Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на пружини - true or false

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на пружини - true or false

Здравейте приятели,

Есента сложих гуми Lassa OK-144 и автомобилът се прероди - много съм доволен. Проблемът, който първоначално се появи е, че при големи дупки в завой предните гуми опират леко в калника (а иначе съм резнал ръбчетата на предните калници, но леко). Това се търпи - не е лошо опиране. Вчера обаче забелязах по-лошото - на заден ход при максимално свита пружина на едното колело задната гума буквално задира в пластмасовия подкалник.

От друга страна от няколко човека съм чувал, че OK-144 НЕ опира в калниците (освен ръбчето отпред, което вече е премахнато при мен). Затова се замислих дали проблема ми не е в пружините. Възможно ли е да са "слегнали" (предполагам, че отговорът е "да") и ако ги сменя с нови да очаквам ли нужния ефект? По бегли предположения ми трябва не повече от 1-2 сантиметра височина.

Засега НЕ желая да "лифтвам" колата, затова моля да не оспамвате темата с такива съвети. Въпросът ми на този етап дали смяна на пружините би решила проблема. Или още по-точно - как да разбера дали пружините са "слегнали" или не са?

П.П. Моите пружини са от 2002г., като до 2009г. е незнайно как са използвани, а след това колата не е товарена много, с изключение на един-два случая, когато съм карал на кратко разстояние дърва.

От: Смяна на пружини - true or false

Има едни гумени тампони ,които се редят в пружината и повдигат леко като втвърдяват окачването.На мойта Нива бях сложил и останах доволен.Иначе мисля,че и да ги смениш не се знае на какво производство ще попаднеш.Също като руските пушки-ако пише made in ussr-добре,ако е made in russia-бягай далеч.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Странно, на мен отзад ми опират само при яко кълчене. Отпред нещо взеха да опират след реглажа, ама те ми направиха ъглите като на мерцедес Иначе и аз съм резнал отпреде малко защото опираха. За лифт има писано много. Пружини от някаква друга кола могат да станат, руски не знам както казва колегата на какво ще попаднеш.
      Александър

Коментар

И с нови пружини пак ще опират. Вариантите са няколко и най-лесния е с гумени подложки на пружините и подложки на предните шарнири. Гумените подложките струва 3-4 лева а тези за шарнирите може и без пари да си ги направиш от трабички или на струг.
        Land Rover Discovery II 3,9 V8
        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Ясно, темата е за затваряне в такъв случай. Ще си опира - така му било писано.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
            Ясно, темата е за затваряне в такъв случай. Ще си опира - така му било писано.
            Правилен извод.
            Не се притеснявай, толкова рядко ще ти опират, че няма да го усетиш.
            Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
              Здравейте приятели,
              Есента сложих гуми Lassa OK-144 и автомобилът се прероди - много съм доволен. Проблемът, който първоначално се появи е, че при големи дупки в завой предните гуми опират леко в калника (а иначе съм резнал ръбчетата на предните калници, но леко). Това се търпи - не е лошо опиране. Вчера обаче забелязах по-лошото - на заден ход при максимално свита пружина на едното колело задната гума буквално задира в пластмасовия подкалник.
              Това е по-големият проблем. На моята Нива нямах допълнителен подкалник и лявата задна гума при кълчене по горски пътища стържеше във вътрешната вежда на подкалника, докато я протри.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X