Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НИВА-моноинжекцион.Странно палене на газ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НИВА-моноинжекцион.Странно палене на газ.

Я дай малко по-подробно, какво значи палене на студен и топъл мотор?
    Вариант А: Колата не е палена от снощи. Въртиш, пали. Работи минута. Гасиш. След минута въртиш - пак пали.
    Вариант Б: като предишния, ама втория път не ще да пали или поне иска всичката газ.
    Това за студеното.
    И за топлото:
    А: Топъл мотор. Гасиш. Въртиш веднага - пали. Ако минат 2-3-5 минути - пали, ама след малко.
    Б: същото, но пали "след малко" и в двата случая.

В различните варианти и "лечението" е различно.
    не разбрах какъв точно е изпарителя? С вакуумен клапан, с електрически и ако е електрически - къде е? Че има едни с ел.клапана в средата, дето тия магарии са им по рождение и се лекуват най-вече с допълнителен клапан.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Колега,аз по-нагоре съм разяснил всичко подробно,но пак ще поясня още веднъж:
      -изпарител BRC-/електрически/
      -клапана му НЕ е в средата.
      Казано още веднъж накратко:
      -При напълно изстинал мотор-/разбирай цяла нощ колата не е палена,сутрин пали на четвърт без никакви проблеми/
      -Като загрее до раб.температура-/85-90гр./,т.е. примерно като я карам по-дълго при всяко гасене и последващ опит за палене след 2-3-5 мин. колата пали тежко-/пали,но въртя около 3 сек. на стартер/.Както писах и по-горе това явление не е от сега,карам я така хиляди километри,но нещо взе да ме дразни.
      Искам да си пали лесно и топла.
      П.П.Казано по твоите варианти колега:
      -За студеното:вариант "А"
      -За топлото:вариант "А"
      Последно редактирано от Янко Желязков; 28-12-11, 11:15.

Коментар

Re: НИВА-моноинжекцион.Странно палене на газ.

Винтът за регулиране при БРЦ е конусен и е нещо като регулировъчен винт на карбуратор. Така че с него се регулира единствено и само сечението на байпасния канал. До него има два такива с шестогран 4мм. Единят е тапа а другият регулира натиска на пружината на клапана за ниско налягане. Ако не ти се занимава със смяна на гумички, може да натегнеш леко същия.
        Друг момент е за колко киловата е изпарителя. На Мара на Корозата беше сложен такъв за 140 KW...
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Благодаря колега.За каква мощност ми е изпарителя и идея си нямам?
          Иначе като цяло съм доволен от него-/разходът на газ ми е приемлив 10-11л. на 100км. при скорост 90-100км.ч./
          Като натисна педала докрай на равен път стигам до 140км/ч,така че я храни добре,но веднъж при такова каране от Ямбол до Казанлък-/разстояние 100км./ ми глътна 15л. газ,та така.

Коментар

Re: НИВА-моноинжекцион.Странно палене на газ.

Малкият изпарител на БРЦ е до 100KW. Нивата ти със сигурност не е толкова, така че навий малко този винт при работещ двигател. Както се сещаш, иде реч за проба/грешка, така че запомни къде е "last good configuration" на винта. Мисля че с навиването му ще имаш добри резултати и откъм икономия, защото гумичката на клапана със сигурност се е поокопала и повдървила.
            На Паджерото е такъв изпарителят и съм наистина доволен от него.
            След навиването на въпросния винт, може да се наложи да пипнеш и кранчето(а) към смесителя.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Благодаря още веднъж за информацията колега.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X