Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вентилатори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вентилатори

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
    Обикновено такива датчици се слагат на горния маркуч, този който идва от двигателя и влиза в радиатора. На долния ако температурата стигне 89 градуса на горния не знам колко ще бъде.
    На горният, винаги е по висока, но на долният маркуч не трябва да достига 90 градуса, защото дефакто, това е работата на радиатора, да охлади течността.... Стигне ли долу до 89, значи горе е повече и въздушната струя, не може да охлажда вече радиатора, тогава се намесват вентилаторите, които спомагат за охлаждането...Може и горе да се слага...На спомен ми е от другата тема, за вентилатори...Разликата май не беше фрапираща...
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
      И аз съм на мнение, че охлаждането на радиатора няма смисъл ако не се върти водната помпа, просто е безсмислено и за това руснаците са ги направили да спират за да не смучат ток, да не говорим че въпросната кола няма датчик на самия радиатор и подобна рационализация би довела до много продължителна работа на вентилаторите без да има ефект.
      +1

Коментар

И на мен ми направи впечатление, че на други марки коли след изгасяне на двигателя вентилатора върти известно време. Но по спомен май си бяха карбураторни. При инжекторната Нива, тия вентилатори се управляват от контролера. Внимавай, от побългаряване да не го прецакаш.
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
          И на мен ми направи впечатление, че на други марки коли след изгасяне на двигателя вентилатора върти известно време. Но по спомен май си бяха карбураторни. При инжекторната Нива, тия вентилатори се управляват от контролера. Внимавай, от побългаряване да не го прецакаш.
          Има и инжекционни коли, с такова работене на вентилаторите
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Събирам само информация. Не съм каза, че манипулацията трябва да се случи само за вентилаторите. Ако се прави нека и помпата да се включи в схемата. Просто си мисля. Благодаря за тозивите !
            Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Пенчев (tyto_) Преглед на мнение
              Събирам само информация. Не съм каза, че манипулацията трябва да се случи само за вентилаторите. Ако се прави нека и помпата да се включи в схемата. Просто си мисля. Благодаря за тозивите !
              Щатската/оригиналната/ помпа, трудно ще я включиш, защото се върти от коляновият вал...
              За да сложиш помпа, трябва електрическа да мислиш...
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз имам Нива 1,7 98г и вентилаторите продължават да работят и след спиране на двигателя и си мислех че и на другите е така.

Коментар

То ясно, че няма да се случи защото не си разгледал ел. схемата преди да питаш. А как да включим и помпата в схемата? Тя например се върти от коляновия вал посредством ремък. Все пак за охлаждане на радиатора има начин с монтаж на допълнително монтирано реле и датчик на радиатора. В този случай има вероятност да ти светне чека. Също и монтаж на вентилатор зад радиатора, ако няма хидравлика да му пречи.
                  Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                    То ясно, че няма да се случи защото не си разгледал ел. схемата преди да питаш. А как да включим и помпата в схемата? Тя например се върти от коляновия вал посредством ремък. Все пак за охлаждане на радиатора има начин с монтаж на допълнително монтирано реле и датчик на радиатора. В този случай има вероятност да ти светне чека. Също и монтаж на вентилатор зад радиатора, ако няма хидравлика да му пречи.
                    То е ясно, че не може с механичната помпа...Трябва ел. помпа, но как ще стане...Защото хем трябва да върти, хем да не пречи на механичната, като запали двигателят...
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз мисля на фронтера съм виждал освен, че въртяха вентилаторите, ами и имаше и помпа на ток. Сложени май точно заради тези съображения за охлаждането на двигателя. Та, ако не те мързи с 2-3 маркуча и един датчик може да си сглобиш нещо такова...

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Пенчев (tyto_) Преглед на мнение
                        Ако се прави нека и помпата да се включи в схемата. Просто си мисля.
                        Помпа,вентилатор,ако се наложи пет пъти за ден да спираш,на другия ден с какво ще запалиш?
                        0осем9осем7шест0осем7едно
                        Миро

Коментар

Ами ще се включи и втори акумулатор в схемата
                          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

При 21214 вентилаторите се управляват от контролера по някакви правила, не е само температурата...Пускането им изисква работа на двигателя, защото харчат доста ток, всеки е около 300W. Не е проблем да се дублира управлението им с един датчик на радиатора, но трябва да се осигури изключването след известно време, защото може да падне акумулатора.

Колкото за другите автомобили, на които вентилаторите работят и при спрял двигател, при тях просто управлението няма общо с контролера, а е само с датчик за температура.

Колкото до охлаждането на двигателя когато е спрял...това въобще не е проглем, защото все пак той е в работния диапазон, не е прегрял или нещо подобно....в крайна сметка при колите, при които вентилатора се върти с ремък е същото.

Коментар

Това изобщо не ти трябва за такъв мотор. Той си търпи доста високи температури. Това се прави обикновено на някои мотори, мисля че бмв имаха някакъв проблемен 2.5. Нали ти работи охлаждането, не се занимавай да пипаш нещо което работи, нивата си има достатъчно кусури за дооправяне. Вземи я вкарай в гората да се махне лака, че пречи.
                              Александър

Коментар

Лака и без гората замина за без време =)
                                Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X