Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за скоростна кутия от ВАЗ 2101

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за скоростна кутия от ВАЗ 2101

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
    Поне по каталог няма нищо м/у фланеца и лагера.
    Отвътре има охлюв за километража,съмнява ме,че е съкратен.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
      Възможно е. Още повече че в Нива тоя охлюв не се използва и понякога е втулка.

Коментар

Момци, кутията е от 2101 и затяга при стягане на централната гайка, която няма общо със съкратените части вътре в кутията.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Всичко дето е вътре в кутията е от значение, не е сложено за красота! Дори и една шайба да се премести или обърне може да се омажат нещата. В случая явно има аксиално изместване на вала. Въпросната гайка не стяга само фланеца а притяга един куп елементи към самия вал...
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
            Скоростната кутия е в лодката ми за това не ми трябва километраж и охлюва за него го премахнах.Само въртящата ос за жилото на километража е предпоставка за проблеми.
            Възможно ли е липсата на тази част да е причината за затягането на оста? Не виждам логика да пречи по какъвто и да е начин......
            Всичко друго е правилно-гарнитурите са картонени - не съм ги заместил със силикон и шайбата преди централната гайка 30 я намествам в шлиците
            Коко келеша е прав - тази гайка стяга единствено едната част на карето към вторични вал .По никакъв начин не би трябвало да влияе на елементите вътре в скоростната кутия.
            Последно редактирано от stypkata; 24-02-15, 11:54.

Коментар

Ако правилно те разбирам, махнал си безконечника и не си го заменил с дистанционна втулка? Ако е така точно там е проблема... виж какво пише в горния пост! При такава липса на над 20мм. ако стегнеш добре гайката, не само ще затегне кутията ами ще счупи корпуса.
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                По никакъв начин не би трябвало да влияе на елементите вътре в скоростната кутия.
                Всъщност по целия вторичен вал няма друга гайка която да държи всичките неща по местата им.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Всъщност по целия вторичен вал няма друга гайка която да държи всичките неща по местата им.
                  Няма гайка, има планка.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Момци, кутията е от 2101 и затяга при стягане на централната гайка, която няма общо със съкратените части вътре в кутията.
                    Така е на петстепенните ск,но всичко трябва да е наредено без скращения.

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                    Скоростната кутия е в лодката ми за това не ми трябва километраж и охлюва за него го премахнах.Само въртящата ос за жилото на километража е предпоставка за проблеми.
                    Възможно ли е липсата на тази част да е причината за затягането?
                    Точно от там ти е проблема,липсва опората пред лагера и при стягане на гайката,изместваш лагера,тройника потъва навътре и затяга в корпуса.Виж си семеринга дали е все още здрав. Ей го нагледно:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150224_174306.jpg
Прегледи:1
Размер:125.2 КБ
ID:5644756

Няма гайка, има планка.
                    Точно,планка с три болта,а вала е осигурен с пружинна шайба и зегерка.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150224_174229.jpg
Прегледи:1
Размер:108.9 КБ
ID:5644757
                    Последно редактирано от petroffbg; 24-02-15, 18:24.
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Днес стягах на 80нм и резултата беше същия - затягане на оста.Ще го сложа това охлювче когато остане време да видим с него как ще е .Благодаря ви за помощта.Не съм очаквал такива хубави отговори.

Коментар

Ами ще си дойде всичко на мястото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X