Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сваляне на скоростна кутия на Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сваляне на скоростна кутия на Нива

То и при мен така от известно време,при потегляне(само при потегляне) се чуваше претракване! То и маншона беше скъсан,ама нали съм немърлив .....!Отидох на 150 км за риба и като тръгнах да се връщам,това дето претракваше само при потегляне се строши!Че 150 км се прибирах с включен блокаж!
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Виждам,че има тема за скорости та да се похваля !Изключваше ми 5та и задна ,днес свалих и разглобих кутията,на пръв поглед не открих нищо нередно но се бях подготвил с муфа,синхрон и вилка и ги смених но нищо не се случи! насочих се към фиксаторите но и там не видях нередности,но явно нещо е блокирало защото като сглобих нещо някъде се намести но не разбрах какво?Смених и съединителя,че притрисаше а беше почти нов!Сложих luk но противно на очакванията педала не стана по лек,сипах около2л масло 75w90 ! Реших да сменя и предните накладки но имаше блокирали бутала и се отказах ,поръчах нови с маркучи,че са се нацепили и като имам време ще продължа .На 21214 не се сваля двуцевката при демонтаж на скорости!

Коментар

Първоначално публикуван от pentax Преглед на мнение
        Виждам,че има тема за скорости та да се похваля !Изключваше ми 5та и задна ,днес свалих и разглобих кутията,на пръв поглед не открих нищо нередно но се бях подготвил с муфа,синхрон и вилка и ги смених но нищо не се случи! насочих се към фиксаторите но и там не видях нередности,но явно нещо е блокирало защото като сглобих нещо някъде се намести но не разбрах какво?
        Навреме си я разхвърлял. Била е недозатегната гайката на вторичния вал, затова не си разбрал как си я оправил.

Маслото - вискозитет добре, дано не капе и дано си уцелил GL-4, а не GL-5

Коментар

За момента всичко е ок.Няма течове ! Маслото е кастрол,смених и в задния диференциал 75w140,в мотора съм с 5w30 такова има 50000 я карам с него и нямам проблем ,не го харчи ! Извинявам се за отклонението от темата .

Коментар

Виж този сайд . http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...-peredach.html

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X