Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся СЕРВИЗ за диагностика на ВАЗ-21214:

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся СЕРВИЗ за диагностика на ВАЗ-21214:

За лагерите на междинния вал не се сетих наистина.Но ако шумът е от нарушената хлабина на зъбната двойка, според мен това пак е по причина на луфт в лагерите.Аз бих тръгнал от най слабия лагер към по големите.След като се установи причината за случката, която вероятно е теч на маслото отнякъде, най често е от задния семеринг, под вертолетчето.А там протичането се случва като се разхлаби гайката на вертолетчето.

Коментар

Колега при натиснат съединител до колкото разбрах спира да шуми ,според мен лагери на първичния вал при мен преди години на 2107 с 5 скорости имах този проблем
      Последно редактирано от dijn; 23-03-13, 15:43.

Коментар

Първоначално публикуван от dijn Преглед на мнение
        Колега при натиснат съединител до колкото разбрах спира да шуми ,според мен лагери на първичния вал при мен преди години на 2107 с 5 скорости имах този проблем
        Да, именно - при работещ двигател, на място и в движение при натискане на съединителя шумът спира! Работата е ясна но утре тръгвам на път и няма време да отварям СК - реших, че с ново масло и универсалния модификатор ще изкарам тези 1000 км... но поживьом - увидим!
        ... и аз искам Т- 98 ... :-) но и Нивята върши работа!

Коментар

Би трябвало и повече да кара, караме и един опел от няколко години с такъв шум ,още откакто е взет си шумеше и го чакаме да направи някоя беля да му сменим цялата ск но той не се предава все още

Коментар

Първоначално публикуван от Бездорожник Преглед на мнение
            Да, именно - при работещ двигател, на място и в движение при натискане на съединителя шумът спира! Работата е ясна но утре тръгвам на път и няма време да отварям СК - реших, че с ново масло и универсалния модификатор ще изкарам тези 1000 км... но поживьом - увидим!
            Какви Универсални Модификатори,какви пари?
            Дали това е истинския УМ,който се внасяше от "Марс моторс"?Моята кутия също си има такъв шум-2008г. я свалих от Жигули на 200 000км. и я сложих на Нивата.Сега вече е на над 300 000км. и шума си е все толкова....,та мисълта ми е че много ги мислите тези кутии.
            Маслото ми е 85/140RS на "Приста" за 10лв. на литър.

Коментар

Абе стига с тия шумове - То ако няма шум нещо не е наред няма да НИВА! Няма да возищ Обама в нея пък и него да возиш все тая Карайте и свиркайте!

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                Абе стига с тия шумове - То ако няма шум нещо не е наред няма да НИВА! Няма да возищ Обама в нея пък и него да возиш все тая Карайте и свиркайте!
                +1 Така си е... Няма ли шум, няма я тръпката от карането Без шум = друга кола
                Най-интересното е, като качиш някой, който му е за сефте, да се вози в нея, по баирите... Колко чудене пада....
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Абе какво по баирите, редовно въпроса е - Тия малките ръчки за какво са !?, ама защо шуми така ? Ама като спираш защо се чува шум ? А защо има таквиа вибрации ? Ама защо мирише на бензин ? ...
                  Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Пенчев (tyto_) Преглед на мнение
                    Абе какво по баирите, редовно въпроса е - Тия малките ръчки за какво са !?, ама защо шуми така ? Ама като спираш защо се чува шум ? А защо има таквиа вибрации ? Ама защо мирише на бензин ? ...
                    Значи голям смях пада

Коментар

Вчера реших да дам на дамата до мен да шофира Е няма такъв смях, посяга към скоростния лост, но хваща лоста за бързи/бавни ... Викам тоя лост не го мести.... И какви ли не шанатави ситуации е имало, хайде стига спам
                      Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Първоначално публикуван от Бездорожник Преглед на мнение
                        Доклад по темата!
                        Колеги Нивовъди проблема с чека е решен - Диагностика ДВГ - 25лв. с ДДС. Смяна на датчик на разпредвал - 26лв. с ДДС. Башка като вкараха колата - пълен преглед на печата - преглед ходова част, реглаж на съединител, преглед на раздатка и скоростна кутия / жужи яко и е за смяна на лагер на основен вал, но може да изкара до следващата заплата/ смениха маслото и филтъра на двигателя, че си му беше ред... абе с две думи - ДОВОЛЕН СЪМ от сервиза! Човека който работи по колата е бил на специализация в Русия... За да не звучи като реклама няма да пиша за сервиза, но който има нужда - телефон и адрес на ЛС.
                        Благодаря за отговорите и за мненията! Поздрави и много кални километри!
                        РЕШЕН - ТАРАТАНЦИ!
                        Четири - пет дни след посещението ми в сервиза на път за Шумен, чекът светна пак точно във В. Търново... стигнах до Шумен и се върнах до София пак през В.Търново... и не забелязах на колата да и пука особено от факта, че и свети чека... незнам... чакам да дадат заплати и ще ходя пак... да видим този пък какво ще ме излъжат...

Коментар

Абе може да не от него да не е само той А и нали върви - като почне да не кашля и да не подрежда цилиндрите тогава се кахари! Моята все нещо не е доволна и си мига и свети Check Engine но откакто имаше "гъбата с оцена" и нов софтуер е много примерна Орязаха и крилата да не вие на умряло и да изпада в паника и да гаси цилиндри за щяло и нещяло - те пак и руснаците много модерно я направили - бре да еб. - сложи му нещо с чук и отверка да се оправя - компютри и Лада Нива - смях в купето!

Коментар

Ъъъъъ ... пичове ... Веднага си признавам, че комп на Нива не съм пипал, да няма недоразумения после.
                            Имам едно въпросче обаче. Гледам в Аутодатата че за двигател 1.7 LTBI, каквото и да значи това, има самодиагностика, като на нормалните коли (ае ся , не ме бийте много ). Просто ми е интересно, не е ли вариант в случая? Или братушките и те са захитряли през 3 месеца да слагат различен комп?

Иначе Морския вероятно е прав - че има повече от един проблем. Или просто датчика е калпав. Не знам за руските машини, ама от резервни части тип датчик на колянов вал за Форд и Опел направо повръщам. Случвало се е да сменяме 3 поредни, от които нито един не издържа повече от 10 минути. Накрая от моргата и пей сърце...
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Абе сигурно всички сте прави, но едва ли е от същия датчик... сигурно този път ще ме качат на шейната с датчика на коляновия вал... ама то, ако ще е така, след всеки датчик да се бъгва следващия... май ще взема да му избия зъбите на тоя инжекцион и ще и курдисам едно карбураторче... майната му на разхода... Как мислите, освен повишен разход други изненади ще има ли?

Коментар

Абе не се занимавай с такива глупости! Нищо и няма на инжекцията - тоя чек свети за щяло и нещяло, аз въобще вече не му обръщам внимание! Познавам си колата и знам как трябва да работи двигателя и си слушам и гледам него! Що не си купиш един кабел и да си я гледаш сам?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X