Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Броня

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: броня

Утре,като се върна от работа,ще я премеря и ще напиша размерите на това което съм сътворил!Правих я от П профил 100 мм.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Аз да попитам, броните, които се правят, на базата на емпиричен опит ли са, или в следствие на статически изчисления, имам предвид очаквано натоварване, посока на силата, и оттам необходимото оразмеряване? Верно, че съпроматът беше нещо ужасно, но пък има справочници.

Правени ли са изчисления с вектори, резултантни на силата по законите на статиката? Изчетах темите за броня, но не видях. Ако някъде има такива изчисления, дайте линк!

Защо ми се струва, че арматура с плътно фи 20 е по-добра от безшевна тръба с диаметър 42 мм и дебелина на стоманата 3,5 мм?

Май-май ще се прежаля за статически изчисления. Натам отиват работите, като гледам.

Освен това, трябва да е сигурно, че при удар, предната броня няма да хлътне самостоятелно навътре в автомобила, а ще работи заедно с конструкцията, за която е захваната, като при това седалките също трябва да са надеждно закрепени към бронята. Същото се отнася и за задната броня, при удар отзад.

Коментар

Другарко Петрова,това което правим с нивите си,въобще не е подвласно на законите на механиката!Още пвече на тези на автомобилостроенето!

Коментар

От: Броня

При тези "автомобили" каквато и броня да монтираш, служи единствено за връзване на куче. Тя се явява най-твърдият елемент в колата, захванат за неадекватна основа (няма рама) и при евентуален удар ще докараш на жигулатора повече и по-сериозни щети.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            При тези "автомобили" каквато и броня да монтираш, служи единствено за връзване на куче. Тя се явява най-твърдият елемент в колата, захванат за неадекватна основа (няма рама) и при евентуален удар ще докараш на жигулатора повече и по-сериозни щети.
            Подкрепям напълно, за пред кафето става, но се замисли ако затънеш хубаво и напънеш лебедката, най-вероятно ще откъртиш пода(не ти го пожелавам!!) , ако го усилиш трябва да преработи цялата кола. Когато взех Нивата, правилните хора в този форум ми обясниха, че нивата е направена да караш по най-хубавия път и ако се наложи да те изкара от някъде. И аз я ползвам за язовири основно. Спазвайки този за мен много ценен съвет до сега за 8 г. само един път съм писал в раздел "спешна нужда от помощ"!!! Иначе на мен лично много ми харесва как е станала и те поздравявам за свършената работа!
            ЛАДА НИВА 1.7
            Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

Скорошна случка. Успях от разцепя кекавата елктро спойка на предна десна греда и всичко успя да се разпадне, барбар с тръбата на бронята, спирачни тръби, горе носач и всичките чаркове захванати към двете слепени греди, който се мисли, че трябва да носят цялата тежест.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshots_20140516_110608.jpg
Прегледи:1
Размер:76.4 КБ
ID:5588051
                Само,че аз скъсих тъбите и в средата бронята ми е на 25 мм от маската!Също така и я вдигнах максимално на горе!То се вижда де!
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от kameno karp; 16-05-14, 23:11.

Коментар

Колега, остава да кажеш, какъв профил си използвал Колко/колко/колко Мерси за информацията
                  П.П И една снимка, ако можеш да направиш, от страни от към задницата, колко стърчи, спрямо оригиналната Също така и дали има промяна в колата, дали е клекнала с тази броня или не тежи толкова ?
                  Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 17-05-14, 19:10.
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Сега съм на работа но утре ще снимам!За профила съм писал-П профил 100 мм горещо валцован!Той май няма вариации.Страниците са по 50 мм!Заготовката която купих беше 1700 мм и тежеше 19 кг!Готовата броня не съм я теглил,но приблизително можеш да я сметнеш!Може и да е мръднала с 1-2 мм колата на долу ама на око промяна няма!

Коментар

Име:IMG_0558.jpg
Размер:149.3 КБ
ID:5588402

Име:IMG_0561.jpg
Размер:150.7 КБ
ID:5588404

Име:IMG_0560.jpg
Размер:190.4 КБ
ID:5588403

Коментар

Страниците на абкант ли ги огъва или си е така направен профила ???
                        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                          ....![ATTACH=CONFIG]712655[/ATTACH]
                          Може би трябваше свивките с няколко сантиметра по навътре да се подравни с линията от решетката при фаровете. Но и така е добре!

ПС. Я покажи третата снимка преди тази.
                          Прикачени файлове
                          О899 2б2 1З2

Коментар

Какъв абкант?Нали съм писал-горещо валцуван П профил!

И аз исках да е подравнена по маската,но не става!Там е тръбата!Огънал съм буквално на милиметър след планката!
                            Тая снимка ли?!

Име:cigani2-1.jpg
Размер:81.2 КБ
ID:5588439

Коментар

Какво забога ? :Д

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X