Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светлини на таблото на Нива ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Светлини на таблото на Нива ?

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
    Диоди в цокъл има голям избор,едни светят напред , други настрани, трети напред и настрани! На теб май ти трябва от последните. А жилото огледай го, или е с резба или с щипка...
    Пак казвам, незнам как е при нивата, но в ако сложиш "крушка' с диод таблото няма да е осветено равномерно. Дори и най -дифузнатите диоди пак разпространяват светлината насочено. Реьултатът е неравномернл осветено табло

Коментар

Това как свети е относително и става само с проба, навремето имах омега А и таблото беше осветено с четири крушки които замених с диоди, ярки зелени но в нормален корпус и си светеше много добре...а сега с тези диоди които се предлагат на пазара чудеса стават.
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Сатори, като начало може да си свалиш тази книга: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=19550 . Ако руския ти е "тера инкогнита", може да пребориш тази: https://htftp.offroad-bulgaria.com/b...r%20Manual.pdf . Пиша това, защото оборотомера няма жило за сваляне. Освен това в тези книги противно на общоприетите схващания е дадено всичко необходимо за поддържането на Нивата в изправност.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Благодаря за материала. А за жилото - може да не съм се изразил точно, но като развия болтовете и извядя таблото - точно където е оборотомерът има някакви "кабели",които не знам как се свалят и общо взето те не ми позволяват да сваля таблото изцяло.

Коментар

Проблемът е решен Оказа се потенциометърът, дал е фира... Добре че във Викиват имат всякакви,та отидох със стария и ми дадоха нов (около 1-2 лева излезе). После с поялника жичките и готово. Не го пропуснах потенциометър,защото като свържа директно жиците, свети много силно и не знам дали няма да изгорят крушките по-бързо. А и новият е "по-твърд",тоест върти се по-трудно и няма риск случайно да го намаля.

Благодаря на всички,които дадоха своето мнение , продължавайте в същия дух

Коментар

Първоначално публикуван от Satori Преглед на мнение
              защото като свържа директно жиците, свети много силно и не знам дали няма да изгорят крушките по-бързо.
              Добре е че си отстранил проблема! Няма как да изгори от пренапрежение 12 волтова крушка захранена с 12 волта,ще изгори като и дойде времето
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Е, едно е да работи постоянно на максимална мощност, друго е на около 70-80%

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X