Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светлини на таблото на Нива ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Светлини на таблото на Нива ?

Здравейте,
    светлините на таблото ми светят адски слабо(не знам дали е от времето, или просто така си светят). Та купих си една ЛЕД лентичка,която работи на 12 волта. Пробвах да я запоя за кабела,на който се поставят крушките за таблото,но за мое учудване - не светна :О От където си правя извода,че този кабел с лампичките не е 12 волта.
    Та въпроса ми е - от къде мога да взема 12 волта,така че когато натисна копчето за фаровете - да светва и таблото (както досега)?
    Благодаря предварително за отговорите.

От: Светлини на таблото на Нива ?

Нивата има копче за настройка яркостта на светлината на таблото. Няма причина волтажът да е различен от 12 волта. А ток (+) можеш да вземеш от копчето за фаровете.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Увеличено е на максимум и пак не се вижда нощем ясно... Опасно е,защото трябва да се вглеждам с колко карам и т.н. Явно ще търся да хвана плюс-а от някъде,а минуса какво да го правя - къде да го заземя?

Коментар

Не пускай друг кабел а проследи къде има лош контакт,като начало провери потенциометъра...
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Ако потенциометъра е заминал шанса да не работи диодната лента е голям.
          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
            Ако потенциометъра е заминал ...
            смени го. Ако не - можеш да го прескочиш, но тогава таблото ти ще свети на най-ярко. (-) можеш да вземеш от всякъде, напр. от някой болт по металната греда под таблото.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              смени го. Ако не - можеш да го прескочиш, но тогава таблото ти ще свети на най-ярко. (-) можеш да вземеш от всякъде, напр. от някой болт по металната греда под таблото.
              Ами то най-добре така да направя.Според мен си е бая опасно така, особено вечер ако трябва да се вгледаш в таблото,ще ти отнеме бая време...

Коментар

При мен имаше същия проблем и електричар смени лампичките, потенциометъра и сега свети добре. Не си заслужава риска да караш Нивата с неосветено табло през нощта.
                Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Не си заслужава риска да караш Нивата с неосветено табло през нощта.[/QUOTE]

Ако дигне температурата,гадна работа.
                  Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Във всички случай е по -добре да сложиш лента за подсветка.
                    Шунтираш потенциометъра и дори става шукаритетно

Ако искаш идея за лентата пиши да постна снимки на едно така направено табло

Коментар

Аз лента имам, прекарвам я през жлеба ,където са сегашните лампички и се получава една доста приятна светлина. Все пак постни твоята снимка, може да ми даде някаква идея :Д Иначе лентата на гърба си има тиксо, с което може да се залепи навсякъде.

Тази събота и неделя ще го погледна този потенциометър и ако е дал фира - направо ги свързвам без него.

пп.
                      Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                      Не си заслужава риска да караш Нивата с неосветено табло през нощта.
                      Ако дигне температурата,гадна работа.[/QUOTE]

Нивата ми е прегрявала само веднъж, и то защото водната помпа беше сменяна от "майстор", специалист в областта на ВАЗ...
                      Последно редактирано от Satori; 13-05-14, 21:18.

Коментар

Мойто е в стил тунинХ, но идеята е сходна :
                        - незнам дали таблото на нивата може да се "раздели" като това, но почти на всичко останало може...
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1400009415464.jpg
Прегледи:1
Размер:58.6 КБ
ID:5587556
                        - идеята е лентата да се залепи зад цигерблата и да го осветява равномерно в цвят по желание

Име:uploadfromtaptalk1400009576023.jpg
Размер:91.1 КБ
ID:5587559

- аз боядисах стрелките с флоурисцентна боя, тъй -като за предна подсветка сложих UV диоди

Име:uploadfromtaptalk1400009498578.jpg
Размер:58.1 КБ
ID:5587558

Име:uploadfromtaptalk1400009663384.jpg
Размер:36.8 КБ
ID:5587560

Крайният резултат :

Име:uploadfromtaptalk1400009707184.jpg
Размер:33.2 КБ
ID:5587561

Като цяло лентата дава поле за изява

Коментар

Мислех и аз да слагам лед, ленти, та даже и диоди запоявах, но намерих в един сайт, направо 4диода, вкарани в фасонга и направо, купуваш и слагаш светят учудващо добре, сега съм от телефона и не мога да кача снимки иначе има снимки в темата за "свързване на волтметър", ако искаш виж как светят
                          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

А дали крушки с диоди няма да продават ? Трябва да видя. Иначе това с лентата зад циферблата изглежда чудесно, но не мисля,че може да се разглоби "стъклото". То явно може,но аз не знам как,защото не мога и да изкарам цялото табло - отзад жилото за оборотомера не знам как се маха и не ми се иска да го мъча,че после да не спре и това да показва,хаах.

Коментар

Диоди в цокъл има голям избор,едни светят напред , други настрани, трети напред и настрани! На теб май ти трябва от последните. А жилото огледай го, или е с резба или с щипка...
                              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X