Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бълбука в радиатора. Дали е гарнитура на главата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бълбука в радиатора. Дали е гарнитура на главата?

Така, всичко е готово. Гарнитурата беше прегоряла при четвърти цилиндър, както се вижда от снимката, там буталото е измито. Луфта на буталата е малък, абе с две думи - ще кара. Веригата и успокоителите бяха за смяна, но не се знае колко още ще е в мен нивата, за това отложих ремонта. Сглобих всичко и докато съм наливал антифриза беше капнала една капка на комутатора ... Резултата - не работещ комутатор. Добре, че имах един стар, та го сложих за момента. Утре ще взема нов. Това е за сега, но вече не знам какво да очаквам, кой знае утре сигурно ще хвърли раздатката и направо ще я карам на вторични .. LADA NIVA - the losers's choice ...

Коментар

Първоначално публикуван от disela Преглед на мнение
      Маслото уж не е на боза, но май ще го сменя и него.

Ти наистина ли смяташ да отвориш мотора, да го сглобиш и после да го караш със старото масло?!?
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Сменил съм го преди няма 2000 км. За сега ще си карам с него.

Коментар

Това, че "маслото не е станало на боза" не значи, че няма вода в него. Напротив - най вероятно има. Отвори пробката на картера и виж какво ще изтече първоначално. Водата е по тежка от маслото и остава на дъното.

Коментар

Ей що писане се изписа по тази тема... Човека очевидно не си харесва колата и сега чакаме да каже в кой пункт за вторични смята да я предаде, за да тичаме вкупом за резервни части.
            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
              Ей що писане се изписа по тази тема... Човека очевидно не си харесва колата и сега чакаме да каже в кой пункт за вторични смята да я предаде, за да тичаме вкупом за резервни части.
              Ако си закъсал за резервни части - казвай какво ти трябва....... (имам две ниви за части )

Коментар

Не бе, шегувам се. Прочети внимателно какво е писал колегата. Явно му е писнало от нивата и я чака да се разпадне, за да я остави на вторични. Вероятно затова не е сменил маслото и плъзгача на веригата.
                Александър

Коментар

Ясно ! Не схванах ...но сега разбрах .

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    Честито, твоята са я правили в Сряда. Моят майстор ми разправяше, че като ходил на обучение в Толияти са им обяснявали, че към 180 000 км двигателя се отваря и се минава на 1-ви ремонтен размер.
                    Ладата в 90% от случаите прескача 1ви ремонт,но без шлаиф е немислимо да сложш ремонтни бутала или лагери.
                    0898774443-Пламен.

Коментар

Първоначално публикуван от palltzone Преглед на мнение
                      Ладата в 90% от случаите прескача 1ви ремонт,но без шлаиф е немислимо да сложш ремонтни бутала или лагери.
                      Че кой е казал, че не се шлайфа. Просо хората са сметнали, че при тези километри износването е достатъчно, за да се шлайфа и да се мине на 1-ви ремонтен.
                      Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X