Здравейте колеги, от известно време се появява миризма на феродо при градско каране. Според мен проблема не е в ЗКУ, защото не съм си променял стила на каране. Забелязвам, че се губи по малко течност в казанчето, но не съм гледал дали тече от някоя от помпите. От какво може да е проблема? Съединителя е LUK, на около 20 000 км. Работи нормално, както и от самото начало.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мирише на феродо
Свий
X
-
От: Съединителя мирише
Първоначално публикуван от techo1971 Преглед на мнениеМоже да имаш проблем с притескателния диск(счупена диафрагма)или омекнала диафрагма!
Като сменя съединителя, погледна ли да не ти е надраскан огледалния и притискателния..?За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеЗдравейте колеги, от известно време се появява миризма на феродо при градско каране. Според мен проблема не е в ЗКУ, защото не съм си променял стила на каране. Забелязвам, че се губи по малко течност в казанчето, но не съм гледал дали тече от някоя от помпите. От какво може да е проблема? Съединителя е LUK, на около 20 000 км. Работи нормално, както и от самото начало.Последно редактирано от Янко Желязков; 03-05-11, 20:04.
Коментар
-
Колега дай по-подробна информация.Това не е нормално за ЛУК на бялата ми след някой километър,ще удари 80 000км а още не съм регулирал помпата.На зелента смених горна и долна помпа,колата има невероятно "лек" педал,сръвнявайкия с бялата направо съединителя като на камион.Теорията на колега Янко изглежда най-вярна,но не изключваме и съдинителя.Предполагам,че си сменял всичко комплкет-Лагер,Притискателен диск и Феродов диск.
Коментар
-
Всичко е сменяно комплект. Съединителя работи перфектно, като единствено забелязвам леко намаляване на хидравличната течност в казанчето, но може и да има теч от самия маркуч, просто нямам време напоследък да огледам.
Сигурно проблема е в спирачките. Там имам някакви съмнения както за задните, така и за предните. Тези дни ще се опитам да отделя малко време и да огледам, лошото е, че вали.
П.П. При движение по паваж при отворен прозорец чувам потракване отпред, което изчезва при леко натискане на спирачките.Александър
Коментар
-
Щом казваш,че съединителят работи перфектно няма как мирисът да е от него.Потракването на спирачките отпред въобще да не те притеснява.То възниква от омекнали пружинки на апаратите.Може да караш така с години.Моята също трака.Малко е дразнещо,но се свиква.А може и да си смениш пружинките-твоя си работа.
Коментар
-
Ясно. Ами ще го боря като спре да вали. Днес пробвах от 60 до 0 да спра на мокър асфалт (валеше) - без никакъв проблем закова за 20-тина метра, естествено с използване на крачния АБС. Все пак миризмата се появява от време на време и започвам да си мисля, че проблема все пак е в ЗКУ - просто вскичко си работи... Ще пиша като успея да разгледам по-подробно нещата.Александър
Коментар
-
И аз мисля, че миризмата на феродо вероятно е от спирачките. Ако въжето на ръчната е старо, може да не се връща напълно. Веднага след спиране на колата пипни джантите и ще разбереш по топлината, ако там е проблемът.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Защо си мисля,че има не добре работещ спирачен апарат,най-вероятно блокирало буталце на предните апарати.Колеги има и друг вариант,малко по странен,но ми се е случвал.Феродото на една от задните накладки се беше отлепило от челюста и от време на време затискаше.Първоначално имаше задържане на колетоло,не блокираше само "затягаше" и миришеше доста.Фородото ми беше чисто ново,но явно съм попаднал на боклук феродо.
Коментар
-
Като замирише, слез и пипни болтовете на 4-те джанти. Където кажеш ООООООУ, там е заклинената накладка.
Съединителят, за да мирише, трябва или да приплъзва, или да увлича.
Коментар
-
А и веднъж замирише ли точно съединителя, няма начин да не приплъзва. Знаеш за 3-та , газ и спирачка - това за проверка на съединителя.
Вероятността да е спирачка, както са писали колегите, е по-голяма. Ако е повечко заклинила може и с вдигане на крик и въртене на колелото с ръка да се установи проблема.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар