Здравейте , колеги . Понякога при запалване на колата стрелките за ниво на бензина и температура на колата отиват в крайно дясно положение . Проблема се решава понякога при запалване на фаровете /къси/ друг път не . След появата на повредата съм сменил датчика за температура монтиран на двигателя , но проблема си остана . Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с показанията на таблото
Свий
X
-
От: Проблем с показанията на таблото
Не, обаче ми прилича на проблем с някоя от безбройните маси.На старите лади, под таблото имаше едно болтче от купето, където се замасяват разните неща от таблото.Провери профилактично и кабелите на акумулатора, както и връзката купе-двигател.Ако не можеш да я откриеш, нищо не пречи да добавиш още една, на удобно място.
Такива проблеми по принцип се откриват с търсене на падовете на напрежение...
-
Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнениеНе, обаче ми прилича на проблем с някоя от безбройните маси.На старите лади, под таблото имаше едно болтче от купето, където се замасяват разните неща от таблото.Провери профилактично и кабелите на акумулатора, както и връзката купе-двигател.Ако не можеш да я откриеш, нищо не пречи да добавиш още една, на удобно място.
Такива проблеми по принцип се откриват с търсене на падовете на напрежение...
Коментар
-
С дясната ръка покрай волана, зад таблото- с 6мм. гайка са закрепени куп маси върху носещата пластмасова планка на кутия на реле(май мигачи).А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
За момента нещата се закрепиха . След първоначалното почистване на въпросната маса нещата се оправиха временно . Но пак ми направи проблем и тогава предположих , че е от куплонзите на вентилаторите защото го прави малко преди или след включването им и са омаслени .Но все не ми оставаше време да ги почистя . След принудително поредно разглобяване на таблото реших пак да почистя масата на снимките и им размених местата масата за таблото сложих от долу а другата отгоре . И нещата се оправиха поне засега надявам се и за в бъдеще . Ако има промени ще пиша .Ето снимки на въпросната маса .Последно редактирано от cernia.1977; 21-10-13, 20:44.
Коментар
-
Благодаря за съвета . Нивата съм я купил нова и не смятах , че може да се появи такъв проблем поне не толкова рано все пак е произведена 2008 г . Но май нещата бавно но сигурно отиват натам . Между другото колега е пуснал допълнителна маса от акумулатора до таблото но и той има подобен проблем с показанията на приборите и затова не съм пускал досега но ще пусна .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар