Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекъсване, пукане и гърмене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прекъсване, пукане и гърмене

От време на време нивата изпуска работен цикъл на цилиндър, изстрелва гориво в ауспуха и стреля като ловна пушка. Подозирам, че проблема е в кабелите които свързват делкото с комутатора и бобината, но е възможно проблема да се таи в самото делко. Самият факт, че като размърдам кабелите се оправя, ме кара да мисля, че е от кабелите...
    Александър

От: Прекъсване, пукане и гърмене

Ами смени ги/може и други свещи за проба след това/, пък после гледай имаш ли дефектирала дистрибуторна капачка, палец/ако имаш/ или разбита ос на делкото.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      От време на време нивата изпуска работен цикъл на цилиндър, изстрелва гориво в ауспуха и стреля като ловна пушка. Подозирам, че проблема е в кабелите които свързват делкото с комутатора и бобината, но е възможно проблема да се таи в самото делко. Самият факт, че като размърдам кабелите се оправя, ме кара да мисля, че е от кабелите...
      Свещи - проверка и смяна.
      Кабели - на тъмно проверка и смяна.
      Осен това провери да не ти смуче въздух от тънките маркучлета (напукване, скрито скъсване).
      Делкото - сипи му няколко капки масло. (има си отвор за смазване)
      Успех !

Коментар

Едно време когато имах Нива периодично ми зацапваше чукчето на делкото ,хващаше нагар и това от както сложих газова ....... виж и там
        Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
          Едно време когато имах Нива периодично ми зацапваше чукчето на делкото ,хващаше нагар и това от както сложих газова ....... виж и там
          Неговата е без чукче,тъй че проблема няма как да е от там.
          А твоята няма как да ти е зацапвала повече чукчето откакто си сложил АГУ.
          Просто при работа на газ се проявяват и най-малките проблеми на запалването-/леко позамърсена капачка,палец,нагар на чукчето,поизносени свещи и т.н./,които при работа на бензин не се наблюдават или просто се проявяват в много по-лека степен.

Коментар

Тук е момента да спомена, че този проблем се появяваше още преди време. Винаги се оправя като размърдам кабелите, които свързват делкото с бобината и комутатора. Подозренията ми са за неизправен куплунг в този комплект от кабели и мисля първо да ги сменя, като ще сменя и дистрибуторната капачка (имам резервна чисто нова).
            Александър

Коментар

Ами смени ги.

Коментар

Смених капачката на делкото и ротора. Центробежният регулатор на пръв поглед си е наред, върти се свободно така че според мен проблема не е там. Още не съм сменил кабелите, тъй като се оказа че при мен е налице хибрид между Нива и Самара - комплекта кабели е самаров и освен делко - бобина - комутатор, свързва електромагнитния клапан със допълнителна система за управление, свързана с оборотомера и се наложи да ходя до магазина да ги сменям. Свещите са сменяни (beru), както и кабелите за тях (tesla, от сините) + централния, но това не промени поведението (правеше номерата преди смяната и след това). Засега не е гърмяло, ще сменя и въпросните кабели и ще пиша след време наблюденията си.
                Александър

Коментар

... Свещите са сменяни (beru), както и кабелите за тях (tesla, от сините) + централния, ....
                  Имам останал от моята Нива нов комплект същите кабели. Ако искаш, ела да ги пробваме.
                  О89 33 22 О93
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Аз комплект кабели си имам, само не ми остава време да ги сложа.
                    Александър

Коментар

Аз комплект кабели си имам, само не ми остава време да ги сложа.
                      E, ако съкратиш закуската с 5 минути, за 5 кабела по 1 мин ще ти стигнат...
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Така и така става дума за евентуални причини. Да добавя една - прескачане на искра от лулата на кабела за свеща към корпуса (в случаи, когато свеща не се скрива от цалата лула). Най-просто се елеминира, като се надене някаква подходяща шлауха върху керамиката на свеща.
                        Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                          E, ако съкратиш закуската с 5 минути, за 5 кабела по 1 мин ще ти стигнат...
                          Колега, тези кабели съм ги сменил. Не говоря за тях. Под "комплект кабели" имам предвид снопа от кабели с куплунги, които се включват отдолу към делкото, към бобината, към комутатора и към модула за управление на ел. клапан. Както и да е, те също се сменят относително бързо.
                          Александър

Коментар

По мое мнение при последните кабели не би трябвало да има искрене прескачане и тем подобни, но щом си решил сменяй смело най-вероятно не струват повече от 4-5 литра бира.
                            Land Rover Discovery II 3,9 V8
                            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Нещо ми подсказва, че проблема може и да не е в самите кабели, а в куплунга. Ще трябва да сваля делкото и да почистя контактите. Днес например колата не искаше да запали, докато не размърдах въпросния куплунг отдолу на делкото. Може да пробвам и по мързеливия начин, с контактен спрей...
                              Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X