Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лагери на предните главини и борба с краткия им ресурс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лагери на предните главини и борба с краткия им ресурс

Колеги,тъй като за 70 000км. вече два пъти сменям лагери+главини на предните колела започвам да мисля някакъв вариант за удължаване на ресурса на този невралгичен възел при Нива.Вярно е,че карам със сравнително тежичките Ласа ОК-144,но все пак не ми се струва нормално на всеки 25-30 000км. да се сменям лагери и главини-/главините,защото за 15-20 000км. и вече са превъртели,а цената им е сериозна//.Гайката естествено си я стягам съвсем умерено,може да се каже почти на ръка.
    Та идеята ми е следната:На мястото на оригиналните конусни,ролкови лагери да набия естествено същите по диаметър,но съчмени-/като тези на задната полуос и вече да ги стегна до откат.Така смятам,че превъртането на лагера в главината ще става много по трудно и ще е почти невъзможно.
    Вие как смятате,удачна ли е идеята,някакви предложения,идеи,насоки???П.П.Може идеята да се окаже абсолютно неприложима.Аз и затова сега набирам мнения по въпроса.

От: Лагери на предните главини и борба с краткия им ресурс

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
    Колеги,тъй като за 70 000км. вече два пъти сменям лагери+главини на предните колела започвам да мисля някакъв вариант за удължаване на ресурса на този невралгичен възел при Нива.Вярно е,че карам със сравнително тежичките Ласа ОК-144,но все пак не ми се струва нормално на всеки 25-30 000км. да се сменям лагери и главини-/главините,защото за 15-20 000км. и вече са превъртели,а цената им е сериозна//.Гайката естествено си я стягам съвсем умерено,може да се каже почти на ръка.
    Та идеята ми е следната:На мястото на оригиналните конусни,ролкови лагери да набия естествено същите по диаметър,но съчмени-/като тези на задната полуос и вече да ги стегна до откат.Така смятам,че превъртането на лагера в главина ще става много по трудно.
    Вие как смятате,удачна ли е идеята,някакви предложения,идеи,насоки???
    При конусните е препоръчителна проверка и реглаж на 10-15хиляди. Сачмени не се препоръчват при управляеми колела.
    Поне едно време беше така.

Коментар

Аз още не съм сменял, колата е гони 100 000 км. Може би не съм и давал толкова зор. Ти реглаж на предницата правил ли си - не знам дали има пряко отношение към живота на лагерите, но знае ли човек.
      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        Аз още не съм сменял, колата е гони 100 000 км. Може би не съм и давал толкова зор. Ти реглаж на предницата правил ли си - не знам дали има пряко отношение към живота на лагерите, но знае ли човек.
        Бреее-100 000км.-Браво.Вярно,че моята я зоря доста по черните пътеки,но ми се струва,че би трябвало да издържат поне 40-50 000км.
        За предницата-да регулирана е и то идеално.

Коментар

Янко, каква е цената на главините?

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
            Янко, каква е цената на главините?
            53лв.

Коментар

И аз съм с Ласа, но за сега нямам проблеми с лагерите и главините. Е вярно не я зоря много. Преди 3 години без да има нужда си смених лагерите с такива на SKF, каквито препоръчваха по руските форуми. Може и това да оказва някакво влияние.
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първата и основна грешка поради която бързо отсвирват аксиално - радиалните лагери е тяхното регулиране . Този тип лагери трябва да работят без луфт но не и претегнати реглажа им е доста тънък момент .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Някой знае ли в София къде могат да се купят лагери SKF.
                  Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    Някой знае ли в София къде могат да се купят лагери SKF.

Подминаваш магазина на лада на ул. "Симеон", червения дето си пазаруваш и веднага първата пряка в дясно. Там имат магазин !

Коментар

SKF отдавна не са легендарната марка от едно време. Преди месец ми донесоха два лагера за една машина. Единия беше произведен във Франция а другия в Полша. Колкото и еретично да звучи, аз бих предпочел лагери на ВМЗ Сопот.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Не може ли да се преработи за двуредов капсулован лагер.

Коментар

Доколкото знам(не съм 100% сигурен) от няколко години ВМЗ са собственост на SKF.А иначе купувах само лагери SKF, но по едно време качеството стана ужасно и повече от година работих с FAG, които като качество по нищо не отстъпват на SKF но цената е по-изгодна.Има обаче и други качествени марки-всички ги знаем.Въпрос е все пак личен избор и на възможност.Зо отговорни възли обаче не бива да се допускат компромиси с качеството.
                          Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                            Не може ли да се преработи за двуредов капсулован лагер.
                            Това е и единствената разумна промяна в този възел. Обяснено тук: http://www.rtcniva.ru/podshipniki.php Не бива, обаче, да се очакват чудеса.

Оригиналните са според късмета (често - според късмета с главините и шенкелите, които може и да са криви). При мен, от едната страна никога не ги бях сменял, само им оправях луфта. От другата - заедно с маслото на двигателя. По едно време главината се прецака и взех нова. Оттогава колицата мина около 40000км.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                              Та идеята ми е следната:На мястото на оригиналните конусни,ролкови лагери да набия естествено същите по диаметър,но съчмени-/като тези на задната полуос и вече да ги стегна до откат.Така смятам,че превъртането на лагера в главината ще става много по трудно и ще е почти невъзможно.
                              Вие как смятате,удачна ли е идеята,някакви предложения,идеи,насоки???П.П.Може идеята да се окаже абсолютно неприложима.Аз и затова сега набирам мнения по въпроса.
                              Търси си съчмени но двуредови самонагаждащи се от магазините на СКФ по размер и престъргвай главина не ос! УСПЕХ!
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X