Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с палене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с палене

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
    Доколкото разбирам, става дума за електромагнит, който изхвърля зъбното колело на стартера до зацепване с венеца на маховика, за да го завърти и да запали мотора. След отпускане на контактния ключ се връща.
    Ами да де и аз имам това впредвид, бобината на стартера
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Виж кабела който излиза от статора и се затяга на шалтера,при такива симптоми със сигурност е нагорял,лекува се със калайдисване и смяна на двете шайби +гайката на шалтера,до следващият голям студ може и да изкара.По-горе ти писах за решението,между 90-100лв струва,после може да си караш на стартер,стига да ти е здрав акумолатора!
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
        Виж кабела който излиза от статора и се затяга на шалтера,при такива симптоми със сигурност е нагорял,лекува се със калайдисване и смяна на двете шайби +гайката на шалтера,до следващият голям студ може и да изкара.По-горе ти писах за решението,между 90-100лв струва,после може да си караш на стартер,стига да ти е здрав акумолатора!
        +1 Ей от там е проблема!

Коментар

Колегата с проблема пусна темата и до там,а ние си чешаме клавитурата.
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Извинявам се , че не съм писал доста време , но много проблеми ми се струпаха.... Удариха ме с леката кола... 2те леви врати са лом... взех 2ра употрепа тръгнах да ги смянам днес , но не пасват явно има нещо изкривено ... Прибирам се , измръзнал от студа и бащата звъни. Казва ми,че нещо се е запалило да съм палел бързо и да ходя да го дърпам.Откачил акумулатора, димовете спрели, идвали под волана, някъде от контактния ключ или по-надоло.С на един приятел пажерото го издърпахме, утре ще гледаме какви са последствията... Направо такъв карък Ни е налегнал , че не е истина.

Коментар

Кабела на автоматични жигльор , май така беше дето е на карбуратора се е откачил дал е на късо и са се стопили 2 кабела.Вчера свалихме таблото подменихме кабелите.Сега излезна друг проблем.Като е на контакт и пусна чистачките върти стартера и пали... Утре пак ще сваля таблото и ще я закарам на електричар да прегледа дословно кабели всичко...

Коментар

Първоначално публикуван от z_chakarov Преглед на мнение
                Кабела на автоматични жигльор , май така беше дето е на карбуратора се е откачил дал е на късо и са се стопили 2 кабела.Вчера свалихме таблото подменихме кабелите.Сега излезна друг проблем.Като е на контакт и пусна чистачките върти стартера и пали... Утре пак ще сваля таблото и ще я закарам на електричар да прегледа дословно кабели всичко...
                Бая врътка сте си отворили....Започне ли да се инати с токовете..Е ужасна :Х
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Днес беше на електричар.Проблема е отстранен, нещо ми каза,че кабела дето идва до контактния ключ минавал през релето на чистачките и като не затворил .. абе нз важното , че е оправен.И другото чудно нещо е , че до сега не ми е направила проблем с паленето.Върти много лесно и пали от четвърт, иди я разбери

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                    Доколкото разбирам, става дума за електромагнит, който изхвърля зъбното колело на стартера до зацепване с венеца на маховика, за да го завърти и да запали мотора. След отпускане на контактния ключ се връща.
                    Този електромагнит се нарича реле на бендикса, правилно си разбрал, а зад него медната пластина е шалтера, когато завъртиш контактния ключ, подаваш така наречения команден ток който задейства релето и зацепва стартера към двигателя.Медната пластина е свързана с котвата на електромагнита и като "се изхвърли" бендикса тя включва работния ток на електромотора.Понеже там ампеража е голям затова и пластината е слабото място на тези стартери, като прегори се получава цъкане и после не ще да завърти, отначало понякога включва но идва един момент когато умира.Заради нея се сменя цялото реле.Този проблем го описах в друга тема.Аз го реших със смяна на стартера, а на стария му направих пълна профилактика(смяна на реле, четки, втулки, почистване на колектора) и сега имам един готов за смяна че и на "новия"(от моргата от 30 годишна Жигула) започна да върти от време на време тежко, значи и неговите втулки са тръгнали...
                    Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
                    0887686779 Краси

Коментар

... и да допълня: имах подобен проблем, само че при мен угасна и изобщо не искаше да запали, от въртене я задавих.Почистих свещите, после проверих за искра: нямаше никой, ясно е че е тока и почнах разходка по веригите... оказа се че куплунга отдолу на делкото(с датчик на Хол) се е разхлабил и силно се беше омаслил. Почистих го хубаво включих го и веднага го побългарих превързах го с едно телче за делкото да не се изважда,На куплунга има стоманена скобичка за фиксиране към делкото, но тя беше омекнала и беше изпуснала, и сега да купувам целия сноп само заради тая скобичка... кабелите ги мерих за пробив и са си наред.
                      Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
                      0887686779 Краси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X