Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странни удари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Страни удари

Първоначално публикуван от alex1 Преглед на мнение

...Вазможно ли е да е от раздатката и по точно от какво в нея...
    Ако ударите са в раздатката имаш износени или превъртели в леглата си лагери , ударът идва от аксиалното изместване на вала и след време се появява виене в кутията поради неправилното зацепване на зъбчатките . Проблема се решава със смяната им и възстановяване на лагерните легла
    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

От: Странни удари

Първоначално публикуван от Marked One Преглед на мнение
      Аз само да питам тук близо 1/5 оборот луфт на карданите нормално ли е или е нещо фрапиращо.Защото от както я имам си е така проблем от това не се е появил.
      Нормално е - и не само на Нива, но и на повечето други автомобили. Малкият луфт в полуосите през предавателното число на диференциала, заедно с луфта на самия диференциал прави плашещи неща.

Коментар

Раздатката ми имам аксиален луфт на фланеца този които свързва скорости и раздатката луфта е около 2-3 мм. мислех че е нормално.
        Как се въстановяват леглата на лагерите. Аз мислех да подложа една шаиба с нужната дебелена на задния лагер или по точно между
        задния капак и картера на раздатката за да обера този аксеален луфт.Но искам да попитам така става ли, да не стане по голяма беля.

Коментар

Първо я отвори и разбери какво е.

Коментар

Раздатката ми имам аксиален луфт на фланеца този които свързва скорости и раздатката луфта е около 2-3 мм. мислех че е нормално.
            Как се въстановяват леглата на лагерите. Аз мислех да подложа една шаиба с нужната дебелена на задния лагер или по точно между
            задния капак и картера на раздатката за да обера този аксеален луфт.Но искам да попитам така става ли, да не стане по голяма беля.
            Не бива да има нито аксиален , нито радиален луфт при зъбни предавки защото следствието от това е удари в кутията и шум и виене на зъбчатките от неправилното зацепване . Легло на лагер трудно се възстановява и в повечето случаи се налага замяната на целия капак или картер , макар че има друг начин - специални лепила за превъртели лагери ...
            P.S. Благодаря на jeko47 за уточнението , бях се отплеснал някъде ...
            Последно редактирано от Бакалов; 14-07-13, 23:00.
            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Не знам обаче като хвана фланеца на раздатката този които държи двете карета гуменото и другото и започна да го дърпам и бутам навътре и на вън има луфт около 3 мм.
              настрани няма демек лагера и леглото са здрави за това ви питам на тази ос от задната страна между лагера и капака ако подложа шаиба с нужната дебилина за да обера този луфт да не направя по голяма беля. Отворих желязния капак отгоре на раздатката и видях че при този луфт които ви описвам двете зъбни колела се разминават
              с същото растояние около 3 мм.
              А на другите два фланеца съм поставил двуредови лагери и донякаде си реших проблема с вибрациите на карданите.
              Така и така съм решил да я правя тая НИВА -бюджет-1500лв, незнам докъде ще стигнат.

Коментар

Гледай как сглобяваш раздатъчната кутия. Ако замениш оригиналните гарнитури със силикон, ще се получи разлика и ще почне да включва бавни и блокаж много трудно.

Коментар

Верно бе преди време като сменях лагерите с двуредови оригиналните гарнитури ги замених с нови наистена ми се видяха малко по дебели
                  но пък си помислих че така е нормално, може ли от там да е този луфт.
                  От къде мога да си купя оригинални гарнитури в Пловдив.

Коментар

Много е важно как си ги осигорил дворедовите лагери да не мърдат аксиално защото неможеш да сложиш зегерка.

Коментар

Верно бе преди време като сменях лагерите с двуредови оригиналните гарнитури ги замених с нови наистена ми се видяха малко по дебели
                      но пък си помислих че така е нормално, може ли от там да е този луфт.
                      От къде мога да си купя оригинални гарнитури в Пловдив.
                      Ами магазини, Бол.. Зависи къде ти е по-близо, 5-6 магазина има, това се сещам на прима виста, в това време..... Ако ги напиша, ще стане реклама, та ако искаш звънни, да ти ги кажа или да ти пратя Лс
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

За колегата токарев

Ами много просто нов заден капак от ШЕВИ НИВА а на предния направих втулка преходник защото не можах да намеря нов такъв имат си канали за зегерки.

За колегата
                        Борис Хаджиценев (bob4oo)

Колега аз съм от Асеновград ако случайно знаеш магазин които продава оригинални части сподели на лични.

Коментар

Не знам обаче като хвана фланеца на раздатката този които държи двете карета гуменото и другото и започна да го дърпам и бутам навътре и на вън има луфт около 3 мм.
                          настрани няма демек лагера и леглото са здрави за това ви питам на тази ос от задната страна между лагера и капака ако подложа шаиба с нужната дебилина за да обера този луфт да не направя по голяма беля. Отворих желязния капак отгоре на раздатката и видях че при този луфт които ви описвам двете зъбни колела се разминават
                          с същото растояние около 3 мм.
                          А на другите два фланеца съм поставил двуредови лагери и донякаде си реших проблема с вибрациите на карданите.
                          Така и така съм решил да я правя тая НИВА -бюджет-1500лв, незнам докъде ще стигнат.
                          При мен този луфт беше от разхлабена гайка отзад на оста .

Коментар

И аз си помислих за тази гайка но още не съм разглобил раздатката щом намря проблема ще го коментирам тук.

Все пак благодаря за съвета. благодаря и на другите участници които споделиха своето мнение.

Коментар

За колегата токарев

Ами много просто нов заден капак от ШЕВИ НИВА а на предния направих втулка преходник защото не можах да намеря нов такъв имат си канали за зегерки.

За колегата
                              Борис Хаджиценев (bob4oo)

Колега аз съм от Асеновград ако случайно знаеш магазин които продава оригинални части сподели на лични.
                              Ми то не е много просто.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X