Здравейте колеги днес след доста време в бокса, най-накрая подкарах жигулета. Интересното е че в момента се наблюдават неприятен луфт и доста шумове от към скоростната кутия. Дайте съвет как да подходя цялостна подмяна на лагери и синхронизатори или подмяна само на повредените детайли.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Скорости луфтове и шумове
Свий
X
-
От: Re: Скорости луфтове и шумове
Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнениеКато я отвориш тогава можеш да видиш какво е за смяна.
Разглоби я, виж къде, какво е за смяна и действай..Аз от отдавна съм забравил тези луфтове..Ако тръгна да сменям всички по нея, СК, РК, карета, щуротии...То направо ще дойде колкото ладата.. :Д:ДПритягам гайките отпред да намалявам луфта колкото мога, инак на мен луфта не ми пречи, толковаааа...Но пък при мен, не вие толкова Ск, колкото диференцялите, само лагера на 1-вичния е тръгнал..Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 24-03-11, 21:40.За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Re: От: Re: Скорости луфтове и шумове
Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение+1.Разгло би я, виж къде, какво е за смяна и действай..Аз от отдавна съм забравил тези луфтове..Ако тръгна да сменям всички по нея, СК, РК, карета, щуротии...То направо ще дойде колкото ладата.. :Д:ДПритягам гайките отпред да намалявам луфта колкото мога, инак на мен луфта не ми пречи, толковаааа...Но пък при мен, не вие толкова Ск, колкото диференцялите, само лагера на 1-вичния е тръгнал..
Коментар
-
От: Re: От: Re: Скорости луфтове и шумове
Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнениеКолегата от горния пост ще разглобява не АЗ.Просто съм те, QUOTE-нал, за да не пиша същото мнение..
Затова съм писал "+1", демек, същото мнение като твойто..
Колега, mkenzie извинявам се за спама..
За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Re: От: Скорости луфтове и шумове
Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнениеОт къде във Варна могат да се купят кадърни части, защото при арменците май са само ментета.
Коментар
-
Re: От: Re: От: Re: Скорости луфтове и шумове
Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнениеЗнам колега Токарев..Просто съм те, QUOTE-нал, за да не пиша същото мнение..
Затова съм писал "+1", демек, същото мнение като твойто..
Колега, mkenzie извинявам се за спама..
Коментар
-
От: Скорости луфтове и шумове
Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнениеЗдравейте колеги днес след доста време в бокса, най-накрая подкарах жигулета. Интересното е че в момента се наблюдават неприятен луфт и доста шумове от към скоростната кутия. Дайте съвет как да подходя цялостна подмяна на лагери и синхронизатори или подмяна само на повредените детайли.
Може да намериш друга за около 50 лв. Вярно, че не е гаранция дали ще е без луфтове, но шанса е голям.
И излиза по-евтино от ремонт - сваляш-качваш и на път.
Така мисля аз, но ..... зависи от нагласата.
На мен ми предлагаха СК с 4 скорости за 30 лв.
Коментар
-
Не съм се настроил още да се откажа от 5-та скорост, на мен тази кола ми се явява икономичната машина и си държа на 5-та. А що се отнася до ремонта не ме плаши, все пак това е доста стара технология не мисля, че ще ме стресне много.Land Rover Discovery II 3,9 V8
Лада Нива 21214 1,7i
Коментар
-
Някой ми беше обяснявал за закрепването на злощастния болт, който държи вторичния вал и е най-честата причина за проблемите със СК. Ставаше дума, че е добре да се залепи с лепило (мисля, че locktite трябва да е) и да се сложи една зегерка за да не се развие.Александър
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеНякой ми беше обяснявал за закрепването на злощастния болт, който държи вторичния вал и е най-честата причина за проблемите със СК. Ставаше дума, че е добре да се залепи с лепило (мисля, че locktite трябва да е) и да се сложи една зегерка за да не се развие.Land Rover Discovery II 3,9 V8
Лада Нива 21214 1,7i
Коментар
-
Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеНякой ми беше обяснявал за закрепването на злощастния болт, който държи вторичния вал и е най-честата причина за проблемите със СК. Ставаше дума, че е добре да се залепи с лепило (мисля, че locktite трябва да е) и да се сложи една зегерка за да не се развие.Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнениеЩе го имам в предвид колега, мерси за пояснението. Ако някой се сеща за други тънкости нека сподели ще съм му благодарен.Чувъл съм също, че се местел самия вал на 5-тата, с 2-3мм напред, ставала вечна...Но само толкова знам..Нито съм пробвал, нито нищо..
Залепя се: В другата тема има също писано по въпроса(:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=46126 )
Един слой, преди зегерката + още един след зегерката{за по сигурно може да сложите и контра шайба} + един слой на резбата където ще притегнете гайката + още един след сама гайка и по самата резба..Това би трябвало да реши проблема..Като частично решаване на проблема, може да се пробва профилактично притягане на гайката, на вторичния вал, през примерно 5000км.Но това е бая играчка, всеки 5 000км, сваляне на кардани, РК, СК и пак обратно..
За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
До колкото съм запознат,въпросния болт е прекалено мека и се "разтяга",от там идват и проблемите.Има решение,правиш болт на струг и го закаляваш на вигна.От там на сетне може да практикуваш разните лепила,измествания и прочие,но задалжително си направи болт на струг и го закали ако изкачаш малко с ремонта аз ще ти изпратя закален болт.И на мен се налага да отремонтирам,имам една кутия която се премята по двора и да си я приготвя за резерва.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар