Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за джанти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за джанти.

Здравейте,

Замислил съм освежаване на джантите на нивичката. Става дума за оригиналните 16" джанти. Тръгнала е ръжда по тях и само се дразня. Едната джанта има и някакво ухлузване което също е започнало да корозира. Та идеята ми е да ги почистя най-вероятно с шкурка / не са чак толкова зле, че да се налага пясък/ или да сложа една метална четка на бормашината и така да ги мина.
    Чудя се обаче дали си струва да си играя да свалям и гумите от тях. След като ги почистя също не съм много сигурен как да процедирам. Освен да ги изчистя от праха после със спрей си мисля, че най-безболезнено и лесно ще стане. Вашите мнения и препоръки за третиране ?
    Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

От: Съвет за джанти.

Ако ти харесва сивия оригинален цвят има такава боя 3 в 1. Минаваш леко с шкурка за подобряване на външния изглед и с четката. Да не забравиш и разредител, че е специален за нея. След пълното изсъхване на боята ги мини с яхтен лак. Ще изкарат поне три години без да избие ръжда.
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Може ли малко повече информация за тази боя, защото оригиналния цвят не е лош =)

Коментар

Ръждопреобразувател, грунд и боя в едно. Една малка кутия ще ти стигне и за четирите, че и ще остане. Гъстичка е и задължително разредител за нея, че е специален. Препоръчвам от русенския производител защото съм я ползвал и е добра.
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Минаването с шкурка или телена четка с бормашина само ще подобри нещата визуално, но нищо повече. Ръждата няма да се спре.

Не знам защо въобще ти е да имат добър външен вид и да изглеждат като нови. За да ги свали някой апаш и да си намериш сутринта колата на трупчета ли?

Не знам за вас, но за мен външния вид на нивата е последното нещо, което ме е интересувало. Нито мога да сваля мацка, нито да се изфукам където и да е - дори и чисто нова да е. Я си я карай и не обръщай внимание на глупости!

Коментар

За душевен мир приеми, че искам да изглеждат добре =) Просто искам Наумил съм си пък съм овен. Ще се оправят те. Иначе след четката може и с преобразовател, даже не може ами направи май си трябва да ги мина. После ще видя там с какви препарати ще се минава =)

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Пенчев (tyto_) Преглед на мнение
              За душевен мир приеми, че искам да изглеждат добре =) Просто искам Наумил съм си пък съм овен. Ще се оправят те. Иначе след четката може и с преобразовател, даже не може ами направи май си трябва да ги мина. После ще видя там с какви препарати ще се минава =)
              Караш ги на пясъкоструйка, какви шкурки, какви 5-6 лева...... Боядисваш с пистолет, пък ако ти се занимава и имаш кинти в излишък, електростатично боядисване/не знам къде ШЪ го намериш, ама ...../ и са вечни
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Може ли малко повече информация за тази боя, защото оригиналния цвят не е лош =)
                За сега най читавата боя 3 в 1 на която съм попадал е на фирма Декоратор с нея си пръснах джантите на реното . Разрежда се с АМВ или МРТ а не със "специален" разредител като Протекта примерно . Има и много хубава боя 3 в 1 на Лакпром Световрачане но по трудно се намира защото е и по ефтина . Тяхната е в кутии по 1 килограм и струва 7 - 8 лева а другите са по 400 - 500 грама пак за толкова пари .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                  Ако ти харесва сивия оригинален цвят има такава боя 3 в 1. Минаваш леко с шкурка за подобряване на външния изглед и с четката. Да не забравиш и разредител, че е специален за нея. След пълното изсъхване на боята ги мини с яхтен лак. Ще изкарат поне три години без да избие ръжда.
                  Боята 3в1 ( поне русенската ) е пълен т***к. Това хем ръждопреобразувател , хем грунд е мижи да те лАжем . Ако металната повърхност не е обработена и грундирана предварително - с тази боя , на две ръце ръждата избива на шестия месец . Не е пресилено ако кажа че още от второто - третото мокрене . Освен това тя е предназначена за боядисване огради на гробове . При автомобил камъчетата и песъчинките действат като абразив и свалят филма много по-бързо от автоемайл лака.

Яхтения лак пък е предназначен за яхти . Демек - за дървен корпус . Толкова става и той за джанти .

А колегата не е лошо че е решил да освежава джантите . По принцип гъзарския външен вид на автомобила не е задължителен , ама като видя избила ръжда , все ми навява за цигания и немърливост . Не че и при мен не се случва де Още повече , че съществуват държави , в които ако видят ръжда , спират от движение .
                  Най-добре е както се препоръча вече - първо на песъкоструй . После е ясно .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Та за пясъка, казвам, че не е толкова лошо състоянието. Не мисля, че има смисъл от пясък както споделих. Не виждам и смисъл до метал да свалям боята.
                    Въпроса ми е отгоре как да процедирам, това не ми е напълно ясно. С какви грундове и бои съответно лак след това.
                    Ако можете в тая насока да ми помогнете ще съм благодарен. Търся нещо бюджетно, та за това си мислех с някакъв спрей. Но не знам какъв би бил подходящ, преди него има ли нужда от грунд, след него лак евентуално. Преди цялата тая работа след като съм третирал по някакъв начин механично джантите, дали да не ги мина и с преобразовател и такива неща.
                    Благодаря !

Коментар

Та за пясъка, казвам, че не е толкова лошо състоянието. Не мисля, че има смисъл от пясък както споделих. Не виждам и смисъл до метал да свалям боята.
                      Въпроса ми е отгоре как да процедирам, това не ми е напълно ясно. С какви грундове и бои съответно лак след това.
                      Ако можете в тая насока да ми помогнете ще съм благодарен. Търся нещо бюджетно, та за това си мислех с някакъв спрей. Но не знам какъв би бил подходящ, преди него има ли нужда от грунд, след него лак евентуално. Преди цялата тая работа след като съм третирал по някакъв начин механично джантите, дали да не ги мина и с преобразовател и такива неща.
                      Благодаря !
                      Абе гледам аз , че се опитваш да минеш по посока на най-малкото съпротивление
                      Познато ми е .
                      Изжули тогава колкото можеш ръждата , плюс шкурене на целите джанти , за да ги матираш . Намажи с ръждопреобразовател и повтори първата операция , за да няма явни различия в грапавостта . После грунд - има качествени такива , западни , по магазините колкото щеш . Накрая пръскай със спрей . При мен тази операция издържа 2-3 години .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ами няма много възможност за отделяне на средства, а и с малко такива може да се постигне задоволителен ефект. Както спомена тая ръжда все на занемареност ми лъха.
                        Идеята беше, ако някой е ползвал някакви конкретни продукти. Иначе ще потърся подходящи грунд и спрей. Дори и някакъв лак най-вероятно отгоре.
                        Благодаря ! АКо някой все пак се сети може да сподели какво точно е ползвал той =)
                        Поздрави !

Коментар

Ами няма много възможност за отделяне на средства, а и с малко такива може да се постигне задоволителен ефект. Както спомена тая ръжда все на занемареност ми лъха.
                          Идеята беше, ако някой е ползвал някакви конкретни продукти. Иначе ще потърся подходящи грунд и спрей. Дори и някакъв лак най-вероятно отгоре.
                          Благодаря ! АКо някой все пак се сети може да сподели какво точно е ползвал той =)
                          Поздрави !
                          Значи да ти кажа и аз как си поддържам джантите:
                          1. С телена четка сложена на бормашинка се сваля де що има ръжда или друго.
                          2. Взимам сребърен феролит - СУХ (на прах). Той е доста мазен и където залепи ръжда не пониква.
                          Може да го нанесеш както е сух с повечко натискане.
                          Може да го нанесеш разреден в някакъв лак. Какъвто ти харесва. Аз ползвам автоемайл лак.
                          Така намазваш джантите. РАзхода на лак е малък, както и на сребърен феролит.
                          Ефекта е дълготраен... макар при мен ежедневно в гората да не се усеща този ефект.
                          Ако искаш може този лак да го оцветиш, тонираш с някакъв цвят . Твоя воля.
                          Успех !
                          Ето снимка на такива джанти....след две лета каране.
                          Прикачени файлове

Коментар

Благодаря =)

Коментар

Намажи ги с преубразувател на вюрт ,той е бял на цвят прилича на прясно мляко.Продават го в магазините за автобой на грамаж. От него по ефикасен за сега не знам да има.
                              0898774443-Пламен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X