Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за покупка на Нива 2004г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за покупка на Нива 2004г

Здравейте колеги харесъл съм си една нива 2004 г на 77000 км в много добро състояние. Но като зачетох темите за новите ниви почти се отказах. Слушам имало някакви ниви турска сглобка били много слаби. Има ли вариант колата да е сполучлива или със сигурност е изгнила от всякъде, на пръв поглед няма ръжда.Незнам какво да правя вече всичко е менте.

От: Въпрос за покупка на Нива 2004г

Ето, консултирай се с тази тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=177268 .
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Колега, няма да те разколебавам в избора, но помисли над няколко неща : За какво ти е необходима Нивата. На наистина добра цена ли я взимаш и дали няма да е по-добре да вземеш, макар и по-стар, но изпитан 4х4 автомобил. Погрешно е мнението, че видите ли на Нивата частите са без пари и си на сметка да я караш. Дори и така да е, все има какво да се прави на една Нива...
      За мен най-големият недостатък на Нивата е самоносещата конструкция ( ако ще се ползва само за пикник разходки, изкачване на непочистени улици и риболов - тогава това е без значение)
      First Man, then Machine!
      Lada Niva
      Honda XR 400

Коментар

Тя "нивата"е за оране и сеене а Лада нива е за скраб........не прави тази грешка!
        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Е, то е ясно, че не сме накатерени всичките на една камбанария! И все пак препоръчвам на колегата да прегледа писанията на mstoev.​ И последен въпрос - защо Борко не подарява неговата Нива а й иска една торба с пари?
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
            Е, то е ясно, че не сме накатерени всичките на една камбанария! И все пак препоръчвам на колегата да прегледа писанията на mstoev.​ И последен въпрос - защо Борко не подарява неговата Нива а й иска една торба с пари?
            Щото сигурно е налял две.

Коментар

То не е интересно кой колко ИСКА за колата си, а кой колко дава. Нива си има пазар.

От друга страна автомобилчето е жертва на две легенди: едната е че е евтино, другата - че става за всичко. И двете неща не са верни.

Нива е евтина ако имаш голям брой от тях, известен брой резервни и сервизна база която знае какво прави. И ги ползваш като калпазански леки коли за градско-селски терени. Което от тези условия да пропуснеш - Нива престава да е евтина и става даже доста скъпа.

За лична кола можеш да я вземеш при две условия и трябва да изпълниш и двете:
              1. Да не се налага да разчиташ на нея за нещото, от което изкарваш хляба си.
              2. Да ти харесва по някаква твоя си причина, различна от чисто практическите и качества.

Коментар

С т2 Ясен е отговорил най-точно.Трябва да има нещо извратено в теб,за да имаш и караш Нива!Мен страшно ме кефи Нивата ми.
                Сега по темата.То за ръждата не е нужен втори поглед!Лягаш под колата и ако я има,тя се вижда.Влизаш вътре,вдигаш стелките и ако я има-пак се вижда.
                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Колега, за какво ти трябва бензинова 1,7 i Лада Нива с 4Х4 винаги включени, бавни, бързи скорости, 16" стоманени джанти с руски гуми?
                  Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Недей. Вярвай поне на Ясен и не си задавай повече въпроси. И нямай угризения и съмнения.
                    п.п. имал съм 10 години 1,7 лична (от магазина им), продадох я за колкото съм я купил, карал съм много повече служебни
                    Последно редактирано от veskov; 05-10-14, 19:49.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                      И последен въпрос - защо Борко не подарява неговата Нива а й иска една торба с пари?
                      Първо прочети тази тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=141723
                      Да прецениш колко труд има вложен, после пак питай.
                      Пък второ- щото има такива като колегата, които ги харесват. Аз лично не бих карал нива и три метра, но хората си ги тачат, а пък на мен това ми е работата.
                      На сърбела майката му е чесането.
                      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Като прочетох това и почти се отказах! Нивата е 2004 ае оригинално с карборатор това проблем ли при оглед се вижда като нова има точки ръжда около задния прозорец и най отпред на предния капак.Салона вътре е като нов.

Коментар

Първоначално публикуван от mstoev Преглед на мнение
                          Колега, за какво ти трябва бензинова 1,7 i Лада Нива с 4Х4 винаги включени, бавни, бързи скорости, 16" стоманени джанти с руски гуми?
                          Трябва ми зимата да си ходя на село а лятото като е мокро да си обикалям нивята. Незнаех че 4х4 и бавните са винаги включени.

Коментар

Няма такова нещо.При Нивата можеш да си караш при заключен междуосов диф на бързи без проблем.
                            First Man, then Machine!
                            Lada Niva
                            Honda XR 400

Коментар

Както казваше един колега във Форума, при Нива има "бавни" и "още по-бавни", което е почти вярно. "Бързите" са леко недосметнати и човек често посяга за шеста предавка. Ама няма. Като няма и пета е още-по, ама това е за преди 1990г.

Иначе бавни и блокаж на междуосевия диференциал се управляват отделно и независимо от два лоста, което е много удобно. Може да се кара на бавни на сух асфалт примерно. Така можеш да теглиш и камион.

Това че за 10г салонът е като нов е нормално - ако не е служебна тя няма как да навърти много километри, защото е некомфортна и ненадеждна. Ако разбуташ механизмите на седалките ще видиш че не са като нови. За 10г или са сменени с някакви други, или са поне заварени. Освен ако са се возили само хора до 70кг. Ако раздигнеш стелките ще видиш че и под тях не е като ново.

Карбураторите от след 2000г не правят проблеми, от тези години проблемни са моноинжекционните системи. Двигателят рядко напомня за себе си, освен ако не е купувана от България. Тук имат традицията при първите 4-5 технически обслужвания които са задължително при дилъра да не сменят маслото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X