Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на двуцевката.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на двуцевката.

Колеги, в недалечно бъдеще ми предстои смяна на двуцевката. Въпроса ми е може ли смяната да се случи без сваляне на стаб. щанга и дали след като е изгнила, да не подменя и изпускателния колектор.
    Александър

От: Смяна на двуцевката.

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Колеги, в недалечно бъдеще ми предстои смяна на двуцевката. Въпроса ми е може ли смяната да се случи без сваляне на стаб. щанга и дали след като е изгнила, да не подменя и изпускателния колектор.
    Може, но трябва много чекнене.. За да я извадиш Ако не е изгнил колектора, зкакво да го сменяш..
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз до сега изгнил колектор не съм виждъл,нали за изпускателните тръби става въпрос.Двуцевката е много чанчене да се вкара и изкара,без да се сваля стабилизиращата щанга.Като се замисля къде минава между двете щанги май-май иска сваляне.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
        Аз до сега изгнил колектор не съм виждъл,нали за изпускателните тръби става въпрос.Двуцевката е много чанчене да се вкара и изкара,без да се сваля стабилизиращата щанга.Като се замисля къде минава между двете щанги май-май иска сваляне.
        Вярно е, че не гние, хваща едно, като нагар на самата тръба..Ако си забелязал, Роска, когато е нагорещена и като се плисне вода, остават едни като кафяви петна по самата тръба..
        На колегата "G1RB1", я свалихме, без сваняле на стабилизиращата щанга, само я натиснахме надолу, но и бяха разбити тампоните и имаше луфт..
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Предполагам, че ще е добре колата да е подпряна някъде като свалям стабилизиращата щанга...
          Александър

Коментар

Предполагам, че ще е добре колата да е подпряна някъде като свалям стабилизиращата щанга...
            Подпри я на трубчета, на долния шарнир..И от двете страни и разглобявай на воля..
            П.П Тръгнеш ли да я махаш, иди до магазина и си купи нови тампони, по 1.5 лв, на бройка са Като си я свалил, да я подмениш малко..Вместо пак да сваляш за тяхната смяна
            П.П2 Ето и как се сваля: http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...jchivosti.html
            Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 25-03-11, 21:54.
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Не е нужно да сваляш щангата колега. Двуцевката се демонтира и монтира лесно, но за целта трябва да отхлабиш лекичко гайките на тампоните на ДВГ. След това си развиваш болтовете на двуцевката за да я освободиш, с крик малко потдигаш самия двигател от към страната на двуцевката, и тя излиза лесно под определен ъгъл. Просто лекичко трябва да се завърти. Добре е да имаш под ръка по-дълъг лост или щанга (става и сап от лопата) за да може допълнително да се потдигне ДВГ от горна страна ако се наложи. Не е трудна операцията. Отнема 10-15 минути. Колата трябва да е на канал. Задължително си смени и гарнитурата на двуцевката. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от gsp Преглед на мнение
                Не е нужно да сваляш щангата колега. Двуцевката се демонтира и монтира лесно...
                До тука е точно така - правил съм го... Но за монтажа на новата друцевка ще ти трябва помощник, за да повдигне мотора със сапа и да го задържи горе, докато вкараш фланеца на двуцевката в шпилките на колектора.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  До тука е точно така - правил съм го... Но за монтажа на новата друцевка ще ти трябва помощник, за да повдигне мотора със сапа и да го задържи горе, докато вкараш фланеца на двуцевката в шпилките на колектора.
                  Може и без помощник колега. Правил съм го сам многократно. Вместо помощник е нужно само едно маслено крикче.

Коментар

Ако нивата е по новичка с катализатор двуцевката излиза с поглед.Отвиваш болтовете в предната част на катализатора,оевиваш от генерацеята и азпада.Успех.
                    0898774443-Пламен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X