Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регулиране на педал на спирачките?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Регулиране на педал на спирачките?

Това явление с увеличения ход на педала на спирачките-/"потъване" на педала/ след яко газене в сняг или кал е действително вярно.
    И при мен се получава така.
    Така беше и преди с Жигулито ми.
    Защо,обаче е така поне аз до момента не мога да го измисля,но е факт???
    Забелязал съм,че се проявява най-силно при вече поизносени задни накладки-/при дебелина на феродото около и под 1.5мм./.
    При нови накладки почти не се усеща.
    Така,че съветът ми е:сменяй накладките и си натегни ръчната до положение да хваща на 4-5 зъб.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
      Това явление с увеличения ход на педала на спирачките-/"потъване" на педала/ след яко газене в сняг или кал е действително вярно.
      И при мен се получава така.
      Така беше и преди с Жигулито ми.
      Защо,обаче е така поне аз до момента не мога да го измисля,но е факт???
      При моето Паджеро е същата работа! А задните накладки са ми нови! Явно прави някакъв "филм" между накладките и барабана.А при Нивата,направо си е "сериал".
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
        А при Нивата,направо си е "сериал".
        Вероятно си прав.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
          А защо да сменям жилото на ръчната спирачка - какво му се случва пък на него, освен да се скъса евентуално? Имам резервно жило, но е без кожух
          Щом не се регулира, обикновено проблемът е там. Смени го с кожуха, беше 16 лв. Преди да го монтираш, го натъпчи с грес, лесно е.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Задните накладки при нива се регулират защото са на екцентрик.Саморегуриращи накладки са само при лада 1500.

Коментар

Смениха ми в сервиз задните накладки (отказаха да наковат феродото, което имах, та купих нови) и предните също (не били все още за смяна, но скоро щяло да трябва - това го слушам от една година, та реших, че им е време). Проблемът е решен - педала вече е нормален. Ръчната спирачка я има, но пак ми се струва слабичка.

Коментар

Ръчната спирачка я има, но пак ми се струва слабичка.
                Регулирай я,не е никак трудно!
                0осем9осем7шест0осем7едно
                Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                  Регулирай я,не е никак трудно!
                  Един винт трябва да е, нали? Най-накрая наистина ще легна да се опитам да си я направя сам

Коментар

Един винт трябва да е, нали? Най-накрая наистина ще легна да се опитам да си я направя сам
                    Ключ-13 и клещи!
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Смениха ми в сервиз задните накладки (отказаха да наковат феродото, което имах, та купих нови) и предните също (не били все още за смяна, но скоро щяло да трябва - това го слушам от една година, та реших, че им е време). Проблемът е решен - педала вече е нормален. Ръчната спирачка я има, но пак ми се струва слабичка.
                      Никой сериозен сервиз няма да кове феродо, при положение че накладки има в магазина. Те нитове няма от къде да вземат, еле пък зачуквачка.
                      Колко е слаба ръчната? На втора потегля ли колата?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        На втора потегля ли колата?
                        Мога да потегля на втора, но с повечко газ и полусъединител. Нормално потегляне на втора едва ли ще стане.

Коментар

Мога да потегля на втора, но с повечко газ и полусъединител. Нормално потегляне на втора едва ли ще стане.
                          Значи е добре.

Коментар

Пенчо те пита,дали колата тръгва на втора при дръпната ръчна!

п.п Към Пенчо-тя без ръчна не тръгва на втора,ти питаш при дръпната какво става!
                            088пет722пет99
                            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Значи приемам темата за приключена. Ще се види на следващия технически преглед. Те всеки път ме рекетират, че нещо не ми е у ред, но "хайде от нас да мине" и ме пускат. Сега уж са затегнали контрола, та ще видим. Аз силно искам всичко да ми е наред.

Коментар

Аз наскоро сложих задни накладки Delphi и се изненадах, че само заради това колата започна да спира много по-добре и заимах даже и ръчна. Сега мисля да сложа същата марка и отпред, пък ще видим.

П.П. На ГТП-то в СБА зад Зоопарка минах без проблем, но не пожелаха да ми кажат нищо за спирачките, дали хващат и двете по едно и също време и т.н. Само ми измъмриха, че ако нещо не било наред, нямало да мина прегледа.
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X