Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уплътнение предно стъкло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Уплътнение предно стъкло

Предстои ми смяна на предно стъкло, знам как се поставя но незнам как да поставя лайсната.
    Един познат ме посъветва да сложа уплътнението и лайсната и след това да го поставя, така
    ставало по лесно.
    Ако може някои колега която има опит да сподели най лесния начин за поставяне на лайсна.

От: Уплътнение предно стъкло

Лайстната е един вид блокировка на уплътнението ( за да не изпадне със стъклото). Та редиш си стандартно с въженцето и си правиш един "нагод" да ти отваря уплътнението. Лайстната е блокиращ клин.Ако я сложиш на уплътнението , тази лайстна и после монтираш стъклото ще счупиш стъклото , или скъсаш уплътнението. Лайстната се поставя от средата на горния край на стъклото равномерно и търпеливо в двете посоки и се заключва долу в средата.Успех!
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

При меко уплатнение съм го слагал в комплект, лаисната се слага по лесно .

Коментар

ПС аз я слагам от долу по средата и правя обиколка .

Коментар

Както каза колегата Кольо-има ли желание , ще има и начин.Ние споделяме как се е получило, а стъклото-ми ще си дойде на мястото
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Те някои не я и слагат. А се слага като в #2.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Разрових се из нета и намерих това

http://www.youtube.com/watch?v=vWPEpXyMiE0
              http://www.youtube.com/watch?v=gZ15myV_5p8
              мисля че така е най добре.

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                Те някои не я и слагат. А се слага като в #2.
                И рискуваш като набиеш спирачки да ти излети стъклото.Уплътнението трябва да е меко и най-вероятно ще трябва да го смениш ако е станало на дърво.Процедира се по следният начин,надяваш уплътнението на стъклото,слагаш лайсната като започваш от долният край на стъклото от средата,и оставяш около 10см презъстъпване и режеш,ползва се нова лайсна.Надяваш на уплътнението въженце със дебелина 4-5мм(най-добре сезал) като започваш от средата на долният край на стъклото като оставяш аванс около 20см във двата края и залепваш със тиксо за стъклото,шнура трябва да е добре изпънат във уплътнението.За поставянето ти трябва втори човек,слагате стъклото във долният улей на обзорната рамка,центрирате,единият от вън натиска стъклото надолу,другият отлепя шнура и започва да издърпва и да вкарва гумата последователно,като едновременно държи и свободният край на шнура за да не се измъкне.При наместването на колонките,асистента от вън трябва да притиска стъклото,така,че шнура да се движи леко без да къса гумата и тапицерията.Стъклото се почуква със юмрук от горната страна по гумата за да слезе във канала си(по-принцип се повдига на горе и е невъзможно вкарването на горният край на уплътнението)и чак след това се монтира горния ръб,огледалото пречи и трябва да се демонтира.След монтажа е добре няколко седмици ласйната да си стои със аванса,за да заеме окончателна форма(по-принцип се свива),реже се и евентуално(ако не е загубено) се поставя предпазното капаче.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Точно описано от колегата petroffbg само да добавя че е добре въжето да е намокрено с нещо като верена вода и самото уплатнение , може и с гъбичка напоена с вода и веро или сапун,аз съм слагал с въже от старите щори

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                    И рискуваш ....
                    Рисковете са много.При ползване на старо уплътнение,рискът е да е останало парченце от счупеното стъкло(често срещана изненада).Юмрукът и стъклото са несъвместими,по скоро с дланта.Независимо от вида на уплътнението(старо-ново),контрата(лайстната) се вкарва предварително.Задължително се обмазва рамката и уплътнението с (препоръчвам тест).Ако имаш възможност,по добре си плати 20лв на някой дето ще поеме риска,вервай ми....

Коментар

Еххх-бях забравил, че стъклата преди бяха с гумени уплътнения и с малко опит и сръчност си ги сменявахме сами
                      А, сега разлепване, чегъртане, чистене, лепене, чакане...и после поне година-две стъкълца из целия салон...!
                      много автомати-слаби резултати!

Коментар

От стъкълцата в салона никой не те е спасил. Щом сменяш джам, значи почти сигурно си го спраскал преди това.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          От стъкълцата в салона никой не те е спасил. Щом сменяш джам, значи почти сигурно си го спраскал преди това.
                          Досега джам не съм спрасквал-само съм пуквал, или се е появявала люспа от изхвръкнал камък от предно движещо се МПС.А, и предния джам е триплекс, така, че не хвърчат стъкълца, но при почистването от рамката...Задния джам е друга "бира"-счупиха ми веднъж на едно возило от проклетия(и простотия)-мани, мани...!
                          Както и да е-спирам, че оспамихме темата на колегата, ама не се сдържах...
                          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Да добавя и аз нещо.Хубаво е ако се ползва старото уплътнение да се нагрее преди монтажа за да омекне.Така монтажа е по лесен.Нямам предвид някакво силово греене примерно с пистолет за горещ въздух.При нас уплътненията ги държим върху радиатора на халето.Вариант е и да се накисне в съд с гореща вода.

Коментар

Някой може ли да услужи с едно парче /20см примерно/ уплътнителна лайсна? Трябва ми за предното стъкло на Нивичката. Ако се намери и едно предпазно капаче за средата ще бъде супер!
                              Благодаря предварително!
                              Only after the last tree has been cut down,
                              Only after the last river has been poisoned,
                              Only after the last fish has been caught,
                              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X