Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за джанти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за джанти.

Благодаря! Ще проверя тази седмица най-вероятно по магазините тук какви материали има. "Проекта" с освежаването най-рано ще го започна след 2 седмици =) Мисля да третирам някак и металните пръстени на фаровете, че и тях ги е подгонила ръжда. Разни други дреболии има които ме дразнят.
    Като първо обаче ще ходя да ми видят ГИ, че нещо както си карам и сам се изключва. Ама това тема на друг разговор.
    Благодаря на всички за мненията, отворен съм и към нови такива ! =) Благодаря !
    Поздрави !
    Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Значи според мен - ако искаш някакъв траен резултат, колегите са ти го казали - пясък и боядисване, задължително професионално. Тия 3 в 1 бои стават само за огради и не са предвидени да издържат кой знае какви мъчения. Колкото и да я лъскаш, нивата няма да стане мерцедес, но щом ти харесва... Ако наистина искаш да запазиш колата от ръжда, като за начало отвори предните подкалници и виж състоянието им отвътре. Събират кал и вода и започва едно гниене. Това гниенето по маската не знам дали има спасение от него. Относно праговете - има една боя, малко като гумена стои, черна. Забравих и името, но ще проверя. Лепиш хартиено тиксо за да очертаеш и нанасяш. Отблъсква разни камъчета и гадости по-ефективно.
      И най-важно - гледай да не се удряш много, обикновенно от там тръгват ръждите, въпреки че аз като се лашнах отпред се откриха доста интересни ръжди по маската, които иначе щяха да излезнат наяве твърде късно. Фабрично имаше някакъв ужасен кит, под който беше започнала корозията.

П.П. Притесненията по външния вид аз ги реших с една сериозна разходка в гората из централния балкан с повечко бодливи храсти и клонаци по пътя. Иначе само се дразниш някой като ти надраска с ключ.
      Александър

Коментар

Просто искам да си поддържам возилото. Очертава се след 2 седмици да имам повече време, та ще й отделя от него. Днес реших да я пастирам/остана тавана, че започнах късно и вече напече слънце/, че беше доста занемарена. Подкалниците предните вчера ги свалях и чистих, почти нищо нямаше. Сподели наистина, ако може за тази боя за праговете, ще ги мина и тях. Джантите ще са по-късно както споменах, ще преценя точно с какви материали, но ще ги правя аз/ просто средствата са кът/.
        Общо взето просто вида го правя заради мен самия не заради нещо друго. =) Нямам проблем все пак и както е така пастирана например да я нахендря в някой бодлив храст =)
        Благодаря за мненията и съветите !
        Поздрави !

Коментар

За праговете и пода.Първо почистваш с флекса с шайба с шкурка,после минаваш с горе споменатия преобразовател,и накрая пръскаш с шегрен на 3М.И забравяш в близките години. Но горе споменатите "медикаменти" не са никак ефтини.
          0898774443-Пламен.

Коментар

Благодаря =) Отдолу купето се минава през период с някакво като гумено антикорозионно я карам да я пръскат. Та отдолу е ОК. По праговете има малко ан 1-2 места малко избила ръждичка, та нея ще изчистя и тогава да боядисам и така. Благодаря за съветите !
            Поздрави !

Коментар

Ако има дебела ръжда я изстържи,тънката която остане мини с ръждопреобразувател на Вюрт както те съветва колегата.В магазин на Вюрт 100 мл преди година струваха 14 лв но си заслужава всяка една стотинка!
              Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X