Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Постоянни проблеми с Нива...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Постоянни проблеми с нива...

Съдейки от елементарните неща, които сериозно те затрудняват, бих ти препоръчал да се обърнеш, към някой разбиращ от материята. Наистина електриките на Нивата са повече от елементарни, но все пак изискват поне елементарни познания. Защото от простия отказ, може да се стигне до пожара (мултигоривен и атрактивен в твоя случай)
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аааа...таковата-при мен протече мисъл по тематаМоже да е излишна и глупава, но се сетих, че след 10 годишна експлоатация на Лада започнах да имам подобни проблеми-ту пали и върви, ту или едното, или другото, или нито едно от двете!След доста чесане където не ме сърби специалист ми каза да проверя износването на върха на оста на бензиновата помпа-там където контактува с ексцентрика-оказа се прав!Инак и аз сменявах делка, кабели, бобина...Колата беше на реални 130 000км.-гаранирано, щото бях първи собственик
      Дано съм бил полезен!
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

При метан и пропан това не е фактор.
        Също така не е причина за скоропостижно износване на чукчето

Коментар

тоците влияят на всеки вид гориво

Коментар

Кой твърди противното?

Коментар

Колегата има предвид, че бензиновата помпа не е фактор при кола, която се движи на газ или метан, тъй като там тази роля се изпълнява от изпарителя.

Коментар

Първоначално публикуван от Silviq Toneva Преглед на мнение
                Колегата има предвид, че бензиновата помпа не е фактор при кола, която се движи на газ или метан, тъй като там тази роля се изпълнява от изпарителя.
                +1

Коментар

Взех си перфектния,механичен карбуратор,разкарвам го тоя грозен вакуумен.Електронно запалване взех и утре или вдр ден се захващам.Сменям всички кабелаци и се надявам нивата да пали и работи както преди.

Скрапец Съвсем сериозно,благодарен съм ти за наистина компетентните мнения,които изказваш,единствено не съм съгласен с квалифицирането ми,че ме затрудняват елементарни неща и пр. Все пак си вадя хляба с кабели и тоци,това,че не съм се занимавал с ел.инсталация на нива,не значи,че "елементарните неща,сериозно ме затрудняват"
                  Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                  feikot@abv.bg
                  Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

След като се занимаваш с жици, не виждам какво би те затруднило. Нивата и инсталацията и са по-прости от Премиера.
                    Дай и тогава един плюс на бобината, игнорирайки останалата инсталация, завърти и виж как се държи.

Коментар

Вчера сложих на Нивата дупчен карбуратор от Лада 1500 и веднага смени работата -всякаш че върви по леко. Казаха ми че с този карбуратор щяла да свали разхода...

Коментар

Не спирай до тука. Щом разбираш от жици, махни всички висящи и смени кабелите под предния капак и таблото с нови. Това е pабота за 2 часа, и то ако го прави горски, но с едно условие: ако си пие ичкията после... Лесно е.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Лошото е,че с това време нямам как да я оправя,защото имам гараж за другата кола,ама той е ламаринен и не става.Имам едно приятелче със сервиз,ама е надалеч.Ще видя утре,ако не вали дали ще успея да свърша работа.

Сменям сега карба и запалването,ако остане време и инсталацията.
                          feikot@abv.bg
                          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Някой от хората във форума предлагаше помощ в гаража си за такива случаи. Мисля, че беше от Банкя. Ако не го намериш, опитай при дядо Владо от Костинброд. При него е строшенвата Нива на Ясен. Вероятно ще можеш да видиш как е направена ел.инсталацията.
                            Последно редактирано от trapper; 05-02-12, 20:16.
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Мерси,ще пробвам първо да замествам кабелите и ще видя до къде ще я докарам.
                              feikot@abv.bg
                              Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
                                Мерси,ще пробвам първо да замествам кабелите и ще видя до къде ще я докарам.
                                uspeh

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X