Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Броня

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Броня

Искам да сменя бронята на Нивичката с домашно приготвена,че да питам знаещите:как да извадя рогата на които е хваната бронята?Виждат ми се кекави,че да сложа нещо по-здраво!
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

От: броня

Идеята е вместо бронята, да смачкаш "колата" или?
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Идеята е вместо бронята, да смачкаш "колата" или?
      Не ми трябва по-здрава броня,просто муха в главата!Не,че сама по себе си,Нива не е муха в главата!!!Та мисълта ми е,на новата броня да сложа халки за теглене!За това искам и по-здрави рога!Ама как са хванати,въобще нямам идея!

Коментар

С един болт от долу.

Коментар

Извадих го,ама нищо не помръдна!За сега се спрях на следния вариянт:тръба 20х40,разпробивам я за болта,вкарвам в рога и заварям челно!Дори мога да разпробия 1-2 дупки на рога,през които да го пак да го заваря към набитата тръба.Какво ще кажете за тоя вариянт?

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
            Извадих го,ама нищо не помръдна!За сега се спрях на следния вариянт:тръба 20х40,разпробивам я за болта,вкарвам в рога и заварям челно!Дори мога да разпробия 1-2 дупки на рога,през които да го пак да го заваря към набитата тръба.Какво ще кажете за тоя вариянт?
            Няма набита тръба.Най лесно се сваля бронята,като развиеш двата болта/мисля беше ключ 24/ зад престилката.Навиваш пълен волан и няма начин да не ги видиш...
            Ама Скрапера пак ще се окаже прав...Това зад бронята е толкова кекаво,че не издържа на удар в оригиналната броня...

Коментар

Вадят се лесно. Трябва да затъне добре и да викнеш трактор. Иначе май с един болт се държат.
              Безсмислено е, освен ако не усилил цялото шаси и да си направиш рама. Или да махнеш нивата и да си купиш джип с рама.
              Александър

Коментар

Не знаех дали не са заварени към рога на шасито!Явно не са!Бронята ще я правя просто за фейс,не за да бъде по-здрава!

Коментар

По-разумно е да помислиш за някакви буфери, мисля че за чероки бяха правили, потърси темата. Ако сложиш някаква стоманена тръба, което предполагам ще направиш за да е по-яка нивата, при първото срещнато дърво ще усучеш "шасито". Като ще правиш извращения изрежи и престилката, тя без това сигурно е изгнила вече.
                  Александър

Коментар

От П профил ще я правя!Престилката не е изгнила,но ще я изрежа.

Коментар

В темата "Експедиционна Лада Нива 4X4" съм представил бронята ми от 3 мм П-образен винкел хваната за не корозиралите тръбите на Нивата към купето. Теста е показан, а също когато трябва да достигна до експедиционния багажник се качвам върху нея с близо 100 кг и издържа. На тази броня имаш възможност да закачиш допълнителни неща, а също и да вдигаш с джака. На практика не използвам оригиналния крик на Нивата след защита на праговете и работя само с джака и силова броня.
                      Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0553.jpg
Прегледи:1
Размер:154.1 КБ
ID:5586652

Коментар

Станала е супер, браво

Коментар

И на мен много ми допада бронята.
                            Браво колега!!!

Коментар

Колега, дай някакъв примерен чертеж, евентуално ме интересува наклона на страните какъв е Че и аз я мисля, да правя, но трябва да има място и за лебедка Иначе съм се спрял на такава: Но мисля, лебедката да не е на нея, ами да е м/у полата и бронята
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Яка Броняа.jpg
Прегледи:1
Размер:122.2 КБ
ID:5587902
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X