Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нивата ми тресе и подава сама газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нивата ми тресе и подава сама газ

Здравейте, от доста време съм член на форума, но вече имам очи да пиша, тъй като от няколко дни притежавам Лада Нива. Като всяка покупка на ниска цена, обаче и тя си има своите кусури. Проблема й е следния: При преминаване на неравност (по-точно когато колата започне да се лашка напред-назад) предала на газта започва да потъва и да си подава сама газ. Някъде има луфт, който именно напред-назад, а не настрани или хаотично.
    Също така при ускорение тресе. Аз го отдавам на скъсан тампон, поради което геометрията се изменя и от там тресе. Същото обяснява и клатенето на двигателя и самоволното подаване на газ. Насочете ме къде да търся -- дали по двигателя, скоростна кутия, раздатка.

п.п. Скоростната кутия е сменявана, има възможност да не е синхронизирана, но тогава пък не си обяснявам луфта...
    п.п.2 Ако някой колега е решил да сменява изтърканите си гуми за кал 15" мога да го отърва от тях и да скрепим сделката с 1-2 литра хубава домашна ракия, мед и т.н.

От: Нивата ми тресе и подава сама газ

Тампон на двигател за подаването на газ.
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Да де... Но се чудех дали е евентуално тампон или конзола, дали е вероятно да е заради разбита конзола на раздатъчна кутия или скоростна кутия и евентуално трикове за диагностициране

Коментар

Тампон на гредата на скоростна кутия.Два модела са гредите с тампоните,за 4 и 5 степенна кутия.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ако е карбураторна Нива (сигурно) има първо едни пластмасови лагерчета в които лагерува лостовата система за подаване на газ. Те може да са умрели.

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
            Тампон на двигател за подаването на газ.
            При Нива и тампоните на скоростите имат принос. И то ако не са объркали гредата при смяната на скоростите - на 4 и 5-скоростните гредата и тампона са различни ама това не е очевидно и шансът нещо да са настройвали с чука е голям.

Също може просто да се е отпрала гредата от купето. Там лесно гние.

Коментар

На позналите - честито. Изгнила е конзолата. Учудващото в случая е, че останалата част е кърпена и като цяло е в задоволително състояние. Домързяло ги е явно да довършат. Нищо де, като за цената си все пак е добре.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0693.jpg
Прегледи:1
Размер:119.4 КБ
ID:5678262

Коментар

Моята там два пъти изгни и накрая изнудих "дядо владо" да ми направи кръпка от неръждавейка. Не ръждяса повече ама колата умря в катастрофа малко след това та не знам имаше ли смисъл.

Мястото е особено поддатливо на корозия - пада се най-ниска точка на купето и откъдето и да влезе вода (а не е да няма откъде) финишира там. Върху него пък има дебел слой стъклена вата със смола отгоре която уж има шумозащитна роля ама там пази главно от изсъхване. Там е мокро (не просто влажно) след поне един месец лятна жега без капка дъжд. Проверил съм.

Важно е при кърпенето да се запазят местата на дупките за опорите на скорости и раздатъчна кутия, иначе няма да можеш да се отървеш от вибрации.

Коментар

Щом ще има такова глобално нашествие на металорежеща и заваръчна техника, аз бих се замислил за трета опора на раздатката ...
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Човек и цяла помощна рама може да си сложи и полза ще има ама си е занимавка.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Човек и цяла помощна рама може да си сложи и полза ще има ама си е занимавка.
                      А сезона на прасетата наближава Сега тъкмо е повод да понауча това-онова за кърпенето на коли, защото както изглежда ще се опитам да я ремонтирам сам.

Коментар

Така... Закърпихме я и вече не подава сама газ. Но проблема с тресенето не се оправи. Тресе при ускорение до около 60 км/ч. Има за смяна карета на предна дясна полуоска,които са доста зле, но не съм сигурен дали може да е от тях проблема. Бих определил тресенето като доста силно и като, че ли идва именно от там, но знам ли... кажете нещо по тоя въпрос.
                        Или от гуменото каре на кардана, крив кардан, разбити карета?

п.п. Я кажете ВАЗ 2121 Нива 221 с 24 шлици ли е полуоската, защото за момента нямам възможност да я разглобя и да проверя, а искам направо да взема една и събота или неделя да я сменя.
                        Последно редактирано от ncuxapamz; 02-09-15, 09:34.

Коментар

Ще центрираме раздатката. Прочетох информацията във форума и изгледах един-два клипа в интернет, но все пак да потърся и човешка помощ. Уточнителните въпроси са следните:

1. Раздатката се разхлабва от двете конзоли, които я държат. По-точно от четирите гайки, които я прикрепят към каросерията, нали? Тези, които се виждат на тази снимка.

2. Като я разхлабя трябва ли да завъртя цялата трансмисия, т.е. да съм включил бързи или бавни или направо включват на неутрална включвам скорост и поддържам?

3. Гайките, които вече са разхлабени кога трябва да ги затягам - докато някой поддържа постоянна газ /обороти/ или да държа газта известно време, след което да загася двигателя и да затегна болтовете?

Благодаря предварително!

Коментар

Аз бих прочел цялата статия от този линк, даже с посочените добавки: http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/t...tka/centre.htm
                            Из "Златния телец"

Коментар

С картинки : https://www.youtube.com/watch?v=p-bibpZvkK4
                              Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X