Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигатели за Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигатели за Нива

Искам да попитам,дали някой е сменял руския двигател с друг и има ли изобщо такъв,който съвпада за скоростната или за РК,ако скоростната дойде с другия мотор?

А като цяло за смяна на двигателя (като изкл електрониката,ако я има) кое е нужно да се сменя ?
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

От: Двигатели за Нива

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
    Искам да попитам,дали някой е сменял руския двигател с друг и има ли изобщо такъв,който съвпада за скоростната или за РК,ако скоростната дойде с другия мотор?

А като цяло за смяна на двигателя (като изкл електрониката,ако я има) кое е нужно да се сменя ?
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=16342

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=48073

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=91938

Надявам се засега това да ти помогне!
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

Коментар

Виждал съм ниви освен с дизелите и с мотор 1.8 бензин пак на Пежо . Беше бяло зелена от немската полиция и момчетата я продадоха много бързо преди да успея да и направя тест драйв . Те я докараха някъде от района на Ловеч - Монтана и отзивите им бяха че няма нищо общо с руския двигател в пъти е по добре .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Може ли да се постави на Нива двигател от Сеат толедо, VW 1.8 mi ?
        [url]http://www.gilza.net[/url] Лов, риболов, оръжие, кучета

Коментар

Re: Двигатели за Нива

За можене - що да не може. Но при Нивата двигателят е най-малкият дерт.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Scrap да,знаем,че са боклуци.Дай на татък...

Аз това исках да питам,нещо по-съвременно или нещо по-нормално,тия дизели са ми малко фантом.Примерно нещо от бмв или мерцедес от по-старите.

Въпроса със захващането към СК или РК дали може да се извърши ?
            feikot@abv.bg
            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Какво ги чоплите тия двигатели,та дизели,та други бензинови?
              Ладовия 1.7 си е достатъчен,даже предостатъчен за Нивовата трансмисия и купе.
              След като се газифицира става и за ежедневно каране.
              Ресурса му при редовна смяна на маслата почти винаги надхвърля 200 000км.
              Осн.му ремонт струва 4-500лв.
              Какво повече???

Коментар

Двигател става от ланча скорустната кутия пасва без преправяне също и от фиат абарт.Трансмисията издържа.
                Последно редактирано от токарев; 14-12-11, 20:18. Причина: грешка

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                  Двигател става от ланча скорустната кутия пасва без преправяне също и от фиат абарт.Трансмисията издържа.
                  Издържа м...дя.

Коментар

Привет колега. От моторите които съм виждал на лада, според мен най-оптималния вариант е от фиат 131 супермирафиори 1.6 с 2 вала 101 к.с. ако не се лъжа. Присаждането става със съвсем малки промени и пасва перфектно. Ладата беше в орландовци. Единственото от което се оплакваше собственика е , че прави полуоските на тирбушони и ги сменя често, но тогава беше евтино. За съваление тези коли са намират много трудно. Не занам дали на фиат ардвжента имат такъв мотор. Иначе има 2.0 двувалов мотор но е много мощен. Успех и ако направиш нещо снимки.
                    ЛАДА НИВА 1.7
                    Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                      Издържа м...дя.
                      Пак пишеш неща които незнаеш

Коментар

Искаш да смениш двигателя защото е заминал или защото искаш още мощност и имаш излишни пари?
                        Коя година е Нивата и на колко км.?
                        Защото ако искаш мощност има и други варианти.
                        Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                        Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                          Пак пишеш неща които незнаеш
                          Добре,добре.Не ми се спори.Имаме колега тук с модифициран Ладов мотор около 90-95к.с..Успя за нула време да изкърти всичко по Нивата без особен проблем,но не и мотора.Както и да е,ако иска да пише по темата.

Коментар

Първоначално публикуван от Константин (stankovich) Преглед на мнение
                            Искаш да смениш двигателя защото е заминал или защото искаш още мощност и имаш излишни пари?
                            Коя година е Нивата и на колко км.?
                            Защото ако искаш мощност има и други варианти.
                            Нивата е 1.6,89 набор,за километри...трудна работа.Иначе нямам проблем,ама нещо руската техника взе да ме дразни.Преди бях пленен от жигулата,ама като не е пазена и гледана,се прави на интересна.За 1000 км ми изяде чисто ново чукче и наковалня и ме остави на път,а бях тръгнал да карам малко по кал. Взе да пали трудно,ама иначе е пушка.

А и на кой не му трябва малко повече мощност.Мисля да сваля главата с 4-5 мм (максимума) и да сменя разпределителния с този с най-големия градус и да сменя карба.Предполагам,че ще е достатъчно тогава

БТВ линка не работи.
                            feikot@abv.bg
                            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Нивата е 1.6,89 набор,за километри...трудна работа.Иначе нямам проблем,ама нещо руската техника взе да ме дразни.Преди бях пленен от жигулата,ама като не е пазена и гледана,се прави на интересна.За 1000 км ми изяде чисто ново чукче и наковалня и ме остави на път,а бях тръгнал да карам малко по кал. Взе да пали трудно,ама иначе е пушка.

А и на кой не му трябва малко повече мощност.Мисля да сваля главата с 4-5 мм (максимума) и да сменя разпределителния с този с най-големия градус и да сменя карба.Предполагам,че ще е достатъчно тогава

БТВ линка не работи.
                              1.9тд от Пежо На по-новите ниви се монтира Колегата evgeniml преди време имаше такава Нива... Той най-точно може да каже как върви и дали си струва Иначе аз за бензинов мотор бих заложил на Фиат 131 1.6 който е 98 коня... има и 2.0 но с него трансмисията няма шанс... Преди време се продаваше една такава в Мобилето... Поздрави
                              Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X