Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вериги за Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Вериги за Лада Нива

Преди 20 г. съм гледал катаджийска УАЗ-ка на Пампорово с 4 вериги.Минаваше отвсякъде- през канавката отстрани на пътя.Просто ми взе акъла.Питах ги.Отговора-ако има катастрофа как ще минем от другата страна.Снега беше около 50см.Но на лед - просто забравете за веригите.Само гуми с шипове или греяна ракия и чакате опесъчаване.С поздрав Борето

Коментар

Някаква схема/клип или нещо подобно можете ли да пратите, за да видя как да си направя вериги за сняг ? Или няма точна "рецепта" - просто взимам верига и почвам ?

Коментар

Първоначално публикуван от Satori Преглед на мнение
        ... да видя как да си направя вериги за сняг ? ...
        И с каква цел ще си ги правиш когато се продават Това, че караш руски автомобил не означава да правиш глупости- бъркаш дълбоко у джоба и купуваш читави... Е, вероятно на фона на общата стойност на Нива-та ще ти се стори безумна цифрата за 4 вериги, но това не е оправдание...

Коментар

Нивата не е чак толкова евтин автомобил.

Коментар

Кой е казал, че е евтин автомобил- дори е неоправдано скъпа.

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
              И с каква цел ще си ги правиш когато се продават Това, че караш руски автомобил не означава да правиш глупости- бъркаш дълбоко у джоба и купуваш читави... Е, вероятно на фона на общата стойност на Нива-та ще ти се стори безумна цифрата за 4 вериги, но това не е оправдание...
              Мой проблем си с каква цел ще си ги правя сам... Питах ви като човек дали има някакви "правила" и т.н. А вие веднага започвате да плюете.Аман от простия народ, като не ти харесва колата Лада Нива - не пиши. Аз питам "феновете" на Нива.

Коментар

https://youtu.be/5nq-9WDUpfA Вериги срещу блокаж .

Коментар

Колеги здравейте.
                  Чета темата и гледам , че някой спомена гуми вли-5 175 75 16. Гумите не са ли размер 175 80 16. Моите са такива.
                  Някой да ми каже какви размери вериги стават за 175 80 16.

Коментар

Вземи една верига No 100 за автомобили. Монтирай я и ще ти се изясни проблема. Ако ти харесва изпълнението си купи още 3 бр. Ако не си доволен от бюджетното изпълнение си правиш по поръчка за конкретния размер гума, но на по-висока цена.
                    Последно редактирано от mstoev; 30-11-17, 16:44.
                    Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Колега аз съм с 185/75/16 и съм сложил номер 100 4бр. Колата е перфектна на сняг и лед, не се късат, тъй като Нивата е лека. Вземи си допълнително ластици за притягане! Освен това се слагат лесно и бързо има достатъчно разстояние между гумата и калника!

Коментар

На времето Ясен ми подари комплект 2 хубави вериги за Нива ама още не е завалял такъв сняг в тази държава че да се наложи да ги слагам
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Сняг има, но в равнините и градовете отдавна не се среща!

Коментар

Първоначално публикуван от grendo77 Преглед на мнение
                            Колега аз съм с 185/75/16 и съм сложил номер 100 4бр. Колата е перфектна на сняг и лед, не се късат, тъй като Нивата е лека. Вземи си допълнително ластици за притягане! Освен това се слагат лесно и бързо има достатъчно разстояние между гумата и калника!
                            Добре интересно ми е как колеги пишат , че гума вли-5 е 75 а не 80. Моите са 175 80 16 и като чукна в нета всичките вли-5 са такива.

Коментар

Ами как,объркалиса се или пишат на изуст.
                              Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Ясно. Значи размер 90 или 100 стават за тези гуми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X