Препоръчайте филтър (и място, откъдето да си купя), маслен и въздушен. До момента ползвам Filtron и за двете, но може и да има нещо по-добро.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Маслен & въздушен филтър
Свий
X
-
От: Маслен & въздушен филтър
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеПрепоръчайте филтър (и място, откъдето да си купя), маслен и въздушен. До момента ползвам Filtron и за двете, но може и да има нещо по-добро.
Коментар
-
Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнениеИ аз трябва да сложа масло,че щеката не го хваща.Какво да и сипя,1.6 двигател еАлександър
Коментар
-
Може и краве да купя,знаеш ли ... Ама май и очила ми трябват да го еа
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеПрепоръчайте филтър (и място, откъдето да си купя), маслен и въздушен. До момента ползвам Filtron и за двете, но може и да има нещо по-добро.Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
feikot@abv.bg
Обратно дороги - НЕТ !
Коментар
-
Моят избор е:
http://www.mann-hummel.com/
Купувам ги от тук:
http://www.stankoff-bg.com/Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten.
Коментар
-
Независимо от това, че е за НИВА аз заобикалям много отдалече всичко що е с марка ФИЛТРОН. От опит и проби знам, че качеството на материалите и изработката са повече от непостоянни. При търсене на алтернативи за доста по-интересен автомобил от НИВА се спрях на ФИАМ.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеПрепоръчайте филтър (и място, откъдето да си купя), маслен и въздушен. До момента ползвам Filtron и за двете, но може и да има нещо по-добро.
Р.S. Навремето руснаците носеха едни разглобяеми филтри,самият елемент(филтриращия)представляваше бял чорап и в комплекта имаше няколко за няколко смени,гледах ги гледах,ги пълна изродия...Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
П.П. Аз извадих от каталога на Ман, но нещо нямат 1.7 карбураторна - подозирам, че филтъра е същият като при 1.7i (21214), дали е така?
Доколкото разбрах, разликата във филтрите за 1.6 и 1.7i е в налягането, при което отваря клапана - за 1.7 то е по-високо.Последно редактирано от axlastro; 14-09-11, 09:59.Александър
Коментар
-
Въздушния филтър на инжекционните е правоъгълен. Твоя, предполагам е кръгъл. Аз използвам или на MANN или на Bosch. Но единия път се прекарах с маслен на Bosch поради прекомерно доверие към голяма търговска верига за авточасти. Продадоха ми маслен филтър на Bosch, но произведен в Южна Африка и лампата гаснеше със закъснение. Смених го с оригинален и всичко си дойде. Та си отваряйте очите като купувате. Разликата е в налягането на байпасния клапан. Твоя е с по-ниско налягане.
Линк на MANN:
http://www.mann-hummel.com/mf_prodka...tlg_01_mdrsl=4
Линк на Bosch:
http://www.bosch.bg/bg/products/car_equip/index.htmСлучайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеКолега, а там в час ли са - ако им кажа филтър за Нива ще ми дадат ли каквото трябва, или да си издиря каталожен номер...
П.П. Аз извадих от каталога на Ман, но нещо нямат 1.7 карбураторна - подозирам, че филтъра е същият като при 1.7i (21214), дали е така?
Доколкото разбрах, разликата във филтрите за 1.6 и 1.7i е в налягането, при което отваря клапана - за 1.7 то е по-високо.
Аз лично винаги намирам първо стоката по каталог в интернет например, след което се обаждам да питам какво имат и чак тогава ходя да го купувам. Така действам по принцип, гледам да съм си научил домашното.
За филтрите MANN нямам абсолютно никакви забележки. Такова гаснене на лампата за маслото със закъснение никога не съм имал, независимо колко е престояла колата в гаража. Просто са супер!Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten.
Коментар
-
Добре де, в каталога на MANN 1.7 карбураторна я НЯМА. Кой от двата филтъра трябва да купя (те са два вида - W 920/21 на 0,8 бара и W 914/2 на 1.1 бара). Защо и по каква логика на карбураторната трябва да е по-ниско налягането, при условие че разликата с инжекционната е в хранителната система?
Тъкмо разгледах и каталога на бош - изненада, там разлика в маслените филтри няма, т.е. и за 1.6, 1.7 и 1.7i дават един и същ филтър.
П.П. И аз така направих - обадих се , попитах, поговорихме с човека и не успяхме да разберем какъв филтър в крайна сметка ми трябва... Колата е 21213, 2000-2001 година някъде се е родила.Последно редактирано от axlastro; 14-09-11, 14:10.Александър
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар