Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тресяща раздатка на Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тресяща раздатка на Лада Нива

Здравейте,колеги.
    Имам Лада Нива, на която при натискане на спирачката, раздатката започва да тресе рязко.
    Сменихме РК, не се оказа от нея. Промеждутъчното каре е здраво. Всички тампони са здрави ( двигател, СК, РК. )
    При подаване на газ или при висока скорост няма никакво тресене.Единствено има тресене , дори направо удари ( РК се извърта. Задницата й се вдига нагоре ) при натискане на спирачката. Колкото по-рязко е натискането на спирачката , толкова по-силно се извърта и се получават удари.
    Възможно ли е проблема да се дължи на спирачките? Предните спирачки не държат много добре, а задните са отлични.
    Премахнал съм задното кантарче,разпределящо услието към задните спирачки и съм ги вързал директно.
    Проблема се появи от няколко дни насам,след смяна на спирачна помпа, като преди това нямаше такива проблеми.
    Мисля си, възможно ли е да съм объркал монтажа на спирачната помпа, да съм объркал трабичките, излизащи от нея ( де факто да съм сменил местата на тръбичките за предни/задни спирачки.)
    Благодаря предварително!

От: Тресяща раздатка на Лада Нива

Нивата има двоен контур на спирачките отпред/много малко автомобили са така/.60% от спирачното усилие се поема от предните спирачки/ако не са в ред значи нищо не е наред/.Има едно шибано гумено каре дето понякога ,ако не го демонтираш и разтвориш ,няма да го разбереш дали е скъсано.Освен това се прави с определен каучук и ментетата са много!
    Но на тебе проблема е крив заден кардан,който посуква раздатката и я разцентрова/сети се кога си го ударил и от кога е проблема/!При някакви обороти влиза в резонанс и амплитудата на трептенията се увеличава като субективните усещания се амплифицират!
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Сега се сещам ..... Подготвям нивата за състезание и от многото доработки правя тестове след всяка промяна а сега подобрявах двигател и карборатор и сега се сещам че не съм монтирал задни амове само на пружини е и при натискане на спирачка рязко се променя височината на джипа и така и ъгалът на кардана ...... Ох надявам се проблема да идва от там че днес изгубих цял ден да сменям раздатки и тампони и кво ли не ......

Коментар

Има една много голяма вероятност за изгинили ламарини, тогава прави същите данданий. Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
          Има една много голяма вероятност за изгинили ламарини, тогава прави същите данданий. Поздрави
          Стига бе, колегата все пак я готви за състезание!
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Няма грам изгнило ..... Даже е подсилена с по големи болтове и планки захвата на РК и СК но и днес не ми остана време да сложа амовете за да проверя дали наистина е от тях ..... Но имам някакво вътрешно усещане че е от тях

Коментар

Възможно е да е от амовете, но може и от спирачките. При мен едното ми предно колело не държеше никак и имаше тресене при спиране. Щом не ти тресе и при тръгване значи центровка, карета и ламарина са си наред!

Коментар

Здравей колега. Преди време имах подобен , да не кажа същия проблем. При натискане на спирачка цялата кола се тресеше. Това се появи след като смених задните барабани и накладките. Оказа се че е от феродото. При обработка на накладките са останали напречни канали , т. е . не е добре фрезована или нещо такова. След като ги припаснах към барабаните това тресене изчезна. Пробвай , може да е същото и при теб . Успех!

Коментар

При мен се оказа от това че нямам амове ..... При голям лифт одзад и липсата на амове при натискане на спирачки задницата рязко се снижава в следствие на това и се променя ъгала на карета и кардан и от там идват тези удари и тресене в РК

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X