Обява

Свий
Няма добавени обяви.

още една нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: още една нива

Много са им добри буталата на разградци, добре са премерени като група, в границите на допуските по тегло са, ама са доста тежички... Стават за нискооборотни двигатели, ако ще е за някой който се върти бързо забравете, просто се самоограничава заради тежките бутала...А какво им се случва на биелите и буталните болтове (пък и на коляновия вал) в този момент не ми се мисли. Така че за Волги Уазове стават но не и за нещо по-високофорсирано.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

за лада са челосват буталата отгоре около сантим.
      режат им са полите и готово.а и блока са стържи отгоре пак около сантим.и главата около 4 милиметра и маховика около 2 кила са стържи и дупчи.и ииииииииипочва да погорява

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
        за лада са челосват буталата отгоре около сантим.
        режат им са полите и готово.а и блока са стържи отгоре пак около сантим.и главата около 4 милиметра и маховика около 2 кила са стържи и дупчи.и ииииииииипочва да погорява
        Чак такива работи аз няма да правя.Ако се наложи основен ремонт-просто ще сменя всичко с ново но да стържа,дупча маховик и т.н.-нямам желание.Искам да върви и да нямам ядове

Коментар

Днеска прозвъних три магазина на Дружба Разград за ремонтни бутала 82.4мм ИМГ България ул Кешан(сточна гара) тел 8468624 цена 150.40лв; Дани 94Б Ботевградско шосе тел 9454870 цена 139 лева ; Магазин на ул Елов дол (гара север)тел 8370098 цена 114 лв
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sharrko Преглед на мнение
            Какви са цените на лада нива модел ПРЕДИ 1983?
            Дойде ми тази луда идея да докарам нива в калифорниа, но трябва да е като антик което значи че трябва да е над 25 годишна.
            Това ще бъде дълъг проджект, но мисля че мога да я докарам за под $3000 разходи по транспорт.
            Компаниятя която ги кара е със седалище в сан диего и скоро ще им звънна за подробности.
            Проблема е да се намери стара нива в добро състояние.
            Идеятя ми е ( и не знам дали е възможно ) да сложа малък 6 цилиндров двигател и автоматична скоростна кутия.
            Мислите ли че това е лудост или е възможно да се реализира тази идея?
            Отворен съм за всякакви идеи, положителни или не каквито и да са.
            Мисли по темата:

За V6 в коша определено има място. Всъщност има много място. Друг е въпросът със излишъка от мощност - и със сток двигателя лесно се постигат скорости, при която нивата е странично-неустойчива (руснаците му казват резонансен занос) - около 130км/ч на средно износено окачване. С изменения в окачването, ниски и широки гуми може и да стане. Ама кубът си е куб.

Автоматични скорости - ще трябва да са възкъсички, или да местиш раздатъчната кутия назад, или направо да я смениш с някоя по-подобаваща на автоматичните скорости (примерно с вискомуфа - може и да не вие толкова). Проблеми с охлаждането им, най-вероятно, ще имаш, както ги има и оригиналната скоростна кутия - все не се дорежда за достатъчно студен въздух при движение с висока скорост.

Щом си си приготвил $3000 за път, вероятно ще намериш стара и относително поддържана.

Коментар

Колеги сипвайте си само хубави масла в двигателите че моя като го разглобих се оказва че или маслото никога не е сменяно или е карана само с М8С двигател на 60 000 има поражения като за 600 000 и толкова налепи че цял ден с бензин куреселин и пароструйка едвам ги свалих .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X