Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бушон вентилатори охлаждане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бушон вентилатори охлаждане

Първо сменяш бушоните ако няма подобрение проверяваш самите мотори на перките. Те се проверяват като се разкачат от буксите непосредствено до радиатора и им подаваш директно 12 волта за самата проба няма значение поляритета, ако се завъртят може да е или реле или датчик в което се съмнявам ако не се завъртят ги сваляш и отиваш в някои пункт за метали и търсиш възможно най-близките по габарити и захващане. На предната ми Нива на единия електродвигател се беше разтопил колектора на ротора и се наложи да го сменя сложих от някакъв Fiat захващането беше почити същото нещо се преправяше втуклата на самата перка защото оста на електродвигателя е с 5 мм по къса от оригиналния но е елементарно.
    Land Rover Discovery II 3,9 V8
    Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Благодаря, а как мога да проверя датчика или релето
      Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Датчика предполагам може да се провери с мултицет и нагрявана на водна баня, аз лично никога не съм проверявал датчик. Релето се проверява лесно подаваш 12 волта на бобината на релето и мериш на останалите два крака с мултицета, последния го поставяш на проводимос, когато подадеш захранване ако всичко е наред трябва зумера на мултицета да издава дразнещ звук нещо като пюююю ако мултицета няма зумер тогава на дисплея преди подаване на напрежени трябва да се изписана 1-ца а след като подадеш захранването показанията да се променят.
        Land Rover Discovery II 3,9 V8
        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Благодаря

Коментар

Ще ме извините за генаилното питане, но къде се намират тия релета за вентилаторите и как изглеждат точно ? Благодаря Не линчувайте невежите

Коментар

Изглеждат като релета и се намират под кутиите за бушоните. Релето от което излиза син, синьо-черен, жълт и розово черен кабел е за вентилаторите. Може част от кабелите да бъдат и с друг цвят, но за вентилаторите е само син и по-дебел. Разгледай ел.схемите и ще се ориентираш. Не е толкова сложно. Успех.
              http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/e...hema/index.htm
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Благодаря. Все пак се оказа най-елементарното-бушони. Но все пак ми се иска да се информирам кое какво е, къде е. Налага ми се да поддържам една нива без някога някой нещо да ми е показвал по автомобил изобщо. Вече започвам да се ориентирам разбира се. Да сменя сам всички масла, леки ремонти. Няма как. Просто опита с времето и с четенето идва Благодаря на всички за мненията и помощта! Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                X