Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на НИВА

Здравейете бъдеши колеги?
    Тръгнал съм да избирам джип.
    Ловец съм ,колата за лов която имам сега по предназначение е 2107,нямам до сега проблеми с неяно реших да мина на 4х4 поради ред причини.БЯХ се насочил към ВИТАРА ,ФЕРОЗА и в краен случай НИВА,но доста огледах доста от първите две марки ,за цени от порядъка 4000-5000 които се предлат, не можах да случа на кола ,коя изгнила /99%/, коя проблем по мотора,както и да е.
    Приготвил съм до 5000 лева и терзанията ми са следните, НИВИТЕ по обявите от 90-те години са леко под тази граница нивите след 2000г.и те са там .
    Не мога да се решА, към кои да се насоча конкретно?
    Извинявам се ако това е поредния БАНАЛЕН въпрос ,ако сметнат модераторите да изтрият темата/
    Най -важното КОЛАТА ще навърта не повече от 4000 километра на година ,че даже и това и е много.
    0896 396 700 Димчо Костов.

От: Избор на НИВА

За 5000лв. може да си вземеш една прекрасна Киа Спортидж дизел или бензин.
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Разгледай тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=154342
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Минал съм през всички вариянти,бблагодаря за предложението.
        Но колата ще бъде оставена на 50 километра от мястото където живея, до там е безпроблемно да ида и с колата ми за всекидневна употреба.
        ДЖИПА ще стои повече от колкото ще се кара ,30 километра асвалт и 10 по черно/ЛОВ/.
        Това ще се случва когато си ида на село.
        Ясно ми е че една кола повече се скапва когато не се кара,та за това сякаш не искам да е западна.

Коментар

Ами значи търсиш някоя по-запазена Нива, дори и да дадеш някой лев над предвиденото. Важното е да не стои на влага, за да не ти изгние и ако винаги е добре смазана и гресирана навсякъде, ще си имаш каквото ти е нужно.

Коментар

Първоначално публикуван от sniper elite Преглед на мнение
            Но колата ще бъде оставена на 50 километра от мястото където живея, до там е безпроблемно да ида и с колата ми за всекидневна употреба.
            ДЖИПА ще стои повече от колкото ще се кара ,30 километра асвалт и 10 по черно/ЛОВ/.
            Това ще се случва когато си ида на село.
            Ясно ми е че една кола повече се скапва когато не се кара,та за това сякаш не искам да е западна.
            Човеко, твоята задача изобщо не е за Нива. Вземи си УАЗ. Ако е в ред, можеш да го караш веднъж годишно и няма да се повреди от седене.

Иначе, Витара, Фероза и Нива имат приблизително еднакъв проблем с гниенето. Голям.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Човеко, твоята задача изобщо не е за Нива. Вземи си УАЗ. Ако е в ред, можеш да го караш веднъж годишно и няма да се повреди от седене.

Иначе, Витара, Фероза и Нива имат приблизително еднакъв проблем с гниенето. Голям.
              И аз викам УаЗ. Това поне е джип. Истински. Па ако има чалъм да му сложиш един дизел от 123-ка става идеално.
              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

И аз мисля че твоя джип е УАЗ.
                Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от locksmith Преглед на мнение
                  Важното е да не стои на влага, за да не ти изгние
                  Където и да стои- нивата гние- дори и на снимка.
                  За тези пари можеш да караш Митсубиши Пажеро, Тойота Ланд круизер или нещо подобно, но бягай далече от тези съветски недуразумения.
                  На сърбела майката му е чесането.
                  Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Щом ще се използва по предназначение,т.е. за лов,вземай някой чист карбуратор с по-малко ръжда и си ти.Без електроники,без хидравлики-без куп вероятни проблеми.
                    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Аз си продавам нивата.
                      0876999586
                      Александър

Коментар

Предназначението на Нива не е за лов. Не, че не става (тя за почти всичко някак става), но е излишен напън. Тя е паркетник. Дървен, зъл, но паркетник. Има смисъл изобщо човек да се занимава с нея, ако ще я ползва малко в гората и повече в града. Т.е. ако ще е единствената кола. Ако така и така има друга кола, с която човек да движи по пътищата, правилната втора кола е сериозен джип с рама. От руските, това е УАЗ.

Коментар

Лично на мен,Нива и градска кола,не ми се връзват.Шумна,слабо маневрена,тромава,висок разход на гориво,няма климатик,немощна и др.Аз моята я ползвам за риболов и от време на време да си дращя по чукарите,за всичко останало си имам лека кола.
                          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

За твоите нужди (същите като моите) ти трябва Нива 1.7 карбуратор . Вече повече от 10 години ходя с Нива на лов и сегашната ми е втора първата беше от старите 1.6 и я оставих на братовчедите да и дотрошат ресурса ама тя не се предава няма неизгнило и неударено място и то по няколко пъти влачи дърва и каквото се намери още в гората Модела с карбуратор с лекота понася без последици да си седи кротко по 2 - 3 месеца в гаража и като ми трябва само и закачам акумолатора подкачвам и бензин ако няма газ в бутилката и тръгвам . Само акумолатора го въртя с този на служебния пасат за да поддържам нормални процеси в него и да не умре много бързо . Независимо от километрите един път в годината и сменям маслото в двигателя обикновено преди да откриеме лова подкарвам я няколко дни тука и си тръгвам по гората . Сега едни приятели разглабят една от зверски удар която има хидравлика на съм на път да и сложа и хидравлика . Тогава и се почна чудото жената не искаше да я кара само заради тежкия волан .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Благодаря на всички за мненията, в момента имам БОЙНА Лада 2107 която изпълнява функциите на джипа, който смятам да купя.
                              Не ми е създавала проблеми кой знае какви за 5-те години през които я имам, заседнали четки на стартера, смяна на съединител, спирачно цилиндърче 1 бр, масло не тече нито лапа, но не е за мокро времееееееее.
                              ЗА УАЗ-а нещо не мога да се навия, карал съм в казармата /ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ/ доста километри.
                              Както писах по горе, доста обикалях за японски 1.6 ДВГ, но няма читава, доста парици им искат, без покритие.
                              Нивите съм ги гледал само по обяви, не съм ходил конкретно да гледам.
                              Още веднъж благодаря на всички за отговорите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X