Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нивата ми тресе и подава сама газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нивата ми тресе и подава сама газ

Това го гледах. Четох и темите ама пустия руски не е моя език Криво-ляво успях да докарам трансмисията до търпими стойности на тресене. Едната шпилка, обаче, е със замазана резба и след като я подменя ще сменя и конзолите и ще центровам по-добре (надявам се) на подемник с помощник. Благодаря за помощтта, ще пиша за резултатите.

п.п. предните калници от нива 1.7 и 1.6 еднакви ли са?

Коментар

Първоначално публикуван от ncuxapamz Преглед на мнение
      Това го гледах. Четох и темите ама пустия руски не е моя език Криво-ляво успях да докарам трансмисията до търпими стойности на тресене. Едната шпилка, обаче, е със замазана резба и след като я подменя ще сменя и конзолите и ще центровам по-добре (надявам се) на подемник с помощник. Благодаря за помощтта, ще пиша за резултатите.

п.п. предните калници от нива 1.7 и 1.6 еднакви ли са?
      Еднакви са.

А я кажи при свалянето на раздатъчната кутия карданите разглоби ли ги откъм шлиците и беляза ли ги преди това?

Коментар

Все още не съм я свалял, защото установих замазаната шпилка и реших след като я подменя да се заема с цялостен преглед на трансмисията. До тук знам само, че има малък луфт, гуменото каре е чисто ново и каретата на карданите не са гресирани май никога

Коментар

Противниците на допълнителните рами под раздатката прилагат друг тарикатлък - поставят опори от Шеви-Нива и сменят тампоните на двигателя с такива от 2101. И усилват пода с дебели 3-4 мм планки .

П.П. Бяха ме полазИли супернахални руски буби и се наложи преинсталация на бозата съвсем начисто та заминаха към вечните ловни полета сума ти статии и чертежи за много джипки!
          Последно редактирано от коко келеша; 08-09-15, 21:59.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Преди да центроваш раздатката,трябва да си центроваш промеждутъчния вал.Разглобяваш промеждутъчния вал и хващаш двата въртолета и гументо каре към СК.Палиш и гледаш дали въролета на РК бие(края на вала от към РК)Радиалното биене на вала го елиминирш чрез аксиално измествне на гуменото каре,т.е. подлагаш шайби между върлета(на който трябва и на която перка трябва) и карето.След като центроваш въртолета,нанизваш РК с хванат на нея ПВ върху шлиците на въртолета.Хващаш двата тампона на РК с четирите гайки но без да стягаш.Палиш,влючваш на скорост,даваш 2000-3000 оборота и стягаш тампоните на РК.Забравих нещо.Лашни и двете гайки които държат тампоните към РК.Ако тампоните са клеясали около осите ги раздвижи.Тези гайки ги стегни с останалите четири.
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от ncuxapamz Преглед на мнение
              Все още не съм я свалял, защото установих замазаната шпилка и реших след като я подменя да се заема с цялостен преглед на трансмисията. До тук знам само, че има малък луфт, гуменото каре е чисто ново и каретата на карданите не са гресирани май никога
              При мен като смених и гресирах каретата на карданите изчезна тресенето.
              Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Първоначално публикуван от mstoev Преглед на мнение
                Всяка година по два пъти гресирам всичко и така много години никакви проблеми.
                Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от mstoev Преглед на мнение
                  И при мене ама за кратко. После ги смених.

Коментар

Аз ги смених на 110 000 км... От другия месец ще ги сменям по-често петък-събота-неделя в планината.
                    Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Последно чупих каре на кардан на България трофи, След 100км трасе, на задния кардан, задното даде фира, ама то нормано. Вътре иглите се бяха сляли с черупката от зор
                      Тогава в бързината сложих обикновено, без гресьорка, от тогава само карета с гресьорка, Пролет и Есен по едно гресиране и са вечни
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Вечни да се чете като 40 хиляди километра.

Коментар

Сравнително, неточно. Зависи как се кара, къде и как, какви са каретата, ако са турски може и по-малко
                          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Много точно казано!
                            При мен с честото влизане в гората и калищата караха по 25-30 000км.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Явно си зависи,Нивата която имах я закупих на 108000х/км със почти починал съединител.Врътнахме и близо още 60000х/км(аз малко,жината повече) и карета не съм пипал,верно не е издевателствано над нея,пробвана е на няколко пъти на съвсем лек оф-роуд.За сметка на каретата предни главини и лагери бяха консуматив...
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                                предни главини и лагери бяха консуматив...
                                Много си ги затягал. Или са ти били криви шенкелите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X