Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диференциал на ВАЗ-2123 (Шевролет Нива)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Диференциал на ВАЗ-2123 (Шевролет Нива)

Сложи една снимка да видим какво представлява тази планка,от какъв материял е
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Тази планка може да се направи от желязо.

Коментар

Как по точно би станало от желязо ? И към кой трябва да се обърна ? И какви пари би струвало изработката на подобен детайл ?

Това са снимките:
        Прикачени файлове

Коментар

Колега ако правилно съм се ориентирал от снимките това е само една оребрена планка която се държи на стабщангата от едната страна и на дифа от другата ако е така може да се изработи от дебел лист стомана ама ще падне играчка да се нагласи
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Така и не разбрахме какво е строшено но според мен разгледай каталога и виж в крайна сметка кой е детайла.
            Извади ном.номер и кажи ето това е строшено.

Според мен е позиция 5.

Ако кажеш точно може и да помагаме.

http://www.autosoft.ru/online/acat/?...type=0#p978053
            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Здравейте, детайл номер 5 ! Това и аз мисля да се избработи от желязо, но не знам на фреза ли трябва да се изреже там където ляга на доферециала или на какво ?
              Както и се вижда от графиката има ъгъл самия детайл...

Коментар

Така благодарение на колега uazik, се разтърсих с партидния номер на частта и открих, че не струва повече от 50 лева, но не я открих в България за сметка на това открих това:
                което представлява същия детайл, но направен от желязо...
                http://www.niva-lada4x4.ru/shop/prod...oducts_id=2086
                Прикачени файлове

Коментар

http://www.drive2.ru/cars/chevrolet/niva/niva/rom29/journal/288230376152058002/

Ето го твоя случай.

Трябва да уточниш твойта коя е 2123-2301014 или 2123-2301014-10
                  Те не са взаимозаменяеми по ном.номер.
                  Търси арменците в София /нямам телефони/. Някои от тях работиха с влака за 4 дни идва по проводника ако го вземе.
                  Но имай в предвид че се плаща и на проводника и на този който го вози до гарата в Москва. т.е може да ти стъпи в троен размер от цената в Русия.
                  А там парите са други в Москва - таксита максита,проводници и т.н.

Доколкото видях из нета има оригинална има и менте.

По добре уточни при чалъка /ако ти е продал колата / кой е ном.номер/. За съжаление не съм специалист по Ладите.
                  Ако не решиш въпроса утре ми пиши на лични.
                  only 4 x 4,sim AWD

Коментар

От линка който ти дадох видях че човека е сложил от новия модел

който е с тере 10.

Но един пич съобщава че ако се сложи метална следващия път пораженията щели да бъдат по големи. Т.е. ще тръгне по линията на малкото съпротивление.
                    only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Здравей, ясно е ще ако се сложи по здрав детааил и при нужда не се счупи, ще се счупи нещо по скъпо, НО! Вече разбрах що за стока е и нямам намерения да я подлагам на такива изпитания на каквито беше подложена. Мисля, че ще успея дори сам да си изработя тази плочка, но мисля, че ще ми трябва фреза да изреже тази част:

На правилен път ли съм ? И като цяло какви са подходящите вариянти за направа на тази част.

Благодаря предварително !
                      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
                        Здравей, ясно е ще ако се сложи по здрав детааил и при нужда не се счупи, ще се счупи нещо по скъпо, НО! Вече разбрах що за стока е и нямам намерения да я подлагам на такива изпитания на каквито беше подложена. Мисля, че ще успея дори сам да си изработя тази плочка, но мисля, че ще ми трябва фреза да изреже тази част:

На правилен път ли съм ? И като цяло какви са подходящите вариянти за направа на тази част.

Благодаря предварително !
                        Това, че ще се счупи друго ..... по-скъпо са глупости.
                        Просто отливка е най-евтино и лесно и затова така са го направили.
                        Взимай желязното, монтирай и се радвай на воля.
                        Не се плъзгай по налконената плоскост на заблудите.
                        На правилен път си.
                        Успех !

Коментар

Напълно достатачен ще ти е ъглошлайф за изрязването и дрелка.

Коментар

Колега че са калпави, калпави са ама за какво ти е тоз таралясник ако не се забавляваш с него. Що се отнася до въпросния детайл, аз мисля че ще ти излезе по евтино ако си го купиш.
                            Land Rover Discovery II 3,9 V8
                            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Здравей, може и да си прав, но просто нямам време! Виж времето навънка това ми е работната кола на вилата, даже днеска може да се наложи да я карам в това състояние щракаща или ако е поизчистено ще махна кардана да джиткам на задно докато направя или купя въпросната простотия...

Коментар

Имам един въпрос къде другаде е захванат дифа за мотора или за моста.Ако е захванат за мотора сигурен ли си че няма скъсан тампон на мотора ,и за това да го чупи.Не може колкото и да е кекава заварката да не може да изкара и 100 метра.Та мисълта ми е дали дифа е захванат както трябва или има и още нещо прецакано за да се чупи толкова лесно.
                                0898774443-Пламен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X