Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мирише на феродо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мирише на феродо

Здравейте колеги, от известно време се появява миризма на феродо при градско каране. Според мен проблема не е в ЗКУ, защото не съм си променял стила на каране. Забелязвам, че се губи по малко течност в казанчето, но не съм гледал дали тече от някоя от помпите. От какво може да е проблема? Съединителя е LUK, на около 20 000 км. Работи нормално, както и от самото начало.
    Александър

От: Съединителя мирише

Може да имаш проблем с притескателния диск(счупена диафрагма)или омекнала диафрагма!

Коментар

Първоначално публикуван от techo1971 Преглед на мнение
      Може да имаш проблем с притескателния диск(счупена диафрагма)или омекнала диафрагма!
      Може да е от притискателния..

Като сменя съединителя, погледна ли да не ти е надраскан огледалния и притискателния..?
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

А, къде отделя педала?Прадполагам, че когато МПС е в покой т/ст на място тогава замирисва?

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
          Здравейте колеги, от известно време се появява миризма на феродо при градско каране. Според мен проблема не е в ЗКУ, защото не съм си променял стила на каране. Забелязвам, че се губи по малко течност в казанчето, но не съм гледал дали тече от някоя от помпите. От какво може да е проблема? Съединителя е LUK, на около 20 000 км. Работи нормално, както и от самото начало.
          Виж къде отделя съединителя.Ако е много "горе" го регулирай от лостчето на долната помпа,така че да остане 3-4мм. свободен ход на вилката.Ако не се оправи проблема е възможно да има повреда в притискателния диск.Всъщност аз не разбрах като ти мирише на феродо усещаш ли съединителят да буксува или приплъзва???Защото има и вероятност проблема въобще да не е от него.Да не би да имаш проблем със сп.цилиндърчета на някое колело и да ти "яде" постоянно феродото???Я покарай 10-15км. без да ползваш интензивно спирачките и веднага след това спри и опипай колелата.Да не би нещо от там да е проблема.....?Защото,ако съединителят мирише така интензивно значи той просто си буксува и няма начин да не го усетиш.П.П.Сега прочетох,че си писал че според теб съединителят работи нормално.Значи действително проблема май няма да е от него.
          Последно редактирано от Янко Желязков; 03-05-11, 20:04.

Коментар

Колега дай по-подробна информация.Това не е нормално за ЛУК на бялата ми след някой километър,ще удари 80 000км а още не съм регулирал помпата.На зелента смених горна и долна помпа,колата има невероятно "лек" педал,сръвнявайкия с бялата направо съединителя като на камион.Теорията на колега Янко изглежда най-вярна,но не изключваме и съдинителя.Предполагам,че си сменял всичко комплкет-Лагер,Притискателен диск и Феродов диск.

Коментар

Всичко е сменяно комплект. Съединителя работи перфектно, като единствено забелязвам леко намаляване на хидравличната течност в казанчето, но може и да има теч от самия маркуч, просто нямам време напоследък да огледам.

Сигурно проблема е в спирачките. Там имам някакви съмнения както за задните, така и за предните. Тези дни ще се опитам да отделя малко време и да огледам, лошото е, че вали.

П.П. При движение по паваж при отворен прозорец чувам потракване отпред, което изчезва при леко натискане на спирачките.
              Александър

Коментар

Щом казваш,че съединителят работи перфектно няма как мирисът да е от него.Потракването на спирачките отпред въобще да не те притеснява.То възниква от омекнали пружинки на апаратите.Може да караш така с години.Моята също трака.Малко е дразнещо,но се свиква.А може и да си смениш пружинките-твоя си работа.

Коментар

Да потракването не е страшно и двете ниви които съм карал тракат.
                  Land Rover Discovery II 3,9 V8
                  Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Ясно. Ами ще го боря като спре да вали. Днес пробвах от 60 до 0 да спра на мокър асфалт (валеше) - без никакъв проблем закова за 20-тина метра, естествено с използване на крачния АБС. Все пак миризмата се появява от време на време и започвам да си мисля, че проблема все пак е в ЗКУ - просто вскичко си работи... Ще пиша като успея да разгледам по-подробно нещата.
                    Александър

Коментар

И аз мисля, че миризмата на феродо вероятно е от спирачките. Ако въжето на ръчната е старо, може да не се връща напълно. Веднага след спиране на колата пипни джантите и ще разбереш по топлината, ако там е проблемът.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Въжето е ново. Работата е, че тези въжета са много зле. Между другото при спиране в мокро време задните спирачки скърцат доста осезаемо.
                        Александър

Коментар

Защо си мисля,че има не добре работещ спирачен апарат,най-вероятно блокирало буталце на предните апарати.Колеги има и друг вариант,малко по странен,но ми се е случвал.Феродото на една от задните накладки се беше отлепило от челюста и от време на време затискаше.Първоначално имаше задържане на колетоло,не блокираше само "затягаше" и миришеше доста.Фородото ми беше чисто ново,но явно съм попаднал на боклук феродо.

Коментар

Като замирише, слез и пипни болтовете на 4-те джанти. Където кажеш ООООООУ, там е заклинената накладка.

Съединителят, за да мирише, трябва или да приплъзва, или да увлича.

Коментар

А и веднъж замирише ли точно съединителя, няма начин да не приплъзва. Знаеш за 3-та , газ и спирачка - това за проверка на съединителя.
                              Вероятността да е спирачка, както са писали колегите, е по-голяма. Ако е повечко заклинила може и с вдигане на крик и въртене на колелото с ръка да се установи проблема.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X