Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на НИВА

Първоначално публикуван от sniper elite Преглед на мнение
    Благодаря на всички за мненията, в момента имам БОЙНА Лада 2107 която изпълнява функциите на джипа, който смятам да купя.
    Не ми е създавала проблеми кой знае какви за 5-те години през които я имам, заседнали четки на стартера, смяна на съединител, спирачно цилиндърче 1 бр, масло не тече нито лапа, но не е за мокро времееееееее.
    ЗА УАЗ-а нещо не мога да се навия, карал съм в казармата /ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ/ доста километри.
    Както писах по горе, доста обикалях за японски 1.6 ДВГ, но няма читава, доста парици им искат, без покритие.
    Нивите съм ги гледал само по обяви, не съм ходил конкретно да гледам.
    Още веднъж благодаря на всички за отговорите.
    От къде си ?
    Ако искаш да видиш нива за да добиеш впечатления - ела в Пловдив.
    Впечатления от черните пътища. (за които нивата не става)

Коментар

Oт Хасково съм,извора на НИВАТА .
      Още ме е яд че изпуснах една в ПЛОВДИВ, купена от панаира 2007 г.с газова инжекция, ама тогаз повече гледах ЯПОНЦИТЕ.
      Нивите ги знам как вървят що годе , карал съм около два месеца/после УАЗ/ по принуда през 1999г нова на 700 километра пробег,и то само по черно между заставите по южната ни граница.
      Но тогаз бях едва 19 годишен ,кой ти обръща внимание на машината ,друго ни беше в главата.
      Бяха нови колите и проблем не са правили ,общо 5 на брой нови новенички.
      Иначе благодаря за предложението.
      0896 396 700 Димчо Костов.

Коментар

Аз карам Фероза.Не я харесвам,но се бори наравно с големите ...даже ги прави смешни.Имах УАЗ-буханка 452...от нея бях най-доволен,ама...Всеки се качва ,свършва си работата,пък за мен мен остава да напълня бутилката и да я подготвя за следващия лов.После купих Нива ,от ония дето не гният,червена,1,6,карбуратор,газ,...люк,халогени,фронтбар,в багажника събирах цяло прасе(зора кво не прави).Е ми няма такава тъпа кола.Аз омръзнах на два-три сервиза(нарочно ги редувах) и накрая я продадох с печалба -от 2800 на 3300.Не слагам само цената на ремонтите-към 3-4000 лева.
        Там където ходя на лов най-много работа върши УАЗ,ГАЗ, и накрая Беларус.Тия с Г-класите ,Диско-та,Патрол-и,ТЛК и др.оставят ги оставят в селото и почват да обикалят като цветарки и да питат-има ли място при теб?
        Вчера имах такъв клиент.Има джип ДИСКО 3 за 150000 лева.Адвокат.Много известен.Ама се вози на Ферозка и много се кефи.Накрая почна да псува дългите бази и скъпите джипове.
        И накрая,такъв джип какъвто искаш е по презумпция подарен и прежален.Ти като го оставиш на село всеки ще му се яха,а никой няма да налива ,поддържа и купува(вярвай ми ,щото съм го играл тоя филм-ловец съм от има няма 20 години).Ориентирай се към вариант с който да стигаш до ловното поле и ако е лек терена да си самостоятелен.Ако не цакай на место за място и ловувай.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Благодаря за мнението ти ,уважам го но возилото което ще купуам няма да е общо на дружиката а ще си го карам само аз,както е и в момента с Ладата ,лоято съм оставил на селото на жена ми ,до там пътувам с всекидневния си автомобил , от там с ЛАДАТА 2107 имам още 30 километра до мястото което ловувам.

Коментар

Първоначално публикуван от sniper elite Преглед на мнение
            Благодаря за мнението ти ,уважам го но возилото което ще купуам няма да е общо на дружиката а ще си го карам само аз,както е и в момента с Ладата ,лоято съм оставил на селото на жена ми ,до там пътувам с всекидневния си автомобил , от там с ЛАДАТА 2107 имам още 30 километра до мястото което ловувам.
            Така си мислиш Още от предишната вечер почват да ми се обаждат има ли едно място в нивата и то хора дето не е да нямат пари . Обикновено "ловните" им джипове са за по над 100 000 левчета . Като има слука и трябва да се вози месото горе на място се прави грубата разделка няма вода а и прясното месо си пуска кръв няколко дена обикновено се слага в найлонови чували и като се приберем всеки си го допочиства и го прибира на хладно докато излезнат пробите . Каква драма е че кръвта може да потече на скъпия мокет майко мила . Миналата година един такъв колега ми обясняваше колко струвала Гейката и че поръчковата тапицерия струвала повече от моята Нива а мене ми идваше да го .... с приклада . Заради такива колеги вече не ми се ходи на лов имам чувството че те идват не заради лова а да си мерят п-----е .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ще ни накажат че не пишем по темата , съжалявам че постъпват така с теб но при мен не може да се получи така ,освен ако дядото на жена ми не иска да си направи някое кръгче,който е на 75 години,няма кой друг да и се качи на колата.
              По темата ,хвърлил съм око на една нива в ЯМБОЛ,искам да питам има ли колега който е от града и може да ми окаже съдействие за огледа.
              Да чуе шумовете по раздатки скорости и тем подобни,дали са стандартен звук или излизат извън нормата,ЛАДА-та е 2004 година по думите на собственика е без забележка,с газова уредба и нови гуми ВЛИ -5,цената и е 5900 на табела?

Коментар

За лов предпочитам Нива пред УАЗ, защото е по-проходима и удобна, но и при нея го има проблема с кръвта от дивеча. Като потече под гумената тапицерия на пода и няма миене, а като се стопли времето вони на мърша. А УАЗ-а може да си го миеш и с маркуча, или като минеш 2-3 пъти през дълбока локва...
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  За лов предпочитам Нива пред УАЗ, защото е по-проходима и удобна, но и при нея го има проблема с кръвта от дивеча. Като потече под гумената тапицерия на пода и няма миене, а като се стопли времето вони на мърша. А УАЗ-а може да си го миеш и с маркуча, или като минеш 2-3 пъти през дълбока локва...
                  По-проходима едва ли?
                  Да,има места където би се справила по-добре,но се броят на пръсти.
                  Иначе на сериозен терен-/дълбока кал,сняг,коловози/ УАЗ-а я прави крива отвсякъде,все пак стандартно е с 31-ци и не само......
                  Освен това е и далеч по-голям,здрав и събира повече багаж и хора,особено модела 452.
                  Та за лов 452-ката е почти незаменима...,Нивата като я понатовариш сериозно каталясва от всякъде.
                  Силата и е в относително ниското тегло и до там....
                  Последно редактирано от Янко Желязков; 12-11-12, 18:32.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                    По-проходима едва ли?
                    Иначе на сериозен терен-/дълбока кал,сняг,коловози/ УАЗ-а я прави крива отвсякъде,все пак стандартно е с 31-ци и не само......
                    Освен това е и далеч по-голям,здрав и събира повече багаж и хора,особено модела 452.
                    Та за лов 452-ката е почти незаменима...,Нивата като я понатовариш сериозно каталясва от всякъде.
                    До някъде си прав - описал си правилно предимствата на УАЗ, но само до товароносимостта и коловозите. Но все пак по заснежените шосета трябва някак да се стигне до гората, а и там на много места липсата на среден диф е голям недостатък.
                    Иначе, косурите на Нива си ги знаем... Така и не мога да разбера как за повече от 30 години конструкторите от Толияти не ги проумяха.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Едно лаическо мнение ... Те навярно са ги проумяли. Но Нива се продава доста успешно и с тях. Може би претеглят така нещата, че не намират за нужно да ги променят.
                      Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                        По-проходима едва ли?
                        Абсолютно точно мнение.Изцяло подкрепям.На всичко отгоре и двете съм ги имал и съм ловувал с тях.
                        Нивата е джип за индивидуалисти и върши много работа.Уазката и по специално 452 прави лова на цяла дружинка,комплексно.В моята съм качвал 10 човека,две прасета по 100-150 кила и четири кучета за десерт.Ресьорите се обръщаха надолу...а бе как не счупих ресьор за 4 сезона(на Ферозата вече чупя втори лист),а буханката беше 81 година.
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Ако колата ще е за 5-7 човека - ясно е, че Нивата не е за тази цел.
                          Ако е за двама и прасето - тя е подходяща.
                          Дали става за лов, за в гората - нека хора, който не са ежедневно в гората да си въздържат категоричността в мненията.
                          Да караш в гората - или го можеш или с какъвто и джип да си все ти е зор.
                          Ако си неподготвен - и на голям джип да се качиш все е тая.

Коментар

Здравейте колеги ,както винаги се получава при мен с избора на какъвто и да е автомобил ,тръгвам за едно а се връщам със съвсем друго.
                            Така стана и този път,попаднах на доста запазена джипка/Японска/макар и на години,като да се ненадяваш.
                            Ако сметнат Модераторите могат да закрият темата,прехвърлям се във друг под форум.
                            Благодаря на всички за оказаното внимание,вече ще досаждам на други.
                            Дълги безаварийни.

Коментар

То не мое тъй...
                              Купил си някаква японска джипка, ама нито марка, ни модел, да не говорим за снимки.
                              Я дай повечко информация.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Oдеве се върнах от път,тъмно е вън пък и на апарата батерията е ПАДНАЛА някъде.
                                В подворум на ЛАДА да обявя новата си придобивка различна от руското возило малко гадно ,защото пуснах темата за НИВА.
                                Дано не се разсърдят колегите,джипката е ФЕРОЗА /ЦИРОЗА/1993 Г .
                                Повече инфо ще пусна в другия подфорум ,не е уместно тук.
                                Да ми остане малко време ,че работата ме е подгонила напоследък ,ще и отделя една тема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X