Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лебедка или джек за НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лебедка или джек за НИВА

Колеги, имам следният проблем- карам НИВА 1600 с тегло около 1250 кг. на нея съм поставил лебедка 2000 либри, ползвам я като помощно средство при вадене, основното ми остават лопатата и пътеките. Двоумя се дали да си взема леб. ВРОМОС 4500 ЛИБРИ или джек ( и то какъв- 60'' или 90'' ). Моля за мнения и съвети .
    Прикачени файлове

Re: Лебедка или джек за НИВА

Джековете са стандартно 48" и 60 ". 90" са си едни 230 см което направо не виждам къде ще го сложиш в нивата
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Значи 90'' отпада.

Коментар

И двете ти трябват

Каква е тази лебетка 2000lbs(джип ли ще вадиш или какво-ATV)

Според мен за Нива под 8000lbs не е лебетка
        sigpic УАЗ-452

Коментар

При мене 6000либри издържа 8-9тегления(на Самурай) така че за Нива не знам колкава ще трябва.По-добре крик.

Коментар

А кой е по-добре да взема за нивата 48 или 60 инча??? Къде трябва да си направя место за вдигане с него??? Ще бъде ли удачно да вдигам с него в тръбите на бронята и отпред и отзад, и трябва ли да си направя 4 гнезда за него на праговете ???

Коментар

Ако ще го използваш като лебедка (с кит за изтегляне) естествено по-добре по-дългия. Ако ще го използваш само за повдигане, за нивата 48" са повече от достатъчни (ако нв си направил 10" лифт и 35" гуми
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Джека ще бъде само за вдигане, затова ще взема 48 - 122см. Дайте съвет къде и как да направя поне 4 места за вдигане. Убедиха ме да взема и лебедка и джек, мисля си за вромос 4500. Интересува ме дали мога да ги поръчам с куриер и имат ли ги в наличност в София при Голди ???

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
                  Джека ще бъде само за вдигане, затова ще взема 48 - 122см. Дайте съвет къде и как да направя поне 4 места за вдигане. Убедиха ме да взема и лебедка и джек, мисля си за вромос 4500. Интересува ме дали мога да ги поръчам с куриер и имат ли ги в наличност в София при Голди ???
                  При мене ги има , но не смятам за добро решението да сложиш 4500 лб..
                  Минимума за нива е 6000 лб.
                  Доброто решение е 8000 лб.
                  LZ1VMH

Коментар

Лебедката при Нивата и не само но най-вече върви с ХевиДюти пружини. Със тях и амортисьори. С подложки и самоделни лифтове няма как да стане защото оригиналните пружини няма как да носят правилно увеличеното тегло. Ще легне на тампоните то там и без това е 1-2см и като минеш през някоя дупка ще чупи дългия болта на долния носач. Виждал съм го много пъти при омалели пружини.
                    Или го направи като хората с 8000 лебетка и дебели пружини (приготви си 3000лв за туниг окачване и лебетка) или махни всичко тежко от пред и си купи възможно наи-дългия крик за които можеш да намериш място за да го ползваш за теглене.
                    Пък ти си маисторче може и да измислиш яки пружини от нещо друго и да компенсираш увеличеното тегло в предницата. Ама остави поне 3см ход нагоре че тоя болт е много кекав.

Коментар

Пружините ще бъдат от ВОЛГА или товарен бус (още не съм търсил) , долният носач ще претърпи малки промени и ще има още 2 аморт. от УАЗ. Бронята ще бъде трапецовидна и с място за лебедка вромос 4500, но ще се стремя да е по- прибрана за да не уголемявам ъгъла на атака отпред, а предния булбар максимално олекотен. Чакам съвети за закачването на джека - на колко места и как. Голди, имаш ли 48" джекове ?
                      Прикачени файлове

Коментар

Не искам да ти се меся,но знаеш ли защо се слагат двойни амове?

Коментар

Яворе , според мен с двойните амове ще избегна досадното подскачане след преминаване през по-големи бабуни. Кажи и твоето мнение . Според теб има ли място в нивата където мога да побера 60" джек ?

Коментар

Моето мнение е че е по-добре единични но истински.Недостатъка им е че са скъпи .Истинските двойни-също.Не знам какъв е ефекта като сложиш два еднакви амове.По-принцип като са два те са специални и се допълват като действие,а не са еднакви.Може и да е по-добре като сложиш еднакви в сравнение с като с един.Не знам.Знам само как работят тези който се продават в комплект.От друга страна руснаците често слагат по два еднакви и се кефят .Просто исках да си помислиш преди да ги сложиш защото те чака голяма игра докато стане.
                            За джека ще ти кажа тези дни като измеря моя,че забравих колко е дълъг.Но и тук съм леко несъгласен с теб.Къде ще я вдигаш толкова високо тая кола,че искаш такъв джек???Представяш си колко е един метър височина нали! .

Коментар

До: Re: Лебедка или джек за НИВА

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              Лебедката при Нивата и не само но най-вече върви с ХевиДюти пружини. Със тях и амортисьори. С подложки и самоделни лифтове няма как да стане защото оригиналните пружини няма как да носят правилно увеличеното тегло. Ще легне на тампоните то там и без това е 1-2см и като минеш през някоя дупка ще чупи дългия болта на долния носач. Виждал съм го много пъти при омалели пружини.
                              Или го направи като хората с 8000 лебетка и дебели пружини (приготви си 3000лв за туниг окачване и лебетка) или махни всичко тежко от пред и си купи възможно наи-дългия крик за които можеш да намериш място за да го ползваш за теглене.
                              Пък ти си маисторче може и да измислиш яки пружини от нещо друго и да компенсираш увеличеното тегло в предницата. Ама остави поне 3см ход нагоре че тоя болт е много кекав.
                              къде се продават тези пружини

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X