Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за покупка на Нива 2004г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за покупка на Нива 2004г

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
    .......Да прецениш колко труд има вложен, после пак питай......
    Няма значение колко труд е вложен в една Нива.

Имах Нива (нова от магазина 92 или 93г.) само половин година и мога да напиша дисертация на тема "Опити да се накара Нива да върви". Със зор направих 10 000 км., а бях постоянно на път или под Нивата.
    Представителството, ф-ма Булат ми бяха приятели.
    Знаех за скорости и раздатки на Нива повече от половината сервизи събрани заедно. Смених 2 кутии и 3 раздатки. Имах почти пълен оригинален рамонтен инстумант.
    Продадох я с кеф и си купих Вранглер, после Паджеро, после Витара, после няколко Нисана, после Мерцедес.

Като изключим Бенца който беше подложен на пълна моторна промяна, на никоя друга джипка не съм лежал отдолу.
    Вранглера и Витарата дори не съм ги виждал как изглеждат като раздатка и диф. Наварата я видях отдолу кога започнах да я разглобявам за части след катастрофата. На Патрола само амортисьорите знам как изглеждат....
    ... па ти си купи Нива.... или Фрилендър.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Очертава се при теб да караш повече по асфалт до село, да обикаляш нивите по коларски пътища от време на време и навярно няма да теглиш товари. Не ти трябва джип проектиран за Нивата, а също мощен и тежък джип за off-road. В твоя случай бих си взел Vitara. Нивата не е за всеки и това личи в дискусията.
      Последно редактирано от mstoev; 06-10-14, 11:10.
      Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Няма значение колко труд е вложен в една Нива.

Имах Нива (нова от магазина 92 или 93г.) само половин година и мога да напиша дисертация на тема "Опити да се накара Нива да върви". Със зор направих 10 000 км., а бях постоянно на път или под Нивата.
        Представителството, ф-ма Булат ми бяха приятели.
        Знаех за скорости и раздатки на Нива повече от половината сервизи събрани заедно. Смених 2 кутии и 3 раздатки. Имах почти пълен оригинален рамонтен инстумант.
        Продадох я с кеф и си купих Вранглер, после Паджеро, после Витара, после няколко Нисана, после Мерцедес.

Като изключим Бенца който беше подложен на пълна моторна промяна, на никоя друга джипка не съм лежал отдолу.
        Вранглера и Витарата дори не съм ги виждал как изглеждат като раздатка и диф. Наварата я видях отдолу кога започнах да я разглобявам за части след катастрофата. На Патрола само амортисьорите знам как изглеждат....
        ... па ти си купи Нива.... или Фрилендър.
        Или Фрилендър, не го подвеждай колегата.
        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Четейки написаното, започвам да съжалявам, че съм имал Нива.

Коментар

Аз пък не-за 6г. и 120 000км. имам много спомени из родните Балкани с тази кола и то в 99% от случаите са положителни.
            Вярно,иска си по-честа подръжка от КИА,Витара,Фероза,но като се замисля и върна времето назад за тези години абсолютно ежедневно ползване ме е оставяла 2 пъти на пътя,като единия път си беше по чисто моя вина.
            Явно моята излезе сполучлива,защото като гледам хората масово реват.....-незнам!?
            А не е като да не я зорих.....-нещата на моменти си бяха безжалостни....-нещо,което ми се свиди да правя сега с КИА-та.

Коментар

При мен баланса е 45000 км за три години и нищожни ремонти, най-сериозния от които беше разхлабване гайката на изходящия вал на скоростната кутия и от там липса на пета предавка - цена на ремонта 60 лв.
              За всичко съм писал във форума.
              Ползвана за лов и като ежедневна.
              1.7 mi

Коментар

Моята е 93г.,яка експлоатация,дребни ремонти (гумените предпазители прашници на накрайниците ги сменявам от време на време)некачествени.

Коментар

Не, бе- почти нищо не се чупи на нивата. Вярно че не се чупи, ама само това, което го няма. Справка тук:
                  http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=181309
                  На сърбела майката му е чесането.
                  Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Е,тя тая си е направо извън пътя.
                    Моята я продадох на 200 000км.,от които 120 000км. навъртяни от мен.
                    Веднъж съм сменял семеринги на РК и веднъж на дифовете и си беше суха отдолу.
                    Мотора,колкото и да се опитвах не успях да го строша-/1.7-80к.с./,въпреки,че често стрелката на оборотомера беше в червения сектор-много як,отличен като характеристики за извън пътя-макс.въртящ момент още при 3000об/мин.,държи на претопляне,на префорсиране,непретенциозен към масла,двуредова верига,изключително надежден агрегат!!!
                    Другото изключително здраво нещо в НИВА са предните носачи.
                    С РК също съм нямал никакви механични ядове.
                    -И май с това се изчерпаха нещата,издържащи на тормоз!!!
                    Всичко останало поне според моите разбирания за 4х4 машина е лишено от всякакъв запас от здравина-купе,диференциали,скорости,щанги на задния мост,много слаби предни лагери и главини-/нисък ресурс/,особено като се кара с по-голям от щатния размер гуми,което при мен си беше неизбежно!!!
                    П.П.Ето и няколко снимки на бившата,че ме хвана носталгията...
                    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от DIZELA_86 Преглед на мнение
                      Здравейте колеги харесъл съм си една нива 2004 г на 77000 км в много добро състояние. Но като зачетох темите за новите ниви почти се отказах. Слушам имало някакви ниви турска сглобка били много слаби. Има ли вариант колата да е сполучлива или със сигурност е изгнила от всякъде, на пръв поглед няма ръжда.Незнам какво да правя вече всичко е менте.
                      Моята Нива я взех като тази която си харесъл, но знаех нейната историята (служебната кола на жена ми която никой неискаше да кара защото няма серво...) и целите за които ще я използвам. Трябваше да я боядисам поне корозията беше тръгнала само от горе, но не и от долу. Сега съм на 103 000 км и се налага да мина реглаж на клапаните. Подготвена за планината с използване опита на Янко от този форум вярно ми служи наравно с други марки подготвени джипове. Джип който не е подготвен за планината се чупи или закъсва в коловозите и съм се нагледал на такива изпълнения. Лека е и това е голямо и предимство пред 2 000 кг джип. Има изискване за джип съотношение между мощност и килограми, но на хлъзгав наклон тежкия джип е по-уязвим от поднасяне в сравнение с леката Нивата. Научиш ли се да я караш плавно с Нивата няма да имаш проблеми. Специфичен джип е и след покупката на старо трябва да се вложат няколко хиляди лева за да върши работа и в по-трудни терени в планината.
                      Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

При мен,поради условия и инструменти ми излез на много малко,повдигане с 8см.,рязане на калниците,по дълги амортисьори,удължаване на напречната щанга,направа на странични степенки,направа на брони предна задна,монтаж на две ръчни,поставих лебедка 4500лб.нова(идеална е за Нивата),предна защита,гуми Ласса 144ОК,около 600-700лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X