Скъса се резбата в алуминиевия корпус на карбуратора на една от четирите шпилки, които държат въздушният филтър.Засега се държи, но не се знае дали няма да изскочи. Взех лепилото течна стомана на бизон и мисля да я подсигуря с него. Как мислите - това добра или лоша идея е?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Скъсана резба в капака на карбуратора
Свий
X
-
От: Скъсана резба в капака на карбуратора
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЗащото нищо няма да залепиш.Обясни го като химик на нереализиран физик, ще те разбера.
Александър
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеПак с ченгел ти вадя думитеОбясни го като химик на нереализиран физик, ще те разбера.
Коментар
-
Няма за какво да се захване лепилото, този материал е като кашкавал. Повечето такива лепила са по-твърди от него и единственото, което ще получиш на финала е болт, намазан със засъхнало лепило.
Коментар
-
Ми той Ясен си го каза в прав текст...
Тези лепила са мижи да те лажем. Вярно на някои места вършат работа, но там при тези вибрации, масла и какъвто се сетиш боклук-почти със сигурност няма да се свърши работа.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Там нали е ЦАМ?
гадна сплав, която нито се запоява, нито се заварява... Обаче е много тънколивка, и лесно се лее, та от нея се правят подобни отлети детайли. Да беше алуминий-може да се навари, и да се пробие нов отвор, с нова резба.
Доста жигулита са с по две или три шпилки.
И старото ни семейно(на моите родители) беше така, и на един познат, абе общ проблем е.
Ако не те е страх от малко мръсен въздух минал през евентуалната неплътност-карай си така.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Не може да се сложи контра, но може болт с тънка глава. Засега ще издържи, натегнах я надолу в кашкавала. Ще трябва да извадя бензиновото филтърче с ключ номер 13, за да сложа болта.Александър
Коментар
-
Вечен проблем на Лада-карбураторите. До колкото помня, резбата на шпилката е М5. Единственото трайно решение е пробиване с бургия 4,8 мм и нова резба с метчик М6 и болт. На една от Нивите ми бях преправил 4-ре резби.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар