От: Регистрация на газова уредба
не...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Регистрация на газова уредба
Свий
X
-
Ти наистина имаш излишни пари, които искаш да подариш насила на някого. Преди промените, който монтира газови уредби, нямаше право да извършва прегледи и обратното. Няма вече служба, която проверява само газови уредби на автомобили. Става с ГТП. В паспорта на газовата уредба има дата и печат на монтажа. Първата година е освободена от ГТП. Стикерът е задължителен и се залепва от вътрешната страна на задното стъкло в лявата горна страна на удобно за виждане място.Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
-
Aз миналата година се набутах за евро-сонда, а ето, че май нямало нужда.Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнениеДобре де, нищо ли не се знае за евросондите?
При такава ситуация преди се ходеше на хидравлична проба. С протокол от пробата отиваш и газаджийте издаваха паспорт и готово. Но за пропан-бутан бутилки май няма смисъл, по-евтино и по-лесно е нова. При метан обаче е друго. А сега как и кой ще го прави не знам. Всъщност хидравлична проба реално може да се прави само на няколко места, до колкото съм запознат и това не са пунктовете за ГТП.Първоначално публикуван от Руди Преглед на мнениеАми и аз имах такава ситуация.Купих кола с газово но без преглед и без паспорт за газовото.При минаване на ГТП,ми искаха паспорта за газовото.Като нямам,да ходя на газаджия да ми даде.След уговорки писаха че съм с газ но да мина все пак през газаджия. А те не ми дадоха,искаха да ми слагат нова бутилка и т.н.Така и карам,без паспорт,никой вече по бензиностанциите не иска паспорт,лепенка или преглед.Нещо системата не е до измислена.Последно редактирано от Жоро; 28-06-12, 18:15.По-добре късно, отколкото по-късно.
Коментар
-
Какъв филм сте спретали направо да чакам втора серия.
ВЕЧЕ газовата уредба се счита както резервоара за бензин - просто една алтернатива.
За безопасност на околните при евентуален инцидент ТРЯБВА задължително да имате стикер на ЗАДНОТО стъкло.
Задължително, ако ще да карате на електричество. Има газова - празна/пълна - СТИКЕР.
Преглед няма.
Предполага се, че този който кара колата е НАЙ-заинтересован да няма изтичане на газ и да е безопасно.
Изтичане на бензин не е по-безопасно.
На никоя бензиностанция не искат преглед.
Поддържай си газовата и си карай. Успех и дано да ти харчи под 10/100.Последно редактирано от bgbul; 28-06-12, 18:48.
Коментар
-
Търсят, търсят и като идеш на преглед, глоба ти тряскат, че си нямал стикер, за преглед на газовата бутилка, някакво зелено "изчадие".... Поне миналото лято...Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнениеКакъв филм сте спретали направо да чакам втора серия.
ВЕЧЕ газовата уредба се счита както резервоара за бензин - просто една алтернатива.
За безопасност на околните при евентуален инцидент ТРЯБВА задължително да имате стикер на ЗАДНОТО стъкло.
Задължително, ако ще да карате на електричество. Има газова - празна/пълна - СТИКЕР.
Преглед няма.
Предполага се, че този който кара колата е НАЙ-заинтересован да няма изтичане на газ и да е безопасно.
Изтичане на бензин не е по-безопасно.
На никоя бензиностанция не искат преглед.
Поддържай си газовата и си карай. Успех и дано да ти харчи под 10/100.
Миналото лято търсеха на Лук ойл... Сега не търсят, вече...
За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Абе аз не искам на никого пари да давам, нямам излишни даже хич. Искам да ми е мирна главата и да не измислят някфи наказателни глоби като отида догодина на ГТП. За това искам да мина евнтуално през пункта да питам за какво става дума. Иначе стикер ще си търся да лепя. Сякаш това ще е.Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)
Коментар
-
Стикера на задното стъкло е най вече за пожарникарите . При тежко ПТП когато се налага рязане на колата или при пожар да знаят какво да правят . Друг е въпроса дали при такива обстоятелства въобще ще оцелее стъклото със стикера .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Аз имам представа за какво е стикера и бих казал, че както имам интерес газовата да е изправна, така и имам интерес този стикер да е на стъклото. И случаите са много и различни, но основната идея е да има налице информация за хората отстрани, било то спасяващи, спасяващи се и прочие =) Да не се стига до там ...Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)
Коментар
-
Аз от това не се притеснявам. Идеята беше, че при какъвто и да е инцидент е добре да се знае дали колата има или няма газова уредба. А не ми се иска хич да се стига до инциденти. На никого не го и пожелавам.
Благодаря на всички за изчерпателните отговори и помощта която ми оказахте, надявам се и на други в моето положение също. Остава да диря един стикер и това е. Благодаря !Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,660 в 11:00 на Днес.
Коментар