Колеги,тъй като за 70 000км. вече два пъти сменям лагери+главини на предните колела започвам да мисля някакъв вариант за удължаване на ресурса на този невралгичен възел при Нива.Вярно е,че карам със сравнително тежичките Ласа ОК-144,но все пак не ми се струва нормално на всеки 25-30 000км. да се сменям лагери и главини-/главините,защото за 15-20 000км. и вече са превъртели,а цената им е сериозна//.Гайката естествено си я стягам съвсем умерено,може да се каже почти на ръка.
Та идеята ми е следната:На мястото на оригиналните конусни,ролкови лагери да набия естествено същите по диаметър,но съчмени-/като тези на задната полуос и вече да ги стегна до откат.Така смятам,че превъртането на лагера в главината ще става много по трудно и ще е почти невъзможно.
Вие как смятате,удачна ли е идеята,някакви предложения,идеи,насоки???П.П.Може идеята да се окаже абсолютно неприложима.Аз и затова сега набирам мнения по въпроса.
Та идеята ми е следната:На мястото на оригиналните конусни,ролкови лагери да набия естествено същите по диаметър,но съчмени-/като тези на задната полуос и вече да ги стегна до откат.Така смятам,че превъртането на лагера в главината ще става много по трудно и ще е почти невъзможно.
Вие как смятате,удачна ли е идеята,някакви предложения,идеи,насоки???П.П.Може идеята да се окаже абсолютно неприложима.Аз и затова сега набирам мнения по въпроса.
Коментар