Здравейте, пак имам проблеми с нивата... Тя е Ваз 21213, 1,7 карбуратор, 2004 г. Днес сутринта, след спиране чух странно бълбукане откъм двигателя. Запалих, вдигнах капака, гледам шайбата на водната помпа играе здраво. Размърдах я на изгасен мотор, оказа се че се е разбил лагера на водната помпа (не знам има ли лагер въобще). Та взех нова помпа и я монтирах, запалих, изгасих и пак същото бълбукане. Отворих капачката на радиатора и изплю доволно количество антифриз, без да слагам капачката запалих и вътре в радиатора взе да бълбука антифриза. Ама здраво бълбукане. Мисля си, че е духнала гарнитурата на главата, но не съм сигурен. Нивата е на малко над 100хил. км. Главата не е сваляна до сега. Ако се наложи да сменям гарнитурата, какво ще ме посъветвате? Каква да взема, кой ремонт, освен гарнитура какво друго трябва, нови болтове или? Има ли някакви тънкости, освен зацепването на веригата? Болтовете на главата с каква сила трябва да се стегнат?
Май много станаха питанията, извинявам се за което, но утре трябва да я оправя (сам) и не са ми ясни тези неща. Благодаря ви предварително.
Май много станаха питанията, извинявам се за което, но утре трябва да я оправя (сам) и не са ми ясни тези неща. Благодаря ви предварително.
Коментар