Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсана резба в капака на карбуратора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скъсана резба в капака на карбуратора

Вариянта с гайката става с по-висока шпилка,а за да нарежеш резба 6мм не трябва да разпробиваш,а направо да я нарежеш,размера и без това е вече изпуснат.Отворът за М6мм трябва да е 4,75мм,а проскубаната резба е 5мм.Я се разходи до вторични,гаранция,че ще намериш читав капак със здрави шпилки.

P.S. Капаците на ладовите карбове са еднакви за всички модели,с изключение на първите жигулски.Ама сега се сетих,че може и да си със солекс,нарежи му резба...
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Солекс е това.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
        Още се чудя...... не бръкна ли с пръста под карбуратора, под отвора дето е изпуснала резбата за да видиш, че може да прекараш болт и отдолу да му сложиш гайка.
        Лесно е и винаги може да си обслужваш карбуратора свободно.
        Толкова коли карат така......
        лепилото ......странно ми е като мисъл....
        +10
        И аз на времета слагах болтче с главата отдолу.
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Солекс е това.
          Не бяха ли Вебер на Ладите?
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Де да бяха.Ясене,ся лаладжий да ни наричаш...Ела да видиш,дали не ми е всичко изрядно и перфектно по колите ми.Не оставям нещо да е ей така.Просто му дадох съвет за временно решаване на проблема.
            Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
            feikot@abv.bg
            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
              Не бяха ли Вебер на Ладите?
              Само на по-старите. Всички 1.7 и по-късните 1.6 са с карбуратор "Солекс".

Коментар

Има си даже готов руски ремонтен комплект .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0722.jpg
Прегледи:1
Размер:80.0 КБ
ID:5307114
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Таман и аз щях да напиша че има готов ремонтен комплект по магазините. Перфектно става ако се с него се ползва лепило за резби, такова със средна якост е достатъчно.
                  ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                  Е250 1998-продаден
                  Субару Пустош

Коментар

Никаква нужда от лепило няма, той там 6мм си е правилния размер и резбата никога повече не създава ядове.

Коментар

По кои магазини го има в София ? Някой има ли идея... Е''ти ремонтен комплект могат да направят, ама да сменят заводския размер на шпилките 40 години не са се сетили...
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        По кои магазини го има в София ? Някой има ли идея... Е''ти ремонтен комплект могат да направят, ама да сменят заводския размер на шпилките 40 години не са се сетили...
                        Пич, Шпилките са в мазата. Ама що те мързи да се размърдаш, ами само пишеш?

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                          Ако стягаш нормално с усет никога няма да изкъртиш оригиналните шпилки . Филтърната кутия си има дистанционни втулки колкото и да напъваш по плътно няма да прилепне . Шпилките съм ги купувал от битака там идва един търговец на руски авточасти от Кюстендил .Визитката съм му я поствал преди време и в други теми ако Ясен прецени че не нарушавам правилата на форума мога да я кача пак.
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

За шпилки виж при арменеца на "Черни връх" срещу завод "Витоша". Все още внася екзотики от старото време.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Намерих си...
                              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Пич, Шпилките са в мазата. Ама що те мързи да се размърдаш, ами само пишеш?
                                Това, че пиша не значи че съм в София или дори, че съм пред компютър. Като се освободя ще ти звънна.
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X