Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Втора ръчна, или малка хитринка...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Втора ръчна, или малка хитринка...

Не знам какво е "блокаж". Ако става дума за междуколесните блокировки, то това изобщо не прилича на тях, и не ги заменя. И изобщо няма нищо общо.
    Освен дето блокажа мирише на счупено. Оправи си терминологията.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Не знам какво е "блокаж". Ако става дума за междуколесните блокировки, то това изобщо не прилича на тях, и не ги заменя. И изобщо няма нищо общо.
      Освен дето блокажа мирише на счупено. Оправи си терминологията.
      Ау щъ мъ прощавъш професоре, добре - Шпер диференциал - гърбично-палцов. Надявам се че така вече е разбираемо за вашия извисен интелект

ете тва е - като го сложа ще споделя какво ще изпотруша...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:blokaj1.jpg
Прегледи:1
Размер:65.0 КБ
ID:5443419

Име:blokaj2.jpg
Размер:100.9 КБ
ID:5443420

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
        Ау щъ мъ прощавъш професоре, добре - Шпер диференциал - гърбично-палцов. Надявам се че така вече е разбираемо за вашия извисен интелект

ете тва е - като го сложа ще споделя какво ще изпотруша...

[ATTACH=CONFIG]535026[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]535027[/ATTACH]
        Ако го мислиш за нивяна,няма как да стане,ама ей този,тамън за там е произведен:

Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Не бе не е тоз - просто такава снимка намерих...моя е в гаража и не ми се ходи да го снимам...
          Твоя от къде е купуван?

Коментар

Тъкмо произведен,трябва да го пращам в термичното. http://www.offroad-bulgaria.com/show...91#post2051791
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
              Тъкмо произведен,трябва да го пращам в термичното. http://www.offroad-bulgaria.com/show...91#post2051791
              Колега, ти сега, да не казваш, че си си изработил блокаж, сам???
              Май, ШЪ ти станем, бая колеги, клиенти, ако е така?? Я дай малко повече информация, може да ги направиш серийно..
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Какво точно те интересува?Разгледай темата от линка,има доста неща които може би ще са ти интересни.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                  Колега, ти сега, да не казваш, че си си изработил блокаж, сам???
                  Май, ШЪ ти станем, бая колеги, клиенти, ако е така?? Я дай малко повече информация, може да ги направиш серийно..
                  Е защо да не си изработи,аз и в други теми съм писал че като се състезавах с лада навремето си бях направил ,а сега ми подариха един смлян от хонда(за новата ми бегачка ) и вече почти съм го възстановил(от оригиналния ползвам само корпуса,всичко друго беше смляно).Въпроса е не дали може а дали си струва!За някой коли няма или са много скъпи и определено си струва,ама за Лада има под път и над път и може би не си струва да се прави(когато аз го правих не се намираха толкова лесно)

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
                    Е защо да не си изработи,аз и в други теми съм писал че като се състезавах с лада навремето си бях направил ,а сега ми подариха един смлян от хонда(за новата ми бегачка ) и вече почти съм го възстановил(от оригиналния ползвам само корпуса,всичко друго беше смляно).Въпроса е не дали може а дали си струва!За някой коли няма или са много скъпи и определено си струва,ама за Лада има под път и над път и може би не си струва да се прави(когато аз го правих не се намираха толкова лесно)
                    Може би, от гледна точка на парите, може и да си струва, колега беше писал в друг форум, че клайф за Нива, му излезнал 900-980 лева, с мита, ДДс-та и тем подобни, та тя Ладата не струва толкова..... А той взел два, на всичкото отгоре.. Скици и познат стругаро-фрезист, може да спести на човек доста... Дори и фирма да е, пак не вярвам да вземат толкова... Все пак е ясно, че безплатен обяд няма, но пък, от опит, глава не боли......
                    Вие сте колеги с опит, споделете скици, материали и метода на изработка/закалки, едно друго/, пък да направим една дискусия, споделете, аз имам координатите на една/две фирми, ще поразпитам и така.. ???
                    Най-интересното, е дали, можем да си направим твърд блокаж, но да се включва/изключва, като на Г-класите... Това спроед мен е най-удачният вариант??
                    Руснаци са навряли такъв в нива, но не мога да разбера от какво е ?

Име:img_1197.jpg
Размер:184.5 КБ
ID:5444205Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_1198.jpg
Размер:155.6 КБ
ID:5444206Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img_1202.jpg
Размер:151.3 КБ
ID:5444207
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ako намериш познат шофьор на камион(Тираджия) да ти го докара без мито и.т.н. ще ти дойде по-евтин.Ако го правиш ще дойде на близка до тази цена.Освен ако нямаш гореспоменатите приятели.Този който възстановявам сега ми е стъпил около 400лв. само за сателити , планети,и кръстачка(при ладите те се преправят от оригиналните и излиза по-евтино,но трябва да правиш корпус и.т.н.),другото ще ми излезе евтино.А да купя готов е 900 евро.За това си струва.А за ладата можеш да намериш втора ръка по 400-500лв.За да правя по-мадко детайли навремето използвах такива от шпер от Самара.Имам чисто нов,който струва 400лв.Но да го купиш и преправиш пак ще ти дойде на същата цена.За това пак казвам за Лада не си струва .Вземи си готов!

Коментар

Колеги, правили са ми пиньон и корона за сеносъбирач БЧС. Изработката отне около 2 седмици, като цена се доближи до нов+ поръчката. Не си струва да хвърлиш толко пари за нещо, което е безмислено. Ладата е достатъчно крехка и така, както си е - представете си с блокаж какво ще е. Аз няма да давам теоремата с солетените полуоски, напротив полуоските ще си издържат на натоварването и нема да береш ядове с тех. Проблема идва от фланеца на карадана до маховика. Успях да изпочупя всичко по тая кола - скорости, раздатъчна кутия и безброй карета на караданите, успях да осукам карадан, късал съм вътрешни полуоски, късал съм карета, но само диференциали не съм чупил. Проблема след монтажа на това нещо е, че цялата трансмисия ще поема двойно, можеби тройно повече натоварване, удари( който кара нива ще знае за какво говоря) вибраций, сецания. От изброените, първо подава гредата(лястовицата) на скоростите, след това късап шпилките на раздатъчната кутия, правиш гумения тампон на партал заедно с странна зъбчатка, която е вързана към него. Общо взето всичко става на шаншир отдоло. Единственото решение, което е най логично и правилно е - Мерцедес, Г-класа, който сам по себеси е оборудван и преценен за 2броя механични блокажи. Карал съм 3 ниви, сега карам 2 броя, догодина се надявам да карам един партал за каруца место и да си вкарам в двора Г-клас, та да ми е мирна главата. Поздрави и леко с блокажите или смело на педала и дръж стегнато волана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X