Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Форсира се и гасне (шевролет нива (ваз 2123))

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Форсира се и гасне (шевролет нива (ваз 2123))

Здравейте отново, още един проблем с нивата, които беше изчезнал и пак се появи...
    Проблема се състои в това, колата пали с доста въртене форсира до прекъсвач и изгасва, след това въртиш 1 мин и пак същото форсира се и гасне...

Колата предполагам вече се знае е чевролет нива (в а з 2123)

Искам да се извиня на всички ако ставам вече нахален с 10-ките си теми относно тази кола, но просто само тук има хора които наистина могат да ми помогнат (карал съм я на двама механика и нищо не могат да направят...)

ПС: Колата е моно инжекция.

От: Форсира се и гасне (шевролет нива (ваз 2123))

Форсира се до прекъсвач, пали трудно = излишен въздух в колекторните тръби. Примерно, заклинена дроселова клапа, нормално в тези студове. Друг източник на толкова много излишен въздух е маркучът на сервоусилвателя на спирачките или самият усилвател. Провери подвижността на клапата (ама не отвън, а гледай отгоре с махнат капак на филтъра, дали се отваря и затваря като се натиска педала). Провери целостта на маркуча за вакуум на сервото, в краен случай - махни го от колекторните тръби и напълно запуши дупката му и пробвай да палиш така.

Коментар

Здравей благодаря много за бързия отговор ще ги проверя тези неща и се надявам да е от тях...

ПС: Колата не се форсира сама аз я форсирам с идеята да заработи, но не...

Коментар

Да не би да има лед някъде по пътя на бензина, и да пуска по малко. За запалване и форсиране се е събрало достатъчно, но за поддържане на нормална работа не стига дебит на бензин?

Това карбуратор или инжекция е?
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колата е моно инжекция.

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
            ПС: Колата не се форсира сама аз я форсирам с идеята да заработи, но не...
            Така кажи.

Значи нищо от моите предположения не е вярно. Отиваш към бензинова помпа.

Ако я запалиш без да я форсираш какво става?

Коментар

Или въобще не може да заработи или заработва за няколко секунди и гасне...

ПП: Вчера колата вървеше нормално.

Коментар

Това моно рано или късно щеше да ти скъса нервите. Накрая ще нашиеш един карбуратор и ще ти мирне главата.

Всичко това е възможно да е замръзнала вода в тръбите или филтъра за бензин, а също и умиращи датчици (налягане, колянов вал). Също задръстен ауспух, включително с кондензирала вода/лед. Запушен катализатор.

Коментар

Звучи ми като добра, но скъпа и сложна за изпълнение идея...

Коментар

Ако карбураторът ти се струва скъп, изчакай още някой проблем с моното.

Коментар

И според мен е бензиновият филтър,този филтър трябва да се сменява със смяната на маслото и другите филтри или поне веднъж годишно(на есен преди студа).Но за икономия почти никой не го сменя докато не изпати поне веднъш.Замръзнала е водата в него от "хубавия'' бензин.
                      0898774443-Пламен.

Коментар

И аз залагам на умряла помпа, но нека да пробва да стопли филтъра в гараж, с газова горелка или както едно време с горящ вестник!!!
                        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Значи приципно и това е възможно защото колата седя на вънка миналата нощ, като е в гараж уж заработва нормално... Вече колко нормално е друг въпрос..
                          И миналата седмица ми го направи този номер, но някак си успя да запали, но пък тогава и някакво реле цъкаше някъде под жабката, като запалиш цъкне и колата изгасне, та може и от него нещо да е било...

Коментар

Сега загледах цената на нова помпа и силно се надявам да не е тя... (300лв)

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
                              Сега загледах цената на нова помпа и силно се надявам да не е тя... (300лв)
                              Не е тя.
                              Това е цената с кошницата (пластмасата около бенз. помпа).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X