Да запитам, дано не повтарям теми предишни. Питам се за ел. вентилаторите за охлаждане, става дума за ВАЗ 21214 1.7i след 2004, има ли вариант да се модифицират, за да остават включене след гасене на колата до охлаждане на двигателя. Питам се защото много коли са направени така. При нивичката тия вентилатори често се пускат и чакането да охладят след като паркирам например ми идва в повече ... ? Благодаря !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вентилатори
Свий
X
-
От: Вентилатори
Ами като цяло тия вентилатори охлаждат двигателя, нали така ? Ако той не се охлади коректно ( каквото и да значи това ) не му е много добре. Не ми се разсъждава точно сега, но това което сякаш знам е че не му е полезно както си работят вентилаторите да угасиш колата и те да спрат да работят преждевременно един вид, а не от понижаването на температурата. А това как става вентилаторите да продължат да работят след като се спре автомобила, не знам как става това и питам. Виждал съм и знам, че на много МПС-та това е на лице- продължаване на работа на вентилаторите след изгасяне на двигателя. Лятото ми е правило впечатление. Благодаря !
Едит: Един вид за двигателя е по-удачно един вид контролирано охлаждане. Та и нямам друго обяснение в момента на това, защо все пак се практикува приома тия пусти вентилатори да остават работещи след угасяне на двигателя при определени модели возила.
Извинявам се ако прекалено неадекватно се изразявам и мисля.Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)
Коментар
-
Щом ти е кеф,направи го,ама странно разсъждаваш относно охлаждането на двигатела.Вентилаторите ще ти охладят течността в радиатора,ама като не ти работи колата/не се върти водната помпа/,кой ще ти охлади двигатела?Никой!Тази опция може да ти е полезна в съвсем други ситуации,а не когато вече си решил да паркираш/си паркирал/.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Не говоря за принудително пускане или спиране на вентилаторите. Не коментирам извеждането на контрол върху работата на вентилаторите.Ти се хвана за думичката паркирал. Идеята беше, че колата е загряла вентилаторите бачкат яко, а ти просто спираш и гасиш. До колкото имах някаква бегла представа това не е много полезно за двигателя. Та за това и както споменах на някои модели автомобили съм забелязал, че вентилаторите продължават да работят. Защо ? нямам идея може и водната помпа да върти ... ? Не претендирам за компетентност, не казвам, че е правилно, по скоро търся повече информация =) Благодаря !Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)
Коментар
-
Направи го.Принципно трябва да захраниш само тази част от с-мата(предпазители,релета,датчици и вентилатори) от друго место.Но се консултирай със ел.схема или човек,който знае конкретно тази-алгоритъм за климатика,степени и какво са мислили руснаците,като са го направили така(ако са мислили).А иначе си напипал проблема и вярно са тези възможните варианти,но е решаван съобразно двигатели,охл.с-ми,конструкция,оборудване и др. .А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Първоначално публикуван от Петър Пенчев (tyto_) Преглед на мнениеАми като цяло тия вентилатори охлаждат двигателя, нали така ? Ако той не се охлади коректно ( каквото и да значи това ) не му е много добре. Не ми се разсъждава точно сега, но това което сякаш знам е че не му е полезно както си работят вентилаторите да угасиш колата и те да спрат да работят преждевременно един вид, а не от понижаването на температурата. А това как става вентилаторите да продължат да работят след като се спре автомобила, не знам как става това и питам. Виждал съм и знам, че на много МПС-та това е на лице- продължаване на работа на вентилаторите след изгасяне на двигателя. Лятото ми е правило впечатление. Благодаря !
Едит: Един вид за двигателя е по-удачно един вид контролирано охлаждане. Та и нямам друго обяснение в момента на това, защо все пак се практикува приома тия пусти вентилатори да остават работещи след угасяне на двигателя при определени модели возила.
Извинявам се ако прекалено неадекватно се изразявам и мисля.Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten.
Коментар
-
Като цяло проблема с чакането е, че се чака прекалено много сигурно към 10 минути трябва да чакам. Опитвал съм се да бъда търпелив и да чакам, но особено лятото доста време трябва да изчакам за да падне температурата съответно колата си рабооотии и работии =) Благодаря за отговоритеЛада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)
Коментар
-
И как се охлажда двигателя без работеща водна помпа?И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
И аз съм на мнение, че охлаждането на радиатора няма смисъл ако не се върти водната помпа, просто е безсмислено и за това руснаците са ги направили да спират за да не смучат ток, да не говорим че въпросната кола няма датчик на самия радиатор и подобна рационализация би довела до много продължителна работа на вентилаторите без да има ефект.Land Rover Discovery II 3,9 V8
Лада Нива 21214 1,7i
Коментар
-
Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнениеИ аз съм на мнение, че охлаждането на радиатора няма смисъл ако не се върти водната помпа, просто е безсмислено и за това руснаците са ги направили да спират за да не смучат ток, да не говорим че въпросната кола няма датчик на самия радиатор и подобна рационализация би довела до много продължителна работа на вентилаторите без да има ефект.
Намираш кой кабел е за релето на вентилаторите/при контактният ключ/ и го свързваш към акомулатора, така те си работят докато не им падне температуратаПоследно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 28-03-12, 10:22.За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнениеНа ситроен Хсантия, вентилаторите си въртят, докато не падне температурата, но там има датчик и на радиатора, свързан за перките, ако ще слагаш сложи датчик на единия от маркучите/долния, на радиатора, от където излиза антифриза/водата/Когато там стане 89о ли, колко беше, да се включват и си решаваш проблема
Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар