Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсана предна главина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скъсана предна главина

Колеги днес успях да скъсам предната дясна главина на Нивата.Вярно,че карах малко бързичко-/около 90-100км./ч/. по лош път и уцелих дупка-/по-точно трап/,но честно казано не очаквах това да се случи.След минаването през въпросното препятствие нещо отдясно взе да ромоли и стърже.Спрях,излязох от колата,разклатих я от дясно и установих огромен луфт в предното колело.Оттам нататък нещата вече бяха ясни:изнамиране на стара главина от мазето и последващ 2-часов ремонт.
    П.П.За съжаление в момента,когато уцелих огромния трап не разполагах с фото,но за сметка на това имах рулетка под ръка.Трапът се оказа се с дълбочина 25см. и диаметър около 60см.
    Прикачени файлове

От: Скъсана предна главина

Не се вижда добре на снимките,но според мен си е била напукана.А като гледам и лагерите са превъртали около главината.Не е ли доста сухо за Ласите?
    0885719173-Красимир

Коментар

Наистина от снимките не се вижда къде точно е скъсана главината. Къде я намери тая дупка 25 см, че и със 100 да я уцелиш?

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
        Наистина от снимките не се вижда къде точно е скъсана главината. Къде я намери тая дупка 25 см, че и със 100 да я уцелиш?
        Найдене,ми тя главината е на две,а ти ми казваш,че не се виждала откъде точно е скъсана???На първата снимка ясно се вижда,че главината от едно цяло се е превърнала в две парчета.За дупката-в района на квартал "Каргон" я нацелих.И друг път съм я целил,но с 50-60м/ч.Този път леко се увлякох.Дано да я запушат по-скоро,че бая народ ще изреве.
        Последно редактирано от Янко Желязков; 23-08-11, 19:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
          Не се вижда добре на снимките,но според мен си е била напукана.А като гледам и лагерите са превъртали около главината.Не е ли доста сухо за Ласите?
          Правилно забелязваш колега-лагерите са превъртали и така са карани доста време.
          Що се отнася до "Ласите",карам ги Зиме и Лете и вече са на 30 000км.Грайферът им до момента е паднал едва с 2мм.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
            Правилно забелязваш колега-лагерите са превъртали и така са карани доста време.
            Що се отнася до "Ласите",карам ги Зиме и Лете и вече са на 30 000км.Грайферът им до момента е паднал едва с 2мм.
            Докато се кача на Дискавъри изпотроших 2 ниви,до болка са ми познати нивите.
            0885719173-Красимир

Коментар

Малко офф.Подобен случай и при мен-карам си аз по черен път с 50-60км/ч средна скорост,изневиделица изкочи една кола,трябваше да избягам по в дясно,да не се блъснем с насрещтно идваштата кола.Та натресох се и аз в подобен трап,мисля че дози дето го ударих аз беше по-дълбок от 25см.Резулатата е скъсана шпилка на предния диференциал.Искам само да вмъкна,че повредата възникна лично по моя вина,по пътя който карам с 60км,другите джипки подържат средна скорост от 10-15км/ч

Коментар

Янко да те питам - ласите отпред не ти ли се износват неравномерно. При мене има някакво назъбване и си мисля, че е от амортисьорите. Това само отпред. Отзад не са мръднали.
                Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                  Янко да те питам - ласите отпред не ти ли се износват неравномерно. При мене има някакво назъбване и си мисля, че е от амортисьорите. Това само отпред. Отзад не са мръднали.
                  Не е от амортисьорите,проблема е в не регулирана предница,гумите не са успоредни,предницата или е отворена или е затворена.На Ласите грайфера е едър и при несходство на колелата се усуква самия грайфер,затова и се получава такова неравномерно износване.
                  0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    Здравей Сашо.И аз съм на мнението на колегата Красимир Канев.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                      Найдене,ми тя главината е на две,а ти ми казваш,че не се виждала откъде точно е скъсана???На първата снимка ясно се вижда,че главината от едно цяло се е превърнала в две парчета.За дупката-в района на квартал "Каргон" я нацелих.И друг път съм я целил,но с 50-60м/ч.Този път леко се увлякох.Дано да я запушат по-скоро,че бая народ ще изреве.
                      Да, при мен не излязоха всички снимки и сега като я видях вече ясно се вижда, че е като отрязана. И как ще караш в града със 100 акъла ми не го побира, а уж не си някой джигит...?

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                        Да, при мен не излязоха всички снимки и сега като я видях вече ясно се вижда, че е като отрязана. И как ще караш в града със 100 акъла ми не го побира, а уж не си някой джигит...?
                        Ами а де?И аз туй се питам-просто ми прави кеф като има дупки да давам газ.Все пак нали знаеш,че любимите ми проходи са "Ришки","Върбишки" и "Дюлински" щот имат достатъчно количество трапища

Коментар

А как става прибирането до гаража със счупената главина? Лека- полека на самоход или с колесар, платформа?

Коментар

Чета ......чета ............усмихвам се и ....
                            Вие направо се бъзикате.......
                            1. По дупки със 90-100. То БТРа не кара така...........
                            2. Ласса - на 30 000 км и са износени само 2 мм.......... Дайте да не се бъзикаме. И ние караме ласи.... на 5000 км и са за с неравномерен грайфер. Всеки го знае ...... всеки. Че са добри за кал - неоспоримо. Но само толкова. А колко са шумни .....
                            ПОсле нивите били чупливи ...... На нивата това и е предимството - чупиш главина и след няколко часа си пак по дупките.
                            Браво момчета за снимките и за емоциите!
                            Пускайте се на траяли ...... вече знаете как се сменят главини за време.... с биричка в ръка.
                            Да ви завиди човек !

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                              А как става прибирането до гаража със счупената главина? Лека- полека на самоход или с колесар, платформа?
                              Без особени проблеми и на самоход.Лека-полека,като не се обръща много,много внимание на ужасяващите звуци,които издава главината.Но да подчертая-БАВНИЧКО с 20-30км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X