Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скорости луфтове и шумове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скорости луфтове и шумове

Здравейте колеги днес след доста време в бокса, най-накрая подкарах жигулета. Интересното е че в момента се наблюдават неприятен луфт и доста шумове от към скоростната кутия. Дайте съвет как да подходя цялостна подмяна на лагери и синхронизатори или подмяна само на повредените детайли.
    Land Rover Discovery II 3,9 V8
    Лада Нива 21214 1,7i

Re: Скорости луфтове и шумове

Като я отвориш тогава можеш да видиш какво е за смяна.

Коментар

От: Re: Скорости луфтове и шумове

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
      Като я отвориш тогава можеш да видиш какво е за смяна.
      +1.
      Разглоби я, виж къде, какво е за смяна и действай..Аз от отдавна съм забравил тези луфтове..Ако тръгна да сменям всички по нея, СК, РК, карета, щуротии...То направо ще дойде колкото ладата.. :Д:ДПритягам гайките отпред да намалявам луфта колкото мога, инак на мен луфта не ми пречи, толковаааа...Но пък при мен, не вие толкова Ск, колкото диференцялите, само лагера на 1-вичния е тръгнал..
      Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 24-03-11, 21:40.
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Re: От: Re: Скорости луфтове и шумове

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
        +1.Разгло би я, виж къде, какво е за смяна и действай..Аз от отдавна съм забравил тези луфтове..Ако тръгна да сменям всички по нея, СК, РК, карета, щуротии...То направо ще дойде колкото ладата.. :Д:ДПритягам гайките отпред да намалявам луфта колкото мога, инак на мен луфта не ми пречи, толковаааа...Но пък при мен, не вие толкова Ск, колкото диференцялите, само лагера на 1-вичния е тръгнал..
        Колегата от горния пост ще разглобява не АЗ.

Коментар

От: Скорости луфтове и шумове

От къде във Варна могат да се купят кадърни части, защото при арменците май са само ментета.
          Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

От: Re: От: Re: Скорости луфтове и шумове

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
            Колегата от горния пост ще разглобява не АЗ.
            Знам колега Токарев.. Просто съм те, QUOTE-нал, за да не пиша същото мнение.. Затова съм писал "+1", демек, същото мнение като твойто..
            Колега, mkenzie извинявам се за спама..
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Re: От: Скорости луфтове и шумове

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
              От къде във Варна могат да се купят кадърни части, защото при арменците май са само ментета.
              Всички зареждат от едно място.Така че от където и да ги купиш е все едно.

Коментар

Re: От: Re: От: Re: Скорости луфтове и шумове

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                Знам колега Токарев.. Просто съм те, QUOTE-нал, за да не пиша същото мнение.. Затова съм писал "+1", демек, същото мнение като твойто..
                Колега, mkenzie извинявам се за спама..
                +1.

Коментар

Здравейте колеги днес след доста време в бокса, най-накрая подкарах жигулета. Интересното е че в момента се наблюдават неприятен луфт и доста шумове от към скоростната кутия. Дайте съвет как да подходя цялостна подмяна на лагери и синхронизатори или подмяна само на повредените детайли.
                  Каква е СК ?
                  Може да намериш друга за около 50 лв. Вярно, че не е гаранция дали ще е без луфтове, но шанса е голям.
                  И излиза по-евтино от ремонт - сваляш-качваш и на път.
                  Така мисля аз, но ..... зависи от нагласата.
                  На мен ми предлагаха СК с 4 скорости за 30 лв.

Коментар

Не съм се настроил още да се откажа от 5-та скорост, на мен тази кола ми се явява икономичната машина и си държа на 5-та. А що се отнася до ремонта не ме плаши, все пак това е доста стара технология не мисля, че ще ме стресне много.
                    Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Някой ми беше обяснявал за закрепването на злощастния болт, който държи вторичния вал и е най-честата причина за проблемите със СК. Ставаше дума, че е добре да се залепи с лепило (мисля, че locktite трябва да е) и да се сложи една зегерка за да не се развие.
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        Някой ми беше обяснявал за закрепването на злощастния болт, който държи вторичния вал и е най-честата причина за проблемите със СК. Ставаше дума, че е добре да се залепи с лепило (мисля, че locktite трябва да е) и да се сложи една зегерка за да не се развие.
                        Ще го имам в предвид колега, мерси за пояснението. Ако някой се сеща за други тънкости нека сподели ще съм му благодарен.
                        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                          Ще го имам в предвид колега, мерси за пояснението. Ако някой се сеща за други тънкости нека сподели ще съм му благодарен.
                          Да, най-честия проблем, в 5-степенната скоростна кутия, е точно този болт и тази гайка, когато се отхлаби гайката се получава луфт, които си казва думата след извесно време...... Чувъл съм също, че се местел самия вал на 5-тата, с 2-3мм напред, ставала вечна...Но само толкова знам..Нито съм пробвал, нито нищо..
                          Залепя се: В другата тема има също писано по въпроса(:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=46126 )
                          Един слой, преди зегерката + още един след зегерката{за по сигурно може да сложите и контра шайба} + един слой на резбата където ще притегнете гайката + още един след сама гайка и по самата резба.. Това би трябвало да реши проблема..Като частично решаване на проблема, може да се пробва профилактично притягане на гайката, на вторичния вал, през примерно 5000км.Но това е бая играчка, всеки 5 000км, сваляне на кардани, РК, СК и пак обратно..
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

До колкото съм запознат,въпросния болт е прекалено мека и се "разтяга",от там идват и проблемите.Има решение,правиш болт на струг и го закаляваш на вигна.От там на сетне може да практикуваш разните лепила,измествания и прочие,но задалжително си направи болт на струг и го закали ако изкачаш малко с ремонта аз ще ти изпратя закален болт.И на мен се налага да отремонтирам,имам една кутия която се премята по двора и да си я приготвя за резерва.

Коментар

брей хора не спите ли бре , аз поне съм на работа ами вие.
                              п.п. извинявам се за спама.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X