Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с показанията на таблото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с показанията на таблото

Когато си на контакт къде са стрелките? Какво е напрежението на клеймите на акумулатора при включен двигател и леко форсиране? Регулатор на напрежението има в динамото и на ВАЗ 2107. Често ми е дефектирал, но в Нивата ми държи над 90 000 км и ще трябва да си взема един резервен. Не знам дали е същия като за ВАЗ 2107 - блок с четки и диодна плочка. От ВАЗ 2107 знам колко е полезен волтметъра в таблото за визуален контрол на напрежението и тази тема се дискутира за Нивата. При мен дефектира регулатора на Пелопонес и то при високи температури. Гърка свали динамото отдолу на тунела, поръча италиански регулатор и си платих 25 евро. Многократно съм го свалял това динамо заради този евтин регулатор, но като нямах регулатор под ръка влязох в сервиза. От италианския регулатор съм доволен, но има много ментета на пазара.
    Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Пробвайте и с нова маса от акумулатора към купето.

Коментар

Колеги мисля , че открих от къде забиват стрелките на бензина и тази за топлината на двигателя . Проблема беше лоша ел.връзка на предпазител номер 8 . Самият предпазител не даваше хубав контакт и в тъмното го видях да искри , даже пластмасовата вложка на която е закрепена жичката се беше стопила малко . За сега всички показания по таблото са нормални . Ако има промяна ще пиша .

Коментар

Пак забиха . Търсенето продължава .

Коментар

Разглоби таблото и прегледай за прекъснати писти, проследи захранването на уредите и на минуса на буксата отзад пусни ново кабелче от хубава маса.

Коментар

Първоначално публикуван от brut Преглед на мнение
              Разглоби таблото и прегледай за прекъснати писти, проследи захранването на уредите и на минуса на буксата отзад пусни ново кабелче от хубава маса.
              Пусната е нова маса директна от акумулатора до таблото . Няма нагорели писти . Единствено не съм проверил нивомера за бензина . За него ми трябва повече време .

Коментар

Първоначално публикуван от cernia.1977 Преглед на мнение
                Пусната е нова маса директна от акумулатора до таблото . Няма нагорели писти . Единствено не съм проверил нивомера за бензина . За него ми трябва повече време .
                Таблото има писти и от вътрешната страна на платката, провери ли захранването.Къде е закачена допълнителната маса/на буксата, може директно запоена на платката след буксата/.Ако и двата уреда отказват едновременно, няма какво да търсиш в бензиномера.
                Намери си качествени предпазители/порцеланови/почисти със шкурка леглата.

Коментар

Не всеки път забиват едновременно . Понякога забива първо стрелка за бензина и след това другата .

Коментар

Не знам защо но повечето руски уреди имат странната склонност да си променят показанията при включване на определен консуматор . На времето на волгата като включех светлините на всички уреди на таблото стрелките им мърдаха с по няколко милиметра нагоре в показанията . Десет години я карах така и не разбрах от какво е това поведение на уредите .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Както си карам, вчера и се появи проблем, като гръм от ясно небе
                      Уреда за температурата на водата, пощуря, както си е на 90, отиде до 50, после м/у тях, понякога и като на импулси се мести, ту на там, ту на сам?? От какво може да е? Подозирам някъде прекъсната жица, та да дава контакт когато си иска? Че когато карам по дупки, стрелката и тя почва да мърда??? Гледах датчика, уж нормален, забравих да му измеря съпротивлението, жиците са Ок...
                      Идеи?
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Не знам защо но повечето руски уреди имат странната склонност да си променят показанията при включване на определен консуматор . На времето на волгата като включех светлините на всички уреди на таблото стрелките им мърдаха с по няколко милиметра нагоре в показанията . Десет години я карах така и не разбрах от какво е това поведение на уредите .
                        -Така съм се "изправял" в кабината на Камаза,като видя 120 градуса.. Включваш консуматори и стрелките се изместват. Проверявах волтажа и състоянието на "изправителния блок" (за побил "идиот") но не открих цялата истина. Смених с "директни"индикатори и проблемите отпаднаха. ( не е удачено за коли)

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                          -Така съм се "изправял" в кабината на Камаза,като видя 120 градуса.. Включваш консуматори и стрелките се изместват. Проверявах волтажа и състоянието на "изправителния блок" (за побил "идиот") но не открих цялата истина. Смених с "директни"индикатори и проблемите отпаднаха. ( не е удачено за коли)
                          Аз смених целия алтернатор с Магнет Марели от някакъв дизелов Фиат но уредите си реагираха пак по същия начин . Във волгата за всичките ми години хлабава връзка не открих защото инсталацията е на клемореди с болтчета 5мм на всякъде . Така си отиде на вторичните без да разбера от какво го прави тоя проблем . Карал съм през живота си 5 камаза като и сега имам служебен но нямам спомени да ми е правил проблеми с уредите . Ако го палим скоро нашия ще погледна специално .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

...хм, мислех си че само аз бера ядове с таблото... при мен понякога при първо палене още при подаване на маса от ключа преди положение за стартер - релето на мигачите почва само да цъка а двата датчика на бензина и водата влизат в ритъма на цъкането... е кво ли не пребарах като връзки и бушони... накрая изкорубих пласмасариите на двата куплунга, които влизат на таблото отзад, и набих мъжките краченца в женските директно, като препипах краченце по краченце всичките шишчета, за да съм сигурен че всички вдяват плътно... сега го прави само при студено време... но след подобаващ тупаник по средната част на таблото... влиза в час... явно няма оправия с руските кабелни връзки... вече му свикнах...
                            ... и аз искам Т- 98 ... :-) но и Нивята върши работа!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X