Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем на таблото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем на таблото

Тегаво е малко с таблото на 1.7i нивата. Но като го разглобиш няколко пъти ще му свикнеш.Провери си първо всички маси зад таблото,и след това на платката.По принцип тия ядове ги дава от хлабава маса окято стой зад таблото от дясно високо горе стяга се с ключе 10.Успех.
    0898774443-Пламен.

Коментар

Първоначално публикуван от palltzone Преглед на мнение
      Тегаво е малко с таблото на 1.7i нивата. Но като го разглобиш няколко пъти ще му свикнеш.Провери си първо всички маси зад таблото,и след това на платката.По принцип тия ядове ги дава от хлабава маса окято стой зад таблото от дясно високо горе стяга се с ключе 10.Успех.
      Не видях такава маса за ключе 10. Има една с две - три кабелчета в дясно зад таблото малко долу, но за ключе 8. И при мен тези два уреда си бачкат, когато искат.
      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Днес купих резистор 40 ома с намерение да открия най-после проблема с температурата и бензина. И проблемите се отстраниха от само себе си на път за в къщи. Навсякъде, където има маси и куплунзи съм проверил, почистил и стегнал. Предполагам пак ще се появи този проблем. Къде да го търся и какво пропускам?
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Значи не е единичен случаи(по закона на Мърфи точно на мен) Спряха да работят оборотомера, термометъра и уреда за нивото на бензина.Преминах през всички проверки на предпазители, мерих с мултицета за прекъсване на маса, всичко си е редовно.Поразрових се и в мултимедийното ръководство намерих схемата на таблото, разглобих го и се оказа че е прегоряла пътечката която подава (+) на тези уреди.С поялника и парче кабел възстанових пътечката и вече всичко работи, а бях се замислил за ново табло...
          Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
          0887686779 Краси

Коментар

Първоначално публикуван от krisspirit Преглед на мнение
            Значи не е единичен случаи(по закона на Мърфи точно на мен) Спряха да работят оборотомера, термометъра и уреда за нивото на бензина.Преминах през всички проверки на предпазители, мерих с мултицета за прекъсване на маса, всичко си е редовно.Поразрових се и в мултимедийното ръководство намерих схемата на таблото, разглобих го и се оказа че е прегоряла пътечката която подава (+) на тези уреди.С поялника и парче кабел възстанових пътечката и вече всичко работи, а бях се замислил за ново табло...
            Добре дошъл от скоро си във форома а вече започваш да си полезен.
            Land Rover Discovery II 3,9 V8
            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Добре заварил! Ти на мене, аз на тебе... нали затова сме тука да си помагаме който както може.От две години си я имам баба Настя, с много проблеми съм се сблъскал, с други тепърва ще се сблъсквам... споделям как съм се преборил, дано съм полезен.На руски автомобил ако не му правиш някакъв дребен ремонт или някакво подобрение му се губи чара.... Затова си я обичам "баба Настя". Все с нещо се занимавам по нея, но не съм я жалил, а тя не ме е оставяла насред път.Поздрави на всички!
              Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
              0887686779 Краси

Коментар

Добър ден , колеги . Имам ВАЗ 21214 1.7i от миналата година и сега имам проблем с таблото ѝ . Уредите за температура и гориво правят каквото си поискат , смисъл че като включа фаровете и както термометъра е на 90 и отива на 130 , с гориво показателя е същото , също така като включа мигач (независимо ляв или десен ) термометъра започва да пулсира заедно с него , при фаровете за мъгла е същото и при нагревателите на задното стъкло пак . Разглобил съм напълно лявата страна и оглеждам цялата електроинсталация , но не мога да открия проблем . Ако някой може да ми помогне и да ме ориентира къде да търся ще съм много благодарен . Благодаря предварително ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от The_Daneca_92 Преглед на мнение
                  Добър ден , колеги . Имам ВАЗ 21214 1.7i от миналата година и сега имам проблем с таблото ѝ . Уредите за температура и гориво правят каквото си поискат , смисъл че като включа фаровете и както термометъра е на 90 и отива на 130 , с гориво показателя е същото , също така като включа мигач (независимо ляв или десен ) термометъра започва да пулсира заедно с него , при фаровете за мъгла е същото и при нагревателите на задното стъкло пак . Разглобил съм напълно лявата страна и оглеждам цялата електроинсталация , но не мога да открия проблем . Ако някой може да ми помогне и да ме ориентира къде да търся ще съм много благодарен . Благодаря предварително ! ! !
                  Лоша маса.
                  Търси зад таблото или по-точно зад дефлекторите на парното черни кабели,свързани на общо към корпус и ги стегни добре.
                  Моята като я купих взе да дава същите дефекти и проблема се реши именно така.
                  П.П.Има вероятност масите ти да са свързани и на друго място-незнам точно къде са при сегашните Ниви,така че си отваряй очите като търсиш колега.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                    Лоша маса.
                    Търси зад таблото или по-точно зад дефлекторите на парното черни кабели,свързани на общо към корпус и ги стегни добре.
                    Моята като я купих взе да дава същите дефекти и проблема се реши именно така.
                    П.П.Има вероятност масите ти да са свързани и на друго място-незнам точно къде са при сегашните Ниви,така че си отваряй очите като търсиш колега.
                    Не е само при Нивите и на мойто Диско беше това.Като пуснеш фаровете мърда и температурата ама не винаги.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X