Здравейте колеги харесъл съм си една нива 2004 г на 77000 км в много добро състояние. Но като зачетох темите за новите ниви почти се отказах. Слушам имало някакви ниви турска сглобка били много слаби. Има ли вариант колата да е сполучлива или със сигурност е изгнила от всякъде, на пръв поглед няма ръжда.Незнам какво да правя вече всичко е менте.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за покупка на Нива 2004г
Свий
X
-
От: Въпрос за покупка на Нива 2004г
Ето, консултирай се с тази тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=177268 .Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
-
Колега, няма да те разколебавам в избора, но помисли над няколко неща : За какво ти е необходима Нивата. На наистина добра цена ли я взимаш и дали няма да е по-добре да вземеш, макар и по-стар, но изпитан 4х4 автомобил. Погрешно е мнението, че видите ли на Нивата частите са без пари и си на сметка да я караш. Дори и така да е, все има какво да се прави на една Нива...
За мен най-големият недостатък на Нивата е самоносещата конструкция ( ако ще се ползва само за пикник разходки, изкачване на непочистени улици и риболов - тогава това е без значение)First Man, then Machine!
Lada Niva
Honda XR 400
Коментар
-
Е, то е ясно, че не сме накатерени всичките на една камбанария! И все пак препоръчвам на колегата да прегледа писанията на mstoev. И последен въпрос - защо Борко не подарява неговата Нива а й иска една торба с пари?
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеЕ, то е ясно, че не сме накатерени всичките на една камбанария! И все пак препоръчвам на колегата да прегледа писанията на mstoev. И последен въпрос - защо Борко не подарява неговата Нива а й иска една торба с пари?
Коментар
-
То не е интересно кой колко ИСКА за колата си, а кой колко дава. Нива си има пазар.
От друга страна автомобилчето е жертва на две легенди: едната е че е евтино, другата - че става за всичко. И двете неща не са верни.
Нива е евтина ако имаш голям брой от тях, известен брой резервни и сервизна база която знае какво прави. И ги ползваш като калпазански леки коли за градско-селски терени. Което от тези условия да пропуснеш - Нива престава да е евтина и става даже доста скъпа.
За лична кола можеш да я вземеш при две условия и трябва да изпълниш и двете:
1. Да не се налага да разчиташ на нея за нещото, от което изкарваш хляба си.
2. Да ти харесва по някаква твоя си причина, различна от чисто практическите и качества.
Коментар
-
С т2 Ясен е отговорил най-точно.Трябва да има нещо извратено в теб,за да имаш и караш Нива!Мен страшно ме кефи Нивата ми.
Сега по темата.То за ръждата не е нужен втори поглед!Лягаш под колата и ако я има,тя се вижда.Влизаш вътре,вдигаш стелките и ако я има-пак се вижда.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Колега, за какво ти трябва бензинова 1,7 i Лада Нива с 4Х4 винаги включени, бавни, бързи скорости, 16" стоманени джанти с руски гуми?Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ
Коментар
-
Недей. Вярвай поне на Ясен и не си задавай повече въпроси. И нямай угризения и съмнения.
п.п. имал съм 10 години 1,7 лична (от магазина им), продадох я за колкото съм я купил, карал съм много повече служебниПоследно редактирано от veskov; 05-10-14, 19:49.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеИ последен въпрос - защо Борко не подарява неговата Нива а й иска една торба с пари?
Да прецениш колко труд има вложен, после пак питай.
Пък второ- щото има такива като колегата, които ги харесват. Аз лично не бих карал нива и три метра, но хората си ги тачат, а пък на мен това ми е работата.На сърбела майката му е чесането.
Борислав Борисов Русе О885 О37815
Коментар
-
Като прочетох това и почти се отказах! Нивата е 2004 ае оригинално с карборатор това проблем ли при оглед се вижда като нова има точки ръжда около задния прозорец и най отпред на предния капак.Салона вътре е като нов.
Коментар
-
Първоначално публикуван от mstoev Преглед на мнениеКолега, за какво ти трябва бензинова 1,7 i Лада Нива с 4Х4 винаги включени, бавни, бързи скорости, 16" стоманени джанти с руски гуми?
Коментар
-
Както казваше един колега във Форума, при Нива има "бавни" и "още по-бавни", което е почти вярно. "Бързите" са леко недосметнати и човек често посяга за шеста предавка. Ама няма. Като няма и пета е още-по, ама това е за преди 1990г.
Иначе бавни и блокаж на междуосевия диференциал се управляват отделно и независимо от два лоста, което е много удобно. Може да се кара на бавни на сух асфалт примерно. Така можеш да теглиш и камион.
Това че за 10г салонът е като нов е нормално - ако не е служебна тя няма как да навърти много километри, защото е некомфортна и ненадеждна. Ако разбуташ механизмите на седалките ще видиш че не са като нови. За 10г или са сменени с някакви други, или са поне заварени. Освен ако са се возили само хора до 70кг. Ако раздигнеш стелките ще видиш че и под тях не е като ново.
Карбураторите от след 2000г не правят проблеми, от тези години проблемни са моноинжекционните системи. Двигателят рядко напомня за себе си, освен ако не е купувана от България. Тук имат традицията при първите 4-5 технически обслужвания които са задължително при дилъра да не сменят маслото.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар