Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лебедка или джек за НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лебедка или джек за НИВА

Сложи дебели и по дълги от оригиналните пружини и забрави за другото.Също можеш да подложиш малко на горният шарнир и да отрежеш част от тампона който се намира вътре в пружината?(при сложена пружина)тампона който удря в долният носач
    А за Нивата понеже и без това и е доста тежка предницата-вземи си един джек-ще ти върши добра работа.

Коментар

.Също можеш да подложиш малко на горният шарнир и да отрежеш част от тампона който се намира вътре в пружината?(при сложена пружина)тампона който удря в долният носач
      А за Нивата понеже и без това и е доста тежка предницата-вземи си един джек-ще ти върши добра работа.[/QUOTE]

Имам подложка м-у горният шарнир и носача, тампона е резнат около 2 см., Джек 48 " и полиспаст 9000 л. имам от лятото, а от днес съм притежател на лебедка Вромос 6000 л. Ще кача снимки от монтажа й, защото той ще бъде по-различен от тези, който са във форума, а и се надявам, че на нивоводите ще им бъде интересно .

Коментар

Ако може направи чертежи с размери,че и аз съм по този път напролет.
        LZ1NBN

Коментар

Руснаците слагат по два по съвсем други причини. Ако единият се счупи, пак ще се измъкнеш. Ако е сам - до тука си. Тигърът ще дойде и ще те вземе. Който смята че пружините са по-добри от ресорите - бере ядове с глупости. И на ралийните Камазове затова са по два.

В Нивите слагат джекове по метър и двайсе. Като направиш дупки в праговете няма да можеш да я хвърляш от джека. Така че всяка кола се хваща с тоя крик за броните и за джантите.

Коментар

Ако може направи чертежи с размери,че и аз съм по този път напролет.

ОК! До 2-3 дни ще кача снимки и размери на монтажа !

Коментар

Сега качвам малко снимки, а утре размерите, че останаха в гаража. Работата е доста пипкава- много мерене и напасване, поради ред причини. Кабелите на лебедката ги затворих в кабелен канал м-у леб. и радиатора, защото се опасявах да не се нагряват от радиатора,моят акумулатор е под резервната гума,защото след след смяната на волана от десен-ляв , не остана място за него. Материалите от който направих плочата са рифел 7мм и квадратна тръба 4х4см, която от двете страни е "затапена". Монтираната броня не е крайно решение, от утре започвам да преправям от паджеро 88год, която е малко по-широка и ще скрие напълно лебедката.Плочата е захваната за болтовете на подкартерната ламарина и за тръбите на бронята с болтове.
              Прикачени файлове

Коментар

Отказах се от преправянето , защото мисля, че доста ще натежи предницата, а и както казват спецовете "не е хубаво да камариш много желязо на самоносеща конструкция".Направих някой корекций по окачването отпред и сега няма проблеми с теглото на лебедката. ПОЗДРАВИ

Коментар

Ето една идея за вътрешен монтаж на лебедка в Нивата

По този начин няма да се натоварва с допълнителна тежест и без това тежката предница на Нивата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X