Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регулиране на педал на спирачките?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Регулиране на педал на спирачките?

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    ... На ГТП-то в СБА зад Зоопарка минах без проблем, но не пожелаха да ми кажат нищо за спирачките, дали хващат и двете по едно и също време и т.н. Само ми измъмриха, че ако нещо не било наред, нямало да мина прегледа.
    Другия път гледай двата циферблата, на стената вдясно и ще научиш всичко за спирачките си.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
      Другия път гледай двата циферблата, на стената вдясно и ще научиш всичко за спирачките си.
      Я кажи какво означават точно показанията им и как да ги тълкувам.
      Александър

Коментар

Я кажи какво означават точно показанията им и как да ги тълкувам.
        Измерват натоварването на валовете в килонютони. По спомен отчет от 2.6kN са добре работещи спирачки. Задните винаги трябва да хващат по-малко - 2.2 или там някъде. Ръчната малко по-малко.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie
          Измерват натоварването на валовете в килонютони. По спомен отчет от 2.6kN са добре работещи спирачки. Задните винаги трябва да хващат по-малко - 2.2 или там някъде. Ръчната малко по-малко.
          И да допълня разликата между двете колелета не трябва да е повече от 10% както и между преден и заден мост.
          За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
          0878 79 20 61 Борис

Коментар

Хммм. Двата циферблата показват съответно двете колела, така ли да разбирам? При мен отпред нещата бяха добре - т.е. показанията бяха еднакви, а валовете спряха някъде на 2,5. Задните обаче - лявото показваше 2, а другото някъде 1,5. А аз си мислях, че задните ми спирачки са добри...
            Александър

Коментар

При задните се разрешава по-голяма асиметрия. Освен това, предните и задните не могат да са еднакви - при пълно спиране предните спирачки свършват 70-80% от работата

Коментар

Хммм. Двата циферблата показват съответно двете колела, така ли да разбирам? При мен отпред нещата бяха добре - т.е. показанията бяха еднакви, а валовете спряха някъде на 2,5. Задните обаче - лявото показваше 2, а другото някъде 1,5. А аз си мислях, че задните ми спирачки са добри...
                Колега регулирай си дясното задно.Преди да правиш каквото и да е.
                Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Да, левия за лявото, десния за дясното.

2.5 за предните спирачки е добре.

Отчет от 2 за задните е гранично - става, но е в долна граница, а 1.5 определено НЕ е добре. При мен последно излизаха 2.1 и 1.9, а бях с доста стари накладки (не знам има ли значение?).

Те задните спирачки трудно можеш да определиш дали са добри или не без тези валове. В общи линии можеш въобще да нямаш задни спирачки и колата ще си спира съвсем добре само с предните. Задните се усещат само ако са прекалено силни - тогава задницата почва да "шава" при спиране.

Впрочем преди да качиш задницата на вала мериха ли ти тежестта й на кантара?
                  Последно редактирано от Wattie; 17-01-12, 09:41.

Коментар

При неравномерно работещи задни спирачки при Нива причините може да са няколко, като запушена трабичка след кантара, премазана трабичка след кантара или най-вероятната пропуск на маншона на спирачния цилиндар, от което следва попадане на мръсотия или вода вътре и клеясването на механизма ства факт. Преди по малко от месец се занимавах с този проблем, задно ляво колело хващаше много преди всички останали, оказа се че на задно дясно спирачния цилиндър работи с много ограничен ход след почистване на цилиндърчето с WD40 всичко си дойде на мястото. Сега сигурно ще се намери някой които да каже ама нали лявото хваща повече как така не работи дясното, много просто когато едното бутало не отваря то не може да поеме достатъчно спирачна течност и изличното количество попада е в работещия цилиндър,съответно там спирачното съпротивление нараства много и от там и разликата в спирачното усилие. Съвет не карай така има вероятност при необходимост от рязко спиране да стане съкатлък.
                    Land Rover Discovery II 3,9 V8
                    Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Коригирай си спирачките,на сух асвалт не се усеща,но на заледено ще тръгне да прави пируети със неизвестен завършек.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Не се налага да помниш цифри. Циферблатите за спирачките имат по 3 зони: бяла, зелена и червена. Стрелките на добрите спират в зелената.
                        Левият е за лявата страна, десният - за другата.
                        При ГТП има малък номер - натискай спирачките/ръчката на ръчната много бавно и следи стрелките, при отклонение от синхрона намалявай натиска.

Коментар

Хмм. скоро сменях задни накладки и спирачни цилиндри. Остава проблем ада се таи в кантара. може и да има друг проблем - при монтажа на новите накладки, десните оставаха така плътно до барабана, че се наложи да се изпилят малко жлебовете на разпорната планка. Възможно от там да се е получил проблема.
                          Александър

Коментар

Хмм. скоро сменях задни накладки и спирачни цилиндри. Остава проблем ада се таи в кантара. може и да има друг проблем - при монтажа на новите накладки, десните оставаха така плътно до барабана, че се наложи да се изпилят малко жлебовете на разпорната планка. Възможно от там да се е получил проблема.
                            Възможно е. Не е трябвало да пилиш планката, проблемът е другаде. Купи нови планки за двете колела, въже за ръчната, смени ги и регулирай системата.
                            Надявам се, че не си пилил феродото...

Коментар

Разбира се, че не съм го пилил! Всъщност използвах старите планки, но явно е трябвало да си взема нови. Какво отношение има въжето на ръчната? Аз ръчна и сега си имам.
                              Александър

Коментар

Re: Регулиране на педал на спирачките?

Не пилете планки....
                                първо , отпуснете ръчната спирачка до край...
                                правете ,каквото ще правите по спирачките ...
                                преди да сложите барабана , се убедете , че саморегулиращите механизми , работят..
                                ако , регулирането е с ексцентрик , регулирайте накладките след ,като ,сложите барабана
                                най-накрая , след като , се убедите , че спирачката държи при натискане на педала , регулирайте , ръчната
                                Спазваяйте тази последоватвлност и няма да имате проблеми със задните спирачки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X